به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کله جوش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، پروتئین، روی (زینک)، منیزیم، منگنز، کاروتنوئیدها، اسید چرب امگا ۳ و اسیدهای آلی است.
برای بررسی خواص کله جوش و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کله جوش اظهار کرد: این غذا حاوی پروتئین فراوان بوده، پروتئین نقشی موثر در حفظ بافت بدن و تولید آن دارد بنابراین کله جوش برای تقویت عضلات بدنسازان و پرورش اندام آنها بسیار مفید است، این افراد کله جوش را میتوانند برای وعده غذایی یا میان وعده میل کنند.
بیشتر بخوانید: دمنوش پرخاصیت برای تقویت بدن
وی درباره خواص دیگر کله جوش بیان کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین تأثیری چشمگیر در افزایش انرژی و تقویت عمومی بدن دارد، کله جوش به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از ابتدای افراد به پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: درمان سریع آرتروز بدون جراحی/ اکالیپتوس درد را در شما از بین میبرد
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کله جوش به علت داشتن اسیدهای آلی دستگاه گوارش (معده، روده کوچک و بزرگ) را ضدعفونی میکند، این غذا به علت وجود پروتئین، کلسیم، فیبر، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، منگنز نقشی موثر در رشد بافتهای بدن و مغز جنین دارد.
بیشتر بخوانید: قویترین نسخههای گیاهی برای درمان پوکی استخوان
عظمایی تأکید کرد: کله جوش به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی تصریح کرد: کله جوش برای کودکان در حال رشد و کهنسالان بسیار مفید است و تأثیری چشمگیر در طراوت و شادابی پوست و مو، رفع کمخونی، تقویت بینایی، افزایش طول عمر، بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و افزایش قدرت باروری در مردان دارد.
عظمایی یادآوری کرد: نام دیگر کله جوش کالجوش است به این معنی که کشک موجود در این غذا نباید زیاد جوشانده شود.
کشک ساییده شده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ تا سه عدد
نعناع خشک شده سه قاشق غذاخوری
گردو ۱۰۰ گرم
نمک و پودر زردچوبه به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
آب چهار تا پنج لیوان
نان سنگک تازه به مقدار لازم
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پودر زردچوبه، نمک، نعناع خشک شده و گردو را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- مواد را کمی تفت دهید سپس آب را به مواد اضافه و صبر کنید تا بجوشد.
- کشک ساییده شده را به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
- کله جوش را همراه با نان سنگک تازه و سبزیخوردن میل کنید.
انتهای پیام/