به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، معرفت آذری، مدیر کل امور عشایری استان اردبیل که در جلسه کمیسیون اقتصادی ، عمرانی شورای عشایر افزود: عشایر استان اردبیل سالانه 10 هزار و 500 تن گوشت قرمز تولید می کنند که این میزان تقریبا یک سوم میزان تولید گوشت قرمز استان می باشد.
وی افزود: هر چادر عشایر در واقع می توان گفت که یک کارگاه تولید لبنیات محصول می شود به گونه ای که این قشر زحمتکش و پر تلاش هر ساله بالغ بر 43 هزار تن شیر خام با چربی بالا و با کیفیت تولید می کنند .
مدیر کل امور عشایری استان اردبیل بیان کرد: صنعت پرواربندی گوسفند با برخورداری از تجربیان چند ساله عشایر با دقت و واسواس بسیار بالایی همراه است به گونه ای که جامعه عشایری هر ساله بالغ بر 1500 تن پشم مرغوب تولید می کنند که از بازار پسندی و مشتریان زیادی برخوردار است و تولیدات پشم عشایر به عنوان یک برند معتبر در بازار عرضه می شود.
آذری افزود : جامعه عشایری صنایع تبدیلی مربوط به لبینات را نیز در داخل خود چادر عشایری انجام می دهند به گونه ای که سالانه 5 هزار و 400 تن پنیز تولید می کنند که به دلیل عطر و طعم خاص خود از بازار پسندی بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: عشایر علاوه بر دامپروری به زراعت و باغبانی و صنایع دستی نیز مشغول هستند که میزان تولید محصولات سردرختی توسط عشیار 8 هزار و 100 تن می باشد و 91 هزار تن محصول زراعی تولید می کنند و سالانه 23 هزار مترمربع نیز صنایع دستی تولید می کنند.
انتهای پیام/ح