به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ با فرا رسیدن فصل پاییز بساط آب لیمو گیری توسط شهروندان با روش های سنتی رونق یافته است و با توجه به اخبار منتشر شده و هشدارهایی که متولیان درباره آبلیموهای صنعتی کارخانجات و شرکت هایی که از مواد نامرغوب و تقلبی در آبلیموی تولیدی خود استفاده می کنند عموم شهروندان به استفاده از آبلیمو تازه که از روش های تهیه آن اطمینان دارند رغبت بیشتری وجود دارد .
شهریور و مهر ماه بهترین ماه ها برای آبلیموگیری هستند و در این ایام خیلی از افراد دوست دارند در محیط خانه یا در مغازه هایی مورد اطمینان که می شناسند آبلیموگیری کنند.
در این ایام اگرگذری در شهر داشته باشید متوجه می شوید که در بسیاری از مکان ها فروش لیمو و آب گیری آن مشتاقان مشتریان زیادی دارد و حتی میتوان مغازه هایی را دید که صاحبان آن تغییر کاربری داده و به کار آبلیمو گیری مشغول هستند .
در خیابان های منتهی به بازار تبریز بادو نفر از این افراد هم صحبت شده ایم تا از تجربیات کاری خود سخن بگویند.
احمد علیزاده یکی از مغازه دارانی است ، که درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛گفت:با استفاده از دستگاه آبلیموگیری برای خودش کاسبی راه انداخته و حسابی سرش شلوغ است.
وی در ابتدا صحبت هایش را با قیمت لیمو آغاز کرد و گفت: سال های گذشته لیمو ارزان تر بود ولی امسال با توجه به قیمت دلار و ارز و کاهش و افزایش آن و نوسانات رخ داده هر کیلو ۸تا ۱۰هزار تومان به فروش می رسد ولی افرادی که به صورت انبوه و آب گیری لیمو به ما مراجعه می کنند کیلویی ۷هزار تومان برایشان تمام می شود.البته چون لیمو از جنوب کشور به این مناطق می اید این موضوع نیز در افزایش هزینه آن اثرگذار است.
وی افزود: هر چند که فصل برداشت و آبلیموگیری با آغاز فصل تابستان و تیرماه آغاز می شود ولی هر چه به شهریور و مهر ماه نزدیک می شویم لیموترش عرضه شده در بازار کیفی تر بوده و ابگیری نیز بیشتر است.
علیزاده اظهارداشت: تقریبا به ازای ۱۰ کیلو لیمو ۵کیلو آب لیمو به دست می آید و اگر افراد لیمو را خودشان خریداری کرده و فقط برای اب گیری به ما مراجعه کنند ما فقط هزینه دستمرد دریافت می کنیم.
علیزاده گفت: نحوه آب گیری به یک روش و توسط دستگاه صورت می گیرد ولی نحوه نگهداری آن توسط خانم ها و خانواده ها متفاوت است ولی ان چیزی که در روش های نگهداری مهم است اینکه خانم ها حتما آبلیمو تازه گرفته شده را حتما در یخچال نگهداری کرده و از قرار دادن آن زیر نور خورشید بپرهیزند.
وی که دارای تجربیات فراوانی در این زمینه است ادامه داد: برخی از خانم ها بعد از ابگیری لیمو ان را از پارچه های توری یا صافی رد می کنند تا ابلیموی خالص به دست اید البته بعضی خانم ها نیازی به این کار نمی بینند و همه محتویات ان را با هم استفاده می کنند. و برخی از انها به لیمو نمک اضافه می کنند تا ماندگاری طولانی مدت داشته باشد و همچنین برخی از مشتریان پیشنهاد می کنند بعد از اینکه ابلیمو را در ظرف شیشه ای ریختند روی آن روغن زیتون بریزند، روغن زیتون همچون لایه ای مناسب روی ان را پوشانده و مانع از فاسد شدن آن می شود.
علی رحمتی یکی دیگر از مغازه دارانی است که به صورت فصلی به این کار می پردازد، درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛گفت: بهتر است برای آب گیری از لیموهای پاییزی ، کاملا زرد رنگ ، رسیده و آبدار را انتخاب کرد.
وی با اشاره به تنوع دستگاه های آبلیمو گیری گفت: معمولا دستگاه ها تنوع زیادی دارند ولی دادای کارکرد یکسانی هستند چون از بالای دستگاه لیموها وارد شده و از یک طرف اب و از طرف دیگر ان تفاله و پوست لیمو بیرون می ریزد .
رحمتی با اشاره به اینکه در آب گیری ،پوست و هسته های لیمو نیز له شده و موجب تلخی آبلیمو می شوند اظهارداشت: تجربه مشتریانی که چندین سال برایشان آبلیمو گرفته ام نشان می دهد که مشتریان برای رفع تلخی لیمو بعد از گرفتن آب لیمو چند عدد هویج که بسته به ظرف لیمو دارد اضافه می کنند چون هویج ها تلخی لبمو را به خود می گیرند. البته باید اجازه داد هویج ها ۲۴ساعت داخل لیمو بمانند.
رحمتی با اشاره به اینکه وجود تفاله در داخل آب لیمو برای نگهداری طولانی مدت خوب نیست گفت: بهتر است تفاله های آبلیمو از داخل آن خارج شوند چرا که باعث خراب شدن آن می شوند.
البته بنا به گفته وی این تفاله ها را می توان برای تهیه شربت ابلیمو استفاده کرد.
توصیه اخر وی این است که در ظرف شیشه ای را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل لیمو جلوگیری شود.
لیلا حیدری ، کارشناس تغذیه در مورد خواص لیمو ، درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛بیان کرد: لیمو به جهت داشتن خواص آنتی اکسیدان و ویتامین cموجود در آن برای بدن انسان بسیار مفید است و در اکثر غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود لیمو خاصیت بسیار مفیدی در جهت سم زدایی از بدن انسان دارد و حاوی انتی اکسیدان هایی برای جلوگیری از بیماری های فصلی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا است.
حیدری ادامه داد: اولین نکته در مورد تهیه آب گیری لیمو این است که قبل از اقدام اول لیموها را به خوبی بشویید و در زمان شستن لیموهای خراب و فاسد شده را از بقیه جدا کنید تا در اثر مرور زمان بقیه لیموها را نیز کپک زده و فاسد نکند.
کارشناس تغذیه بهترین ظروف برای نگهداری لیموی تازه گرفته شده را ظروف شیشه ای اعلام کرد و افزود: آزمایشات مختلف نشان داده است از انجایی که لیمو خاصیت اسیدی دارد در تماس با ظروف پلاستیکی و همچنین بطری های اب معدنی و یکبار مصرف واکنش شیمیایی نشان داده و موجب از دست رفتن کیفیت آن می شود.
حیدری با اشاره به آلودگی هوا در این روزها خاطرنشان کرد: افرادی که آبلیمو گیری می کنند باید قبل از اقدام به این کار دستگاه آب گیری لیمو را به خوبی بشویند تا ذرات معلق هوا و الودگی ناشی از آن اثر نامطلوبی بر روی آبلیمو نداشته باشد و انواع سموم مختلف را وارد بدن انسان نکند.
انتهای پیام/