به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، هزاران نفر از مخالفان استفاده از ذغال سنگ، در جنگل «هامباخ» (ایالت نوردراین وستفالن) آلمان تظاهرات کردند.
هزاران تظاهرات کننده معترض به استفاده سیستماتیک از ذغال سنگ در جنگل (دویست هکتاری) «هامباخ» از تصمیم غیرمنتظره دادگاه استقبال کردند.
بر اساس رای دادگاه، تخریب بخشی از این جنگل از سوی یک شرکت تامین کننده انرژی با هدف توسعه معدن ذغال سنگ، متوقف میشود.
این گزارش با یادآوری آنکه این جنگل قدیمی نزدیک شهر کلن آلمان، ظرف شش سال گذشته از سوی چند فعال اجتماعی اشغال شده است، افزود: حرکت آنان در واقع نماد مقاومت علیه استحصال انرژی از ذغال سنگ در آلمان است؛ حال آن که به رغم اعتبار آلمان در پاسداری از محیط زیست، این کشور به شدت به آلودهترین سوخت فسیلی وابسته است. جوانان، خانوادهها و بازنشستگان در نزدیکی جنگل «هامباخ»، درست یک روز بعد از تشکیل دادگاه مونستر گرد هم آمدند.
به گفته سازمان دهندگان این تجمع، شمار شرکت کنندگان بالغ بر پنجاه هزار نفر بود که بزرگترین تجمع از این دست در منطقه به حساب میآید. مردم، فریاد میزدند: «هامباخ بمان»! و «باید جنگل هامباخ را نجات داد». بسیاری نیز بنر و بالونهایی را آماده کرده بودند که خروج فوری از انرژی ذغال سنگ را درخواست میکرد.
گِشه یوئرگِنس، سخنگوی سازمان صلح سبز آلمان حرکت فعالان زیست محیطی را پیامی قوی به دادگاه توصیف، اما در عین حال تاکید کرد: این تنها گام اول است و در این نبرد تلاش میشود تا استفاده از ذغال سنگ به تدریج از دور مصرف خارج شود. شرکت «اِر. وِ. اِ» پیشتر اعلام کرده بود تصمیم دارد نیمی از دویست هکتار باقیمانده از جنگل «هامباخ» را از پانزدهم اکتبر برای توسعه یک معدن ذغال سنگ روباز تسطیح کند.
ماه گذشته بود که پلیس، کلبههای درختی فعالان زیست محیطی این جنگل را به زور برچید. برچیدن این کلبهها زمانی بیشتر مطرح شد که یک خبرنگار آزاد در نوزدهم سپتامبر در خلال برچیدن این خانهها از مسیر معلق حرکت میان دو درخت به پایین سقوط کرد و جان سپرد. تظاهر کنندگان در تجمع خود به یاد اشتفن مِینس، قربانی این واقعه، یک دقیقه سکوت کردند.
آلمان حدود چهل درصد از انرژی خود را از ذغال سنگ بدست میآورد. این حامل انرژی به طور قابل ملاحظهای در انتشار دی اکسید کربن موثر است و از این گذشته، نقش آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را به عنوان حامی پیشتاز توافقنامه آب و هوای پاریس تضعیف میکند.
انتهای پیام/