موهای بدن دارای فاز رشد استراحت و خواب هستند اما هر قسمت از بدن نسبت به دیگری متفاوت است .

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ لیزر موهای زائد یا دردسرساز می بایست طبق شناخت از فیزیولوژیستی مو صورت پذیرد و بدون آگاهی وارد فاز لیزر کردن نشوید.


بیشتربخوانید : درمان خانگی کاربردی برای از بین بردن موهای زائد


 موی هر قسمت از بدن  لحاظ فاز رشد مو دارای فاز زمانی متفاوتی است. به عنوان مثال مدت زمان رشد هر تار موی سر سه سال، ابرو شش ماه و مژه پنج تا شش ماه است.

اشعه لیزر با قدرت بالا به پیاز مو آن ها را از بین می برد. پیگمنت های موجود در مو اشعه را جذب می کند و موها را درون پیاز مو از بین می برد. تنوع لیزرها و منابع نوری آن ها می تواند برای از بین بردن موهاى زائد مورد استفاده قرار گیرد.

لیزر موهای زائد معمولا ۴ تا ۶ جلسه به فاصله ماهی یکبار برای صورت و به فاصله ۲ ماه یک بار برای بدن تکرار می شود. براى صورت معمولا با انجام ۴ تا ۶ جلسه تعداد موها خیلی کمتر می شود. البته به شرطی که فرد مشکل هورمونی در پایه نداشته باشد در غیر این صورت احتمال بازگشت موهای زائد خیلی بیشتر است و لیزر موهای زائد فایدهای نخواهد داشت، پس اگر فرد مورد بررسی قرار گرفت و در آزمایشها مشخص شد مشکل هورمونی ندارد، می تواند لیزر را شروع کند و اگر مشکل هورمونى داشت باید علاوه بر لیزر موهای زائد از دارو براى تنظیم هورمونه نیز استفاده کند. اما باید در نظر داشته باشید که لیزر، موهای زائد را صفر نمی کند، ولى در عین حال با ماهش شدید موهاى زائد، این افراد رضایت بسیار خوبى خواهند داشت.

چه موهایی را لیزر از بین نمی برد؟

مدت زمان فاز استراحت در مورد موی سر ۲ هفته و این میزان در فاز خواب سه ماه حساب خواهد شد. با لیزر فقط می‌تواند موهایی را که در فاز رشد مشغول تکثیر هستند، تخریب کرد. وقتی مو در فاز استراحت و خواب قرار دارد به دلیل اینکه در این فاز‌ها تکثیر مو صورت نمی‌گیرد، لیزر سبب از بین رفتن این مو‌ها نمی‌شود. هنگامی‌که مو (در فاز رشد) در معرض این اشعه واقع می‌شود، تارهای مو انرژی لیزر را به خود جذب می‌کنند، ولی از آنجایی که مو تحمل قدرت لیزر را ندارد، نابود می‌شود.

در هر جلسه از لیزر موهای زائد تعدادی از تارهای مو در فاز استراحت و خواب قرار دارند، بنابراین آن‌ها در یک جلسه تخریب نمی‌شوند و برای از بین بردن آن‌ها به جلسات بیشتری نیاز است. موهای سفید و کرکی به دلیل اینکه فاقد رنگدانه هستند، انرژی لیزر را به خودشان جذب نمی‌کنند، حتی طبق برخی تحقیقات صورت گرفته اگر موهای کرکی تحت تابش اشعه قرار گیرند، امکان تیره و ضخیم شدن آن‌ها وجود دارد.

کدام موهای زاید را می توان لیزر کرد؟

چنانچه مردی برای لیزر درمانی مراجعه کند، اما موهایش را اخیرا از ریشه کنده باشد، لیزر نمی‌تواند محل پیگمنت را ردیابی کند. بنابراین پزشک توصیه می‌کند که قبل از لیزر درمانی حداقل یک هفته موهای صورت و چهار تا پنج هفته موهای بدن از ریشه کنده شود. در این مدت فرد می‌تواند موها را با تیغ بتراشد یا از کرم‌های موبر استفاده کند. هرچه موها ضخیم و پررنگ‌تر باشد، تاثیر لیزر بیشتر است.

چرا در یک جلسه موهای زائد از بین نمی روند؟

هر تار مو طی سه مرحله رشد می کند ولی تنها در فاز رشد فعال ( فاز آناژن )است که تراکم ملانین به اندازه ای که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند، می رسد. در هر مقطع زمانی فقط تعداد یک سوم از موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل ۴ تا ۶ جلسه برای از بین بردن موهای زائد با لیزر نیاز می باشد. بهترین کاندیدهای لیزر موهای زائد اشخاصی با موهای تیره و رنگ پوست روشن هستند، گاهی اشخاص دارای پوست تیره یا رنگ موهای روشن نیازمند جلسات بیشتری برای رفع موهای رائد می باشند.

نکته جالب این است که از آنجایی که تجهیزات پزشکی از جمله لیزر در ایران ارزان‌تر از خیلی از کشورهاست، بسیاری از افراد برای انجام عمل‌های متعدد با لیزر به ایران مراجعه می‌کنند و خواستار این هستند که در مدت زمان کوتاهی لیزر درمانی انجام شود چون فاصله بین جلسات لیزر درمانی باید حداقل ۶ تا ۱۲ هفته باشد. چنانچه لیزر درمانی در فاصله کمتر از این مدت انجام شود تاثیر لیزر درمانی دوم کاهش می‌یابد و چنانچه فاصله‌ها بیش از حد طولانی شود. سلول‌های مو شروع به ترمیم می‌کند و اثر لیزر اول کمتر می‌شود از بین می‌رود.

لیزر موهای زائد و سوختگی

دلیل آن انتخاب نادرست دستگاه لیزر است، همچنین بیشتر دستگاه هاى لیزر براى پوستهاى روشن مناسب هستند و در پوستهاى تیره تر باید با انرژى کمتر کار کرد تا از سوختگى احتمالى خوددارى شود ، با این شرایط موها ممکن است از بین نروند و فقط کمى نازکتر شوند و به ناچار بیمار تعداد جلسات بیشترى را به امید گرفتن نتیجه متحمل شود، که این علاوه بر هزینه کردن بیشتر، اتلاف وقت بیشتر، خطر بروز عوارض احتمالى ناشی از جلسات زیاد لیزر و یا IPL را بیشتر می کند.

چه کسانی نباید از لیزر موهای زائد استفاده کنند؟

زنان باردار و شیرده باید بنا بر احتیاط از انجام لیزر خودداری کنند. همچنین اگر ناحیه‌ای که قرار است لیزر روی آن انجام شود، دچار تبخال یا ضایعه پوستی است نباید تا بهبودی کامل موضع از لیزر کردن آن اجتناب شود. همچنین کسانی که به خاطر شغلشان مجبورند ساعات طولانی در آفتاب باشند و همچنین کسانی که در محل مورد نظر، عفونت فعال یا زخم دارند باید تا زمان بهبود عفونت و زخمشان صبر کنند و از لیزر موهاى زائد استفاده نکنند.

منبع: نبض ما

انتهای پیام/

کدام موهای زاید را می توان لیزر کرد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.