موسسه بین‌المللی مطبوعات اعلام کرد در سال جاری میلادی تاکنون دست‌کم ۶۸ خبرنگار و روزنامه‌نگار حین انجام وظیفه جان خود را از دست داده‌اند.

روزگار ناامن خبرنگاران/ کشته‌ شدن دست‌کم ۶۸ خبرنگار در سال ۲۰۱۸ به جُرم بیان کردن حقیقت!به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره انگلیسی، مرگ ستون‌نویس روزنامه واشنگتن پست در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت. موسسه بین‌المللی مطبوعات آماری از مرگ‌های ثبت شده  روزنامه‌نگاران منتشر و تاکید کرد همه موارد را تا رسیدن به نتیجه بررسی می‌کند. سناتورهای آمریکایی هم در پیام های توئیتری به مرگ خاشقجی واکنش نشان دادند.

سناتور کریس مورفی در پیامی توئیتری نوشت: «اگر چنین چیزی صحت داشته باشد و ثابت شود که سعودی ها شهروندی آمریکایی را به کنسولگری خود کشانده و او را به قتل رسانده‌اند آنگاه باید بازنگری اساسی در روابط ما با عربستان سعودی اتفاق بیفتد.»

سناتور تیم کین، نماینده ویرجینیا در مجلس سنا هم نوشت: «این اتهامی جدی است. من با وزارت امور خارجه تماس گرفته‌ام. ما باید به دقت در این زمینه بررسی کنیم. هدف قرار دادن روزنامه نگاران باید متوقف شود.»

سناتور لیندسی گراهام هم به سعودی‌ها هشدار داد باید بهای مرگ خاشقجی را بپردازید. وی اعلام کرد:« اگر این ادعاها ضد دولت سعودی (!) صحت داشته باشد برای روابط آمریکا با عربستان به شدت مخرب است و باید بهای بسیار سنگینی - چه اقتصادی و چه سیاسی - بپردازند.»

گروه های فعال حقوق بشر نیز با استفاده از هشتگ #روزنامه نگاری جرم نیست و #درخواست آزادی مطبوعات را داریم، به خبر مرگ خاشقجی و موارد دیگری که پای آزار و قتل خبرنگاران در میان است واکنش نشان می دهند.

به تازگی یکی از خبرنگاران برجسته بلغارستانی و مجری تلویزیون این کشور «ویکتوریا مارینووا» پس از تجاوز به قتل رسید. وی درباره سوء استفاده از کمک های مالی اتحادیه اروپا گزارش تهیه می کرد اما مورد تجاوز قرار گرفت و کشته شد.

همچنین یکی از خبرنگاران الجزیره هنوز در مصر در بازداشت به سر می برد. محمود حسین نزدیک به 600 روز بدون هیچ اتهامی پشت میله‌های زندان است. وی را به انتشار اخبار بی‌اساس و گرفتن پول از کشورهای خارجی متهم کرده‌اند. او و الجزیره این اتهامات را رد کرده اند و شبکه تلویزیونی الجزیره آزادی فوری و بدون قید و شرط او را خواستار شده است.

اسکات گریفن از موسسه بین‌المللی مطبوعات گفت ما هنوز درباره حقایق ناپدید شدن جمال خاشقجی چیزی نمی دانیم و نیز از انگیزه قتل ویکتوریا مارینووا در بلغارستان هم آگاه نیستیم. اما این رویدادهای تکان‌دهنده یک بار دیگر به ما نشان دادند روزنامه‌نگاران در سراسر دنیا با چه خطراتی رو به رو هستند به ویژه روزنامه نگاران کارکشته و آزموده تا اخبار را به اطلاع عموم مردم برسانند. در سال جاری 68 روزنامه نگار و خبرنگار در حین انجام کار جان خود را از دست داده‌اند. موسسه بین‌المللی مطبوعات همچنان به تلاش‌های خود ادامه می دهد تا هر یک از این قتل ها مورد بررسی قرار گیرد و عاملان آنها نیز به پاسخگویی واداشته شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۷ مهر ۱۳۹۷
کافران می‌خواهند که نور خدا را با دهانشان (به نَفَس تیره و گفتار جاهلانه خود) خاموش کنند و خدا نگذارد تا آنکه نور خود را در منتهای ظهور و حد اعلای کمال برساند هر چند کافران ناراضی و مخالف باشند.
آخرین اخبار