در اکتبر 1960 آمریکا نخستین ماهواره جاسوسی خود را به صورت رسمی به آسمان پرتاب کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گرچه بنیان ماهواره‌ها بر پایه کسب اطلاعات و خبر از "دشمن" گذاشته شد اما تا اوایل دهه 1960 هیچ یک از دو قدرت صاحب فناوری فضایی به صراحت از ماهواره جاسوسی نامی نمی‌بردند.


بیشتربخوانید : رویت اتفاقی دو ماهواره جاسوسی فرازمینی‌ها در فضا +فیلم


در 11 اکتبر 1960 آمریکا با پرتاب یک ماهواره با نام "ساموس"(SAMOS -Satellite and Missile Observation System) که ماموریتش "نظارت بر سامانه‌های موشکی و ماهواره" بود عملا و رسما باب پرتاب ماهواره‌های جاسوسی را باز کرد.

البته سابقه این ماهواره به سال‌های نخست دهه 1950 بر می‌گردد زمانیکه هنوز حتی اسپوتنیک-1, نخستین ماهواره جهان به فضا پرتاب نشده بود. فکر طراحی و ساخت ماهواره جاسوسی ساموس به عنوان بخشی از برنامه حفاظتی نیروی هوایی در سال 1956 ارائه گردید. این برنامه بعد از آغاز عصر فضا در اکتبر 1957 صورت جدی‌تری به خود گرفت بطوریکه بودجه‌ای 108.2 میلیون دلاری(اگر بخواهیم محاسبه به روز داشته باشیم معادل 0.92 میلیارد دلار در سال 2018) برای آن اختصاص یافت.

از نخستین ماهواره جاسوسی چه می‌دانید؟ + عکس

ساموس که به لحاظ فنی توانایی عکسبرداری از اهداف مورد نظر را داشت, توسط کارشناسان شرکت لاکهید و به سفارش ارتش آمریکا طراحی گردید. ساموس-1 بر پایه موشک "آجنا" با طول حدود 6 متر, قطر 1.5 متر و وزنی تقریبی 2 تن ساخته و با یک موشک از نوع اطلس به فضا پرتاب شد. این ماهواره می‌توانست جدا از تحرکات نیروی پیاده, سیستم‌های حمل و نقل, سامانه‌های موشکی, تاسیسات نظامی و غیرنظامی طرف مقابل را مرتبا زیر نظر داشته باشد.

در آن زمان کلیه اطلاعات مربوط به این ماهواره مخفی نگه داشته می‌شد به همین دلیل در مورد وضعیت و فعالیت آن خبری منتشر نشد اما به گفته کارشناسان چند ماهواره اولیه ساموس در رسیدن به اهداف تعیین شده ناکام ماندند و نتوانستند ماموریت خود را به انجام رسانند و تنها حدود یک سال بعد, سری دوم ماهواره‌های ساموس توانست در مدار قرار بگیرد و کارش را با موفقیت به انجام برساند.
بر پایه تجربه‌های به دست آمده, ارتش آمریکا بعدا ماهواره دیگری ساخت و امروز این "چشمان نامحرم" کلیه فعالیت‌های کشورهای دیگر را می‌نگرند.

از نخستین ماهواره جاسوسی چه می‌دانید؟ + عکس

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

نخستین چشم نامحرم در آسمان!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عقل کل
۲۳:۰۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۷
لطفا یک مطلب درباره ماهواره های ایرانی که به فضا پرتاب شدند و کارهایی که انجام دادند و اینکه الان موجود هستند یا نه جمع آوری کنید و در سایت قرار بدید خیلی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۱۹ مهر ۱۳۹۷
بنده موتور (QV) را طراحی کردم . به سازمان مدیریت اطلاعات دولتی تحویل دادم . مقاله اختراع کمی برای آنها ( بنیاد ملی نخبگان و .... ) گنگ بود . مقاله را به شهر سرن کشور سوییس برده و یه فایل ویدئویی که با سالید وورک ساخته شده بود به روی آنتن با عنوان (محققان ایرانی در سوییس موتور کیو وی را طراحی کردند ) فرستادند . یک پازل که قسمتی از آن موتور اینرسایی گرانشی بود و قسمتی دیگر که فکر کنم در نیروی دریایی روسیه ساخته شد .
اما موتور کیو وی از نظر هدایت جرم در نواحی بدون جاذبه بسیار تخصصی عمل میکرد و قادر بود جرم متحرک در فضا را همانند خرگوش در مسیر خود تغییر جهت دهاد و امکانات ویژه جرمی که این موتور را داراست این است که میتواند اجرام دیگر را از مسیر خود منحرف کند .
به عنوان مثال اگر ماهواره 10 تنی جاسوسی اسراییل را چند مرتبه از مسیر خود منحرف کنیم عمر مداری ماهواره بسیار کوتاه خواهد شد .
امکان این که این موتور با جرم کار میکند در فاصله کوتاه از سطح زمین نوسان و لرزانده شدن مدار بسیار کم میشود.