به گزارشگروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ فایننشال تایمز در مطلبی نوشت: زمانی که تحریم های «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا بخش نفتی ایران را از ماه آینده میلادی تحت تأثیر قرار دهد، جمهوری اسلامی نه تنها برای یافتن راه های درآمد جایگزین به منظور تأمین دارو و کالاهای حیاتی جمعیت 80 میلیونی اش تلاش می کند، بلکه به دنبال آن است که اطمینان حاصل کند رئیس جمهور آمریکا که آنها او را «شیطان بزرگ» نامیده اند در عملی کردن اهداف خود که مختل کردن خط مشی اصلی اقتصادی ایران است، شکست می خورد.
یک مقام ارشد نزدیک به دولت ایران اعلام کرد: ترامپ قطعا از این شکست ناخوشایند که نمی تواند سطح صادرات نفت ایران را به صفر برساند، رنج خواهد برد.
فایننشال تایمز در ادامه نوشت: ایران که بخش عمده درآمدهای دولتی و ارزهای خارجی آن از طریق صادرات نفت تأمین می شود، به دنبال یافتن راه هایی خلاقانه برای فروش نفت پیش از اعمال تحریم های آمریکا علیه تهران از 4 نوامبر است. برخی معتقدند هرگونه گفتگو با واشنگتن تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که ایران نشان دهد در برابر تحریم های جدید آمریکا مقاومت کرده و در نتیجه با دست بسته بر سر میز مذاکره نخواهد نشست. از جمله راه های درنظرگرفته شده ی ایران برای دور زدن تحریم های آمریکا استفاده از «واسطه هایی» است که بتوانند بشکه های نفتی را از طریق مبادله بورس انرژی خریداری کنند و آنها را در بازارهای جهانی تحت پوشش بخش خصوصی ایران به فروش برسانند.
نفت دست کم از سال 2015 تاکنون –یعنی از زمانی که ایران موافقت کرد در ازای لغو تحریم های بین المللی برنامه های هسته ای اش را محدود کند-- از طریق بورس انرژی مبادله نشده است. سیاستمداران تهران اعلام کرده اند که انگلیس، فرانسه و آلمان-- دیگر کشورهای امضاکننده توافق هسته ای – در تلاش هستند که یک مکانیسم مالی برای کمک به ادامه صادرات نفت ایران به اروپا و آسیا ایجاد کنند؛ اما کارشناسان خارج از ایران معتقدند که این یک دیدگاه خوشبینانه است زیرا حتی با تهدید تحریم های آمریکا، پیشتر شرکت های نفتی خارجی مثل توتال فرانسه از تجارت با ایران اجتناب کرده اند.
فایننشال تایمز در ادامه نوشت: هم اکنون کارشناسان ایرانی و دیپلمات های غربی حاضر در تهران تخمین زده اند که صادرات نفت ایران همچنان بالای 1 میلیون بشکه در روز باقی خواهد ماند که این از رقم 2.8 میلیون بشکه در روز که اوایل سال جاری میلادی صادر می شد، تفاوت زیادی دارد. همچنین سیاستمداران ایرانی معتقدند که حتی با وجود فشارهای آمریکا، عربستان سعودی نمی تواند به طور کامل نبود نفت ایران در بازار را جبران کند. بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران اعلام کرد: این اظهارات مزخرف شاید آقای ترامپ را راضی کند؛ اما بازار این مسئله را باور نخواهد کرد.
در پایان این گزارش آمده است: ایران تا حد زیادی به کشور چین که بزرگترین مصرف کننده نفت آن است، امید بسته است. این کشور هم اکنون با آمریکا وارد جنگ تجاری شده است و هنوز به خرید نفت از ایران –هر چند در سطوح پایین تر-- ادامه داده است. تحلیلگران همچنین انتظار دارند که هند—دومین وارد کننده نفت ایران—بتواند هر دو کشور آمریکا و ایران را با کاهش خرید خود –بدون توقف آن-- راضی نگه دارد.
انتهای پیام/
دلار 3200 با خلاقیت شد 22 تومن با یه خلاقیت دیگ شد 14 تومن ..
خلاقیت بعدی خدا به داد برسه...
مرگ بر امریکا و تروریست