بیات‌نژاد گفت: ۷۰ درصد کودکان کار اتباع خارجی بدون مجوز‌های قانونی هستند و سازمان بهزیستی نمی‌تواند به آن‌ها خدمات‌رسانی کند.

70 درصد کودکان کار اتباع خارجی غیرمجاز هستند/ حل معضل طلاق دغدغه‌ همه سازمان‌ها نیستبه گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ داریوش‌ بیات‌نژاد مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران در نشست خبری به مناسبت هفته ملی کودک در خصوص برنامه‌های این نهاد برای گرامیداشت‌ و توجه خاص به کودکان گفت: 35 برنامه در سطح استان تهران برای معرفی خدمات بهزیستی‌ برای کودکان و ایجاد بارش‌ افکار برای جامعه در خصوص اهمیت قشر کودکان در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه برای هر مناسبتی‌ شعاری‌ در نظر گرفته می‌شود، گفت: شعار هفته کودک «آینده را باید ساخت» است.

بیات‌نژاد با بیان اینکه در تمام اقدامات بهزیستی دو باور اهمیت ویژه‌ای دارند، گفت: پیشگیری‌ مقدم بر هر اقدامی است. تمام فعالیت‌هایی که برای پیشگیری‌ انجام می‌شود برای سازمان بهزیستی حائز‌ اهمیت است و اقداماتی از قبیل طرح‌های غربالگری‌، سنجش‌ بینایی، شنوایی و آزمایش‌های ژنتیکی از این قبیل کارها است.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران افزود: اخلاق، انصاف و عدالت اقتضا‌ می‌کند که همه کودکان با هر کیفیتی شرایط زندگی مساوی داشته باشند و از مجموع امکانات رفاهی و برخورداری در سطح مساوی و عادلانه‌محور بهره‌ گیرند؛ در همین راستا تلاش می‌شود تا شرایطی را فراهم سازیم که همه کودکان معلول‌ مانند سایر کودکان از زندگی خوب و مطلوب برخوردار باشند.

وی با اشاره به اینکه در 3 حوزه تخصصی در سازمان بهزیستی به کودکان زیر 18 سال خدمات ارائه می‌دهیم، گفت: تمامی کودکان زیر 6 سال در مهدکودک‌ها پذیرش می‌شود. توسعه مهدکودک‌ها بر عهده سازمان بهزیستی است و جامعه هدف آن تمامی کودکان کشورمان‌ است.

بیات‌نژاد‌ با بیان اینکه جمعیت کودکان کشور در حدود 8 میلیون و 750 هزار نفر است، گفت: از جمع این تعداد 750 هزار نفر کودک 6 ماهه تا 6 ساله در استان تهران هستند، 53 هزار و 500 نفر از این افراد از مهدکودک‌ استفاده می‌کنند. در استان تهران در حال حاضر 798 مهدکودک‌ داریم‌ که از این تعداد 753 مورد مهدکودک‌ شهری، 30 مورد مهد روستایی و 15 مهد در مناطق حاشیه‌ای است.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: تنها 7.1 درصد از کودکان زیر 6 سال از فرصت استفاده از مهدکودک‌ بهره‌مند هستند و 93 درصد آنها محروم از این امکان هستند.

وی با تأکید بر اینکه همه ما به دنبال این هستیم که نسل آینده کشور توسعه یافته و توانمند باشد، گفت: دوران آموزش پیش دبستانی و مهدکودک‌ برای رسیدن به این مهم بسیار اهمیت دارد و در این راستا باید آموزش‌های لازم به والدین‌ نیز ارائه شود.

بیات‌نژاد افزود: در مناطق حاشیه‌ای برای جلوگیری از آثار سوء تغذیه حداقل یک وعده غذایی گرم به کودکان پیش دبستانی تعلق می‌گیرد؛ سال گذشته هزار و 293 کودک از سرانه غذایی گرم برخوردار شدند. همچنین هزار و 760 مورد کودک کم بضاعت و بی بضاعت را شناسایی کرده‌ایم و مورد پذیرش بهزیستی قرار گرفته‌اند که سرانه ماهانه 40 هزار تومان برای هر یک از آنها پرداخت می‌شود.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران با بیان اینکه برای تجهیز هر مهدکودک‌ در مناطق حاشیه‌ای و روستایی 8 میلیون تومان کمک بلاعوض‌ ارائه می‌شود، گفت: در سال گذشته 13 مورد مهدکودک از این کمک‌های بلاعوض‌ برخوردار شدند همچنین 303 مجوز احداث مهدکودک صادر شد.

وی تأکید کرد: اولویت‌ ساخت مهدکودک‌ در مناطق حاشیه‌ای و کمتر برخوردار است.

بیات‌نژاد افزود: هزار و 514 نفر در حال حاضر در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی پذیرش شده‌اند و در 6 ماهه نخست سال جاری 487 کودک زیر 18 سال در این مراکز پذیرش جدید داشته‌ایم. در مراکز شبانه‌روزی تمام خدماتی که یک خانواده متوسط به بالا به فرزندان خود می‌دهند به کودکان زیر 18 سال ارائه می‌شود و دلیل این مهم مشارکت‌های مردمی است.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران افزود: به هزار و 940 کودک زیر 18 سال مستمری ماهیانه واریز می‌شود؛ همچنین همه این افراد از خدمات روان‌شناختی، مددکاری اجتماعی‌ و مشاوره بهره می‌گیرند.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی و گرانی‌های اخیر گفت: خانواده‌های دارای دو قلو و چند قلو نیز نیازمند خدمات هستند و تحت پوشش قرار می‌گیرند. در 6 ماهه نخست سال جاری 3 هزار و 450 کودک مورد پذیرش و حمایت‌های مستمر بهزیستی قرار گرفته‌اند.

بیات‌نژاد با بیان اینکه در 6 ماهه نخست سال جاری 4 هزار و 826 مورد مداخله کودک‌آزاری از طریق مراکز اورژانس و فعالیت‌های اجتماعی داشتیم، گفت: همکاران ما پس از گزارش‌های مردمی به سرعت در محل حاضر می‌شوند و خدمات لازم را ارائه می‌کنند.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران با اشاره به خدمات به کودکان معلول در اولویت‌ خدمات‌رسانی به شرایط‌ مشابه‌ در گروه‌های سنی مختلف است، گفت: کودکانی که دچار بیماری هستند و نیاز به مواردی‌ از قبیل سمعک‌، کاشت حلزون و امثال اینها دارند، نسبت به بیماری های مشابه در گروه‌های سنی مختلف در اولویت‌ هستند. تلاش ما حمایت از تمام گروه‌های سنی تحت پوشش بهزیستی است.

وی با اشاره به ایجاد مرکزی برای کودکان معتاد گفت: 51 نفر از پسران دچار بیماری اعتیاد شناسایی شده و تحت خدمات درمانی قرار گرفته اند؛ این مرکز تنها برای پسران است و به دنبال ایجاد مرکزی مشابه برای دختران نیز هستیم، اما به دلیل حفظ کرامت انسانی تابلویی برای این مراکز نصب نمی‌شود.

بیات‌نژاد در خصوص فعالیت‌هایی برای پیشگیری در بخش‌های مختلف گفت: در سال 96، هزار و 156 مورد خدمات مشاوره‌ای روان‌شناختی به نوجوانان ارائه شد و در 6 ماهه سال 97، 792 مورد خدمات مشاوره‌ای به این گروه سنی داده شده است. همچنین در سال گذشته 2 هزار و 770 مورد از خدمات بخش سلامت و روان بهره گرفته‌اند که این رقم در 6 ماهه سال جاری 790 مورد بود.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران با اشاره به اهمیت تربیت مربی و نیروی انسانی کارآمد، گفت: سال گذشته 32 کارگاه احداث شد و 32 نفر آموزش‌های لازم را دیدند؛ در 6 ماهه نخست سال جاری نیز 32 نفر نیروی کارآمد آموزش دیده‌اند.

وی با اجرای طرح اجتماعی دانش‌آموزی در 55 مدرسه در سطح استان تهران، گفت: 3 هزار و 816 دانش آموز دختر و پسر در این طرح مشارکت داشته‌اند؛ این طرح برای ایجاد توانمندی‌های خاص برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی این مقاطع سنی است.

بیات‌نژاد افزود: در سطح استان تهران 33 هزار و 381 مورد کودک معلول شناسایی شده است و 25 درصد کودکان تحت پوشش بهزیستی را شامل می‌شوند؛ 61 درصد کودکان معلول پسران هستند و 39 درصد آنها دختر می‌باشند.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران گفت: سال گذشته 35 مورد کودک معلول از حمایت‌های مالی در این بخش بهره‌مند شدند و در حال حاضر 45 مورد شناسایی شده است، تمامی مددجویان (کودکان معلول) خدمات درمانی را به صورت رایگان انجام می‌دهند.

وی در خصوص کودکان کار تأکید کرد: اگر آسیب، ناهنجاری، گرفتاری و مسئله‌ای در سطح جامعه در این خصوص وجود دارد، محصول کار بهزیستی نیست و محصول کار همه سازمان‌ها است.

بیات‌نژاد با بیان اینکه در انجام خدمات حتماً نقص‌هایی وجود داشته است، گفت: یکی از مسئولیت‌های سازمان بهزیستی ساماندهی کودکان کار و خیابانی است تا به حال متناسب با امکانات و اختیارات فعالیت کرده‌ایم، اما اقدامات صورت گرفته مطلوب ما نیست. وجود جمعیت زیاد کودکان کار در کشور شایسته و زیبنده‌ مردم ایران نیست.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران با تأکید بر اینکه 70 درصد کودکان کار اتباع خارجی بدون مجوز قانونی هستند، گفت: سازمان بهزیستی‌ برای ارائه خدمات به این افراد محدودیت و ممنوعیت دارد؛ دستگاه‌های دیگر باید در کنار سازمان بهزیستی قرار گیرند تا بتوانیم معضل کودکان کار را رفع کنیم تا به حال مجموعه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کلان اقدام جامعی در این خصوص انجام نداده‌اند.

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از اشکالات در سطح شهر و در استان تهران موازی‌کاری و پراکندگی کارهاست، گفت: همچنین نداشتن بانک اطلاعاتی دقیق و ضعیف بودن کار گروهی در استان تهران در این خصوص بهزیستی را با مشکلاتی مواجه کرده است.

مدیرکل‌ بهزیستی استان تهران با بیان اینکه بودجه‌ای برای حمایت از کودکان بازمانده‌ از تحصیل اختصاص داده شده است، گفت: چندین مکاتبه با سازمان ثبت احوال و آموزش و پرورش برای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل داشته‌ایم اما تاکنون هیچ اطلاعاتی در اختیار ما قرار ندادند.

وی با اشاره به معضل طلاق در کشور گفت: در قانون برنامه ششم توسعه برای سازمان بهزیستی تکلیف شده که طی اقدامی آمار طلاق را کاهش دهد؛ بهزیستی تمام اقدامات لازم را انجام داده و زیرساخت‌های این امر آماده است اما هنوز نتوانسته‌ایم تفاهم و همکاری با نهادهای مسئول دیگر برقرار کنیم.

بیات‌نژاد نگاه صنفی، بخشی و سازمانی را عامل این امر دانست و گفت: اگر دغدغه‌ همه سازمان‌ها و نهادها حل معضل طلاق باشد، با این قبیل مشکلات مواجه نمی‌شویم.

مدیر کل بهزیستی استان تهران در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مبنی بر برنامه بهزیستی برای ساماندهی کودکان کار و میزان بودجه تخصیصی‌ برای آنها گفت: با والدین کودکان مصاحبه می‌شود و دلایل کار این کودکان به صورت مشخص مطرح می‌شود؛ اما نکته حائز اهمیت آن است که اقدامات باید در سطح ملی صورت گیرد.

وی افزود: اعتباراتی که ساختار حاکمیت برای ساماندهی کودکان کار اختصاص داده، به دلیل توزیع نامناسب به نتیجه نمی‌رسد.

بیات‌نژاد با بیان اینکه ساماندهی کودکان کار در حوزه کار شورای شهر و شهرداری تهران نیز است، گفت: بودجه فرهنگی اختصاص یافته به شورای شهر باید در حوزه ساماندهی کودکان کار نیز هزینه شود.

مدیر کل بهزیستی استان تهران با تأکید بر ضعیف بودن کار سیستمی در استان تهران، گفت: تاکنون تعداد زیادی از کودکان کار شناسایی شده‌اند که خانواده واجد شرایط سرپرستی نداشتند؛ لذا بهزیستی آنها را تحت پوشش خود قرار داد اما صبح روز بعد والدین با حکم قضایی برای بازگرداندن‌ فرزند خود اقدام کردند؛ همچنین تعداد زیادی از کودکان کار تحت پوشش کمیته امداد هستند. کمیته امداد باید به گونه‌ای عمل کند که کودک تحت پوشش او نیازی به کار نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: 58 درصد کودکان کار کشور در استان تهران هستند.

بیات‌نژاد با تأکید بر عدم وجود سیستم واحد تصمیم‌ گیرنده گفت: در حال حاضر 19 هزار و 500 معتاد متجاهر‌ در استان تهران وجود دارد که استانداری‌ دستور جمع‌آوری تمام آنها را داده است و طبق ابلاغ بهزیستی کشور ما باید تنها 6 هزار و 700 مورد از آنها را جمع‌آوری کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اجتماعی ، رفاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.