به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ زلزلهای بیست و سوم اردیبهشت ماه ۹۶ به بزرگی ۵ و هفت دهم ریشتر منطقه پیش قلعه استان خراسان شمالی را لرزاند. در این زمین لرزه دو نفر در روستاهای قصر قجر و لنگر از توابع شهرستان بجنورد جان خود را از دست دادند و ۴۰۰ نفر نیز مصدوم شدند.
امدادرسانی به زلزله زدگان از همان لحظات نخست با اعزام گروههای امدادی آغاز شد و مسئولان کشوری و استانی از مناطق زلزله زده بازدید کردند و برای رفع مشکلات زلزله زدگان نیز وعدههایی دادند.
ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اردیبهشت سال ۹۶ در بازدید از روستاهای زلزلهزده قصر قجر، مانه وسملقان وعده داده بود: به هر یک از خانوارهای زلزلهزده ۲۰میلیون تومان تسهیلات و کمک بلاعوض اعطا میشود.
علی روحانی، معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی نیز بر روند پرداخت تسهیلات به خانههای روستایی خسارت دیده از همان روز و بدون اولویت تاکید کرده بود.
همچنین محمدی مدیرکل بنیاد مسکن نیز از پرداخت تسهیلات به روستاییانی که منازل آنها در زلزله آسیب بیشتری دیده، با مراجعه به بنیاد مسکن و معرفی به بانک خبر داد.
۱۵ گروه جهادی با هزار و ۵۰۰ نفر، از مجموعه بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی و سراسر کشور به مناطق زلزله زده استان اعزام و به این مناطق کمک کردند.این جهادگران، از ۱۷ تیر ۹۶ تا ۲۰ شهریورماه در ۱۱ روستای زلزله زده شهرستانهای بجنورد، مانه و سملقان نقش آفرینی عمرانی و فرهنگی کردند.
محمدی مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد گفت: تا کنون در مجموع در شهرستانهای بجنورد و مانه و سملقان سه هزار و چهار واحد پایان کار دریافت کردند.
همچنین در شهرستانهای بجنورد و مانه و سملقان بیش از هزار واحد نیز تعمیر شدند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بجنورد هم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ در ارتباط با آخرین وضعیت مدارس مناطق زلزله زده گفت: در این زلزله بیش از ۱۷۵ آموزشگاه در شهرستان بجنورد دچار آسیب شدند که تاکنون تعمیرات ۱۵۲ آموزشگاه به پایان رسیده است.
اسدی افزود: ۲۳ مدرسه روستایی و شهری بجنورد هم تخریب شدند که ۱۶ مدرسه تخریبی و ۳ مدرسه در حال ساخت و تکمیل است. از ۷ مدرسه تخریبی شهری هم اعتبار دو مدرسه تامین شده است.
اسدی اضافه کرد: با توجه به زلزله اخیر در استان و کمبود فضای آموزشی اکثر مدارس بجنورد به صورت چرخشی فعالیت دارند.
دهیار روستای شعبان در خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ گفت: در زلزله ۲۳ اردیبهشت سال ۹۶ حدود ۲۰ واحد مسکونی خسارت زیادی دید و تخریب شد که به همت بنیاد مسکن استان و همه مسئولان ذیربط افراد خسارت دیده هم وام بلاعوض و هم تسهیلات احداث دریافت کردند که از این تعداد ۱۵ واحد مسکونی تا کنون ساخته شده است.
کوهستانی افزود: در این روستا حدود ۳۰ واحد مسکونی هم خسارت جزیی دید که مالکان این واحدهای مسکونی هم وام تعمیرات دریافت کردند و منازل خود را تعمیر کردند.
احمدی رئیس ستاد بازسازی شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بجنورد هم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ گفت:در این زلزله اردیبهشت، دو هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی به علت سازههای چوبی و گلی این واحدها تخریب شد.
احمدی افزود: از این تعداد ۳۳۶ واحد مسکونی پس از پرداخت تسهیلات آماده و احداث شد،۶۷۰ نفر قرارداد بستند و ۷۹۰ نفر هم به بانکها مراجعه کردند و پروانه ساخت تحویل بانک دادند.
وی مجموع واحدهای مسکونی شهری که از زلزله خسارت تعمیراتی دریافت کردند را ۱۰ هزار و ۲۲۳ واحد عنوان کرد.
رئیس ستاد باز سازی شهری بنیاد مسکن اتقلاب اسلامی بجنورد گفت: از این تعداد هزارو ۸۷۰ واحد مسکونی بیشترین خسارات را دید.
احمدی افزود: تا کنون ۷ هزارو ۳۶۴ واحد مسکونی خسارت دیده پس از معرفی به بانک و دریافت تسهیلات تعمیر و برای احداث واحدهای تخریبی ۳۰ میلیون تومان وام ۴ درصد ۳ میلیون وام معیشتی و ۸ میلیون وام بلاعوض پرداخت شد.
احمدی گفت: برای تعمیرات نوع اول ۱۲ میلیون نوع دوم ۹ میلیون و نوع سوم هم ۶ میلیون وام ۴ درصد به متقاضیان پرداخت شد.
رئیس ستاد بازسازی شهری بنیاد مسکن اتقلاب اسلامی بجنورد گفت: هم اکنون هیچ خانوادهای در چادر زندگی نمی کند و همه افراد ساماندهی شدند.
ایمانی رئیس ستاد بازسازی روستایی بجنورد هم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ گفت: در زلزله اردیبهشت ماه پارسال در ۶۰ روستای بجنورد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی دچار آسیب شد که هزار و ۷۵۱ واحد از نوع یک تخریبی است و ۶۹۹ واحد جزو تخریبی نوع دوم است که به همه واحدها تسهیلات ۴ درصد و وام بلاعوض پرداخت شد.
وی افزود: همچنین در این زلزله هزار و ۷۵۰ واحد مسکونی خسارت تعمیراتی دید که همه افراد پس از معرفی به بانک و دریافت تسهیلات منازل خود را تعمیر کردند.
خوشبختانه پارسال همه افرادی که در شهر و روستاهای مناطق زلزله زده در چادرها زندگی میکردند به همت مسئولان ساماندهی شدند.
گزارش از سمانه دشتی
انتهای پیام/ب