پیام دهکردی بازیگر سینما،تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به بالا رفتن قیمت برخی نمایشها اظهار داشت:قیمت صد هزار تومانی بلیت یک نمایش اشکالی ندارد زیرا در کنار آن نمایشهای دیگر هم به حیات خودشان ادامه میدهند، اما اگر قرار باشد این جریان پیکره تئاتر این کشور را متزلزل و باعث ایجاد بدعتی شود که قیمتکارهای بعدی بی دلیل بالا برود،آسیب است.
وی ادامه داد: به نظر من باید یک ستاد بحران ابتدا در صدر حوزه فرهنگ و بعد در ذیل آن به خصوص تئاتر تشکیل شود که نرخ تئاتر را آسیب شناسی کند.
دهکردی افزود:آیا واقعا اکنون نسل دانشجوی ما با چه امکاناتی تئاتر می بیند؟ من در جلسه هماهنگی اجرای نمایش خودم به صراحت گفتم اگر قیمت را حتی چهل هزار تومان بالا ببریم برای دانشجو سخت است که بلیت تهیه کند به همین دلیل سی هزار تومان در نظر گرفتیم.
وی تصریح کرد: البته برخی آثار هزینههای بالایی دارد که غیر قابل کتمان است، اما اگر باعث ایجاد بدعت شود، اشتباه است زیرا موج سنگینی از مصرف گرایی در جامعه ما سالهاست که سایه انداخته و به شدت جامعه را تبدیل به جامعه مصرف گرا با دغدغه لاکچری کرده است که این موضوع خطرناک است.
این بازیگر گفت:من آرزو میکنم تئاتر ما در جایگاهش بماند یعنی تئاتر کارگاهی باشد چه اشکالی دارد! اتفاقا فلسفه هنرمند این است که در بزنگاه، حال جامعه را خوب کند حتی اگر کار غمگین بسازد،جامعه با اشکی که می ریزد احساس تسکین میکند و امید به ادامه زندگیش پیدا میکند.
دهکردی افزود: برخی هنرمندان می گویند ما دغدغه مردم را داریم و بیاییم در خیابان کار کنیم که این اتفاق خوبی است اما چه بهتر که بلیت کار را به جای تئاتر خیابانی ،پنج هزار تومان تعیین کنیم، چه اشکالی دارد! یا اگر مثلا سیزده میلیارد توانستیم جذب سرمایه کنیم، پانصد میلیون آن را به گروههای تئاتری که دچار مشکلات حاد معیشتی هستند، کمک کنیم به نظر من باید قیمت گذاری از این وضعیت خود مختار خارج شود و این وضعیت باید به یک شرایط استاندارد معقول برسد.
وی با بیان اینکه سالها پیش من اعتراضات جدی به حوزه فرهنگ داشتم،گفت:در حال حاضر مسئله اول کشور به جد و به حق اقتصاد است این رویه در دراز مدت خسرانی خواهد داشت که گریبان بسیاری از هنرمندانی که در این حوزه کار میکنند را خواهد گرفت.
دهکردی گفت:در حال حاضر این پرسش مطرح می شود که حرکت به سمت چنین برنامه هایی از جمله گران کردن بلیت تئاتر چقدر موج نفرت نسبت به این حوزه ایجاد میکند و من، چون معتقدم خانواده تئاتر به طور کل زحمت میکشند ما نباید خطاهای استراتژیکی داشته باشیم چرا که این خطاها باعث می شود به جای گسترش محبت و دوستی، نفاق وکینه ایجاد شود از این رو امیدوارم متولیان این موضوع را جدی بگیرند زیرا فرهنگ زیر بنای یک جامعه است و خیلی تلخ خواهد بود که این معضلات و فساد دامن فرهنگ را هم بگیرد.
انتهای پیام/