به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ علی نقی لقمانی مدیرکل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس در همایش شهرداران استان فارس در شیراز، بودجه سال ۹۶ شهرداریهای استان را ۳۹ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بودجه امسال شهرداریهای این استان کمی بیش از بودجه سال گذشته است.
وی ادامه داد: سال ۹۶ از مجموع بودجه ۳۹ هزار میلیارد ریالی شهرداریهای استان فارس افزون بر ۳۲ هزار میلیارد ریال محقق شد.
لقمانی بیان کرد: ۷۰ درصد از جمعیت فارس در شهرهای این استان ساکن هستند و در حقیقت بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در ۱۰۷ شهر مصوب این استان سکونت دارند.
وی افزود: بیشترین جمعیت شهری فارس مربوط به کلانشهر شیراز با یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفر است که این جمعیت ۱۰ برابر بیش از جمعیت شهر دوم استان است که این خود بیانگر وجود خلاءها و مشکلاتی است.
مدیر کل دفتر شهری و امور شوراهای استانداری فارس اظهار کرد: ۸۰ درصد شهرهای استان دارای جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر هستند و فقط چهار شهر استان بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
وی، در مورد ساختار سازمانی شهرداریهای استان هم گفت: هم اینک هفت هزار و ۶۴۰ پست مصوب در چارت شهرداریهای ما موجود است که ۲ هزار و ۷۴۹ نفر به صورت رسمی و پیمانی در این مجموعهها مشغول به کار هستند.
لقمانی گفت: همچنین ۱۱ هزار و ۴۳ نفر نیز از نیروهای بخش خدمات پیمانکاری در شهرداریهای استان مشغول به کار هستند.
او افزود: در مجموع چهار هزار و ۶۵۲ پست بلاتصدی و بلاتکلیف در شهرداریهای استان وجود دارد که این تعداد ۶۰ درصد پستهای شهرداریها را شامل میشود.
لقمانی، در مورد چالشهای فرا روی شهرداریها هم گفت: تناسب نداشتن حقوق و دستمزد شهرداران با وظایف، ماموریتها و مسئولیت ها، لغو مستمر عوارض مصوب شهرداریها از سوی دیوان عدالت اداری، عدم تعیین تکلیف لایحه مدیریت واحد شهری و طولانی شدن روند تصویب لایجه درآمد پایدار شهرداریها و دهیاریها از جمله این چالش هاست.
وی بیان کرد: در کنار وجود چالشهای موجود، پیشنهادهایی نیز مطرح میشود که از جمله میتوان به اصلاح شرایط احراز تصدی سمت شهردار و آیین نامه تعیین دستورالعمل حقوق شهرداران، ایجاد معاونت حقوقی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با هدف دفاع موجه و موثر در مراجع نظارتی و محاکم قضایی به ویژه در دیوان عدالت اداری اشاره کرد.
لقمانی ادامه داد: همچنین تربیت نیروهای دانشگاهی کارآمد و متخصص از میان نخبگان برای مدیریت امور شهری، ساماندهی نیروهای بلاتکلیف موجود در شهرداری ها، تفویض اختیارات متمرکز در شورای عالی معماری و شهرسازی به استانها و ارتقای جایگاه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانها در شوراهای تصمیم گیر و تصمیم ساز استان، شمار دیگری از این پیشنهادهاست.
انتهای پیام/ر