به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی ( نیما ) از پنجم اسفند سال ۹۶ در دسترس بازرگانان و صرافان قرار گرفت و پس از ابلاغ سیاستها، مقرر شد شرکتهای دولتی، شرکتهای وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی و شرکتهای تحت مدیریت دولت و صادرکنندگان عمده ارزهای صادراتی خود را در این سامانه عرضه و به فروش برسانند.
صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: عرضه نکردن به موقع ارز و پایبند نبودن صنایع معدنی به تعهداتشان در بازار ثانویه، مشکلات بازار فعلی ارز کشور را افزایش داده است.
رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد تصریح کرد: در حال حاضر قیمت دلار در سامانه نیما حدود 8 تا 9 هزار تومان است که نرخ خوبی برای صادرکنندگان مواد معدنی محسوب میشود. در 6 ماه گذشته تولیدکنندگان محصولات معدنی بدون هیچ تعهد صادراتی اقدام به عرضه محصولات به بازارهای جهانی کردند و ارز حاصل از صادرات را در بازار با قیمت آزاد و سود بالا به فروش رساندند و همین امر موجب هوایی شدن آنها شد و حالا توقع زیادی است که به سامانه نیما با ارز 8 هزار تومان بازگردند.
صمدی افزود: دولت باید برنامهای را در دستور کار قرار دهد تا معدنیها با توجه به نیاز ارزی برای تأمین تجهیزات و تضمین اعتبار به این صنایع، فضایی را ایجاد کند تا معدنیها ارزهای صادراتی خود را در این سامانه تجاری عرضه کنند.
بیشتر بخوانید: پشت پرده مشکلات تامین ارزی در سامانه نیما + فیلم
محمد لاهوتی، عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: زمانی صادرکنندگان غیرنفتی حاضر به تزریق ارز به بازار ثانویه میشوند که نرخ بازار آزاد کاهش یابد، اما اگر این اتفاق نیفتد آنها هیچ تمایلی نشان نخواهند داد.
عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام صادرکنندگان ملزم به واریز ارز به سامانه نیما هستند، گفت: صادرکنندگان غیرنفتی شامل معادن، بخش خصوصی، پتروشیمیها و فولادیها ملزم به واریز ارز به سامانه نیما میشوند اما موارد فوق دلیل عدم عرضه ارز آنها به سامانه نیماست.
لاهوتی بیان کرد: در حال حاضر نرخ ارز در سامانه نیما با نرخ بازار آزاد متفاوت است که واردات را برای ارز بگیران نیمایی جذاب و بازار آزاد را برای عرضه ارز صادرکنندگان مورد پسند میکند.
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عرضه نشدن ارزهای صادراتی از سوی سامانه نیما گفت: باتوجه به مشکلاتی که امروز در بخش معدن وجود دارد خانه معدن به صورت دائمی و به عنوان متولی بخش معدن این موارد را پیگیری میکند، برخی از معدنیها معتقدند چون ماشین آلات و تجهیزات معادن را به هزینه خودشان وارد و تأمین میکنند نیاز به ارزهای به دست آمده از صادرات دارند و همین موضوع موجب شده که تولیدکنندگان این صنایع کمتر ارز وارد سمانه نیما کنند.
رئیس خانه معدن ایران گفت: در حال حاضر نسبت به قبل شرایط مثبتتر شده است و امروز با یک تعادل قیمت روبهرو هستیم و امیدواریم این هیجانها که باعث خوشحالی دلالها میشود در کشور متوقف شود و بخش تولید سرجای خودش قرار گیرد، تا ما بتوانیم در جهت اقتصاد مقاومتی قدم مثبتی برداریم.
گزارش از رامین بختیاری
انتهای پیام/