به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی الاخبار در یادداشتی نوشت: با گذشت سه هفته از زمان سقوط هواپیمای نظامی روسیه در سوریه، اسرائیل دست به حملهای در خاک سوریه نزده است، ولی این مدت برای نتیجه گیری قطعی درباره علت حمله نکردن اسرائیل کافی نیست. پیش از این مدتی طولانی تر سپری شده بود بدون آن که اسرائیل دست به حملات هوایی و موشکی در سوریه بزند. همچنین خودداری اسرائیل از حمله مجدد، ضرورتا به این معنا نیست که تل آویو پیش از تکمیل هماهنگی ها با دولت روسیه، دست به چنین اقدامی نخواهد زد. آنچه قطعی است این است که اسرائیل آرزو داشت ای کاش به دردسر نمی افتاد و مجبور نمی شد در شرایط کنونی چنین گزینه ای را بپذیرد. تناقض اینجاست که تل آویو طی این مدت بی وقفه از تصمیم خود برای ادامه دادن به حملات به سوریه -به رغم پیامدهای سرنگونی هواپیمای روسی- سخن گفته است.
در عین حال مشاهده می شود مقامات اسرائیلی در برابر مقامات روسیه سکوت کرده اند تا مسکو را تحریک نکنند به ویژه که رفتار قبلی اسرائیل موجب شد روسیه به گزینه هایی روی آورد که اسرائیل انتظار آن را نداشت. با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رئیس جمهور آمریکا درباره ماجرا موشک های اس-300 گفتگو کرد که نشان می دهد احتمالا رایزنی ها با واشنگتن به دور از چشم رسانه ها ادامه دارد تا موجب تحریک مسکو نشود چرا که این روند خطراتی به دنبال دارد که ممکن است پیامدهایش فراتر از توان تحمل اسرائیل باشد.
بیشتر بخوانید// رأی الیوم: نتانیاهو توصیه سردار سلامی را کاملا جدی بگیرد
سخنان نتانیاهو در جلسه روز گذشته کابینه اش درباره تماس با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نشان از تمایل تل آویو برای ادامه رایزنی سیاسی با مسکو برای دستیابی به توافقی است که به تل آویو امکان دهد به حملاتش در سطحی محدودتر با خطرات و آسیب های کمتر ادامه دهد. او همچنین گفت با پوتین درباره دیدار در آینده نزدیک برای بررسی هماهنگی بین ارتش های دوطرف توافق کرده است.
به رغم تکبر و خودبزرگ بینی اسرائیل که در رفتار گذشته آن مشهود بود، اکنون روشن است تل آویو فهمیده دیگر نمی تواند این واقعیت را نادیده بگیرد که برعکس گذشته، باید هر اقدامی را به خوبی با مسکو هماهنگ کند وگرنه با محدودیت هایی مواجه خواهد شد که اکنون بر نیروی هوایی اسرائیل تحمیل شده است. نتانیاهو امیدوار است این محدودیت ها را با تماس هایش با پوتین و تلاش برای دیدار با او پشت سر بگذارد به این امید که بتواند حاشیه عمل وسیعی برای اقدام و تجاوز (در سوریه) به دست آورد و از برخورد مستقیم یا غیرمستقیم با ارتش سوریه بپرهیزد. نتانیاهو تلاش می کند با کمترین آسیب معنوی، با محدودیت های تحمیل شده از طرف روسیه کنار بیاید بدون آن که در خصوص امنیت اسرائیل امتیازی بدهد.
اسرائیل امیدوار است به نوعی هماهنگی امنیتی با روسیه دست یابد که مناسب هر دو طرف باشد چرا که روسیه نیز خواستار تشدید تنش در سوریه نیست. در مقابل، به نظر می رسد روسیه معتقد است تل آویو مجبور خواهد شد با سقفی که روسیه برایش ترسیم می کند کنار بیاید به ویژه آن که عواقب لجبازی و تلاش برای نادیده گرفتن خواسته های روسیه را عملا لمس کرده است.
انتهای پیام/