به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه هواپیماهای بدون سرنشین یا همان «پهپادها» در حوزههایی نظیر پدافندی، راداری، شناسایی و موشکی، دارای مأموریتهای منحصر به فردی هستند.
بیشتر بخوانید: سپاه چگونه از تروریستها انتقام میگیرد؟
جمهوری اسلامی ایران نیز از آذرماه سال ۱۳۹۰ که موفق شد پهپاد RQ۱۷۰ آمریکایی را با موفقیت روی زمین بنشاند، با شیوه مهندسی معکوس، کار ساخت پهپادهای خود را آغاز کرد تا دست خود را در برابر دشمن بلندتر کند؛ اقدامی که به سرعت نتیجه داد و ایران در زمره معدود کشورهای صاحب پهپاد شناسایی و رزمی قرار داد.
فناوریهای ساخت پهپاد شناسایی و رزمی در ایران، بر اساس روشهای جنگ نامتقارن است؛ از این حیث پهپادها میتوانند ایدههای منحصربه فرد عملیاتی جمهوری اسلامی ایران در برابر دشمن را پیادهسازی کنند.
در نخستین نمونه از بکارگیری عملیاتی پهپادهای
رزمی، بامداد ۹ مهر امسال، در عملیات مشترک موشکی پهپادی هوافضای سپاه به مقر تروریستهایی که برنامه حمله به رژه ۳۱ شهریور را در آنجا طرحریزی کرده بودند، ۷ فروند پهپاد بمبافکن ایرانی پس از طی مسافت رفت و برگشتی حدودا هزار و ۲۰۰ کیلومتری به منطقه «هجین» سوریه واقع در شرق رود فرات، توانستند در عملیات موفق «ضربت محرم» نقشآفرینی کنند.
در جریان عملیات این عملیات، پهپادهای بمبافکن سپاه با دقت به سوی اهداف تعیین شده هدایت و کنترل شدند و توانستند با موفقیت بمبهای خود را بر سر تروریستهای تکفیری بریزند. اقدامی که بدون بهرهگیری و کمکگرفتن از توان پهپادهای شناسایی نیروی هوافضای سپاه انجام شد. به گفته سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه، دلیل عدم استفاده ایران از پهپادهای شناسایی در این عملیات، پوشش پدافندی آسمان منطقه مورد هدف توسط آمریکاییها بود.
نام پهپادهای بمبافکن اعلام شده در عملیات «ضربت محرم» به صورت رسمی اعلام نشده است اما با استناد به تصاویر منتشر شده از پرواز پهپاد رزمی ایرانی در جریان این عملیات، به نظر میرسد پهپادهای بمبافکن «صاعقه» ماموریت به درک فرستان تکفیریها را بر عهده داشتند.
پهپاد صاعقه از خانواده پهپادهای سیمرغ است. پهپاد سیمرغ، نوع بومیسازی شده پهپاد RQ۱۷۰ آمریکایی است که توسط متخصصان توانمند کشورمان ساخته شده است.
پهپاد «صاعقه» در شعاع دوربُرد و فواصل دور دست قادر است چهار نقطه و هدف را با بمبهای هوشمند نقطهزن با دقت بالا مورد اصابت قرار دهد و سالم به محل پرواز بازگردد.
با استناد به تصاویری که هنگام رونمایی از این پهپاد در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۹۵ منتشر شد، بمبهایی که در قسمت زیرین یا به اصطلاح شکم پهپاد نصب شده بودند، بمبهای ۳۴۲ بودند؛ بمبهایی از کلاس موشکهای «سدید» بودند که روی بالگردهای مدل شاهد ۲۸۵ نیز نصب میشوند.
منبع:میزان
انتهای پیام/