به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هدفون، هدست، هندزفری و ... اینها وسایلی است که در دنیای امروز ما بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و کمتر کسی را میتوانید پیدا کنید که بطور مثال بدون هدفون یک روز از زندگی خودش را سپری کند که این امر بخصوص در جوانان محرزتر است.
اما سوالی که پیش میآید این است؛ این وسایل چه تاریخچهای داشته و اصلا چه تفاوتی میان آنها وجود دارد؟
باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز شما را به پاسخ این سوال برساند، پس با ما همراه باشید.
هدفون (Headphone) یا دوگوشی از دو بلندگوی کوچک که بر روی گوش کاربر قرار میگیرد تشکیل شدهاست و از طرفی به یک مولد صوت مثلاً تقویتکننده صدا، رادیو یا پخش کننده دیسک فشرده متصل میشود.
نامهای دیگری که برای این وسیله استفاده میشود stereophones و هدست است یا به انواعی که درون گوش قرار میگیرند ایرفون earphones نیز اطلاق میشود.
این مطلب را از دست ندهید: هدفون روی گوشتان بگذارید؛ لاغر شوید!
در مخابرات به مجموع هدفون و میکروفون که مثلاً در تلفن برای یک ارتباط دوطرفه استفاده میشوند، هدست (Headset) گفته میشود.
هندزفری (handsfree) وسیلهٔای است که بدون استفاده از دست میتوان از آن استفاده کرد، هندزفری در انتقال فرامین در دستیارهای صوتی، رادیو، تلفن همراه و بسیاری از ابزارهای صوتی و چند رسانهای استفاده میشود، در بسیاری از کشورها استفاده از این وسیله در حین تماس با تلفن همراه به هنگام رانندگی الزامی شدهاست، هرچند پژوهشها نشان داده نفس صحبت با موبایل به هنگام رانندگی میتواند ضریب خطر را بالا ببرد. هندزفری ممکن است دارای سیم یا بدون سیم باشد.
هدست (Headset) از دو بلندگوی کوچک (در بعضی موارد یک بلندگو) که بر روی گوش کاربر قرار میگیرد و یک میکروفون تشکیل شدهاست.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید هدفون
در مخابرات به مجموع هدفون و میکروفون که مثلاً در تلفن برای یک ارتباط دوطرفه استفاده میشوند، گفته میشود.
هدستها استفادههای گوناگونی دارند، مثلاً در مراکز تماس (Callcenter) یا سایر مشاغل مبتنی بر تلفن و کلیه کسانی که بدنبال دستانی آزاد در زمان مکالمات تلفنی خود هستند.
اولین پتنتی که برای هدفون به ثبت رسیده است به زمان ادیسون و اواخر دهه ۱۸۰۰ برمی گردد جایی که توماس ادیسون گوشی طبی را برای شنیدن اختراع کرد.
بیشتر بدانید: استفاده بیش از حد هدفون موجب پیرگوشی میشود
این پتنت در سال ۱۸۹۱ وقتی که فرانسویها در حال ساخت تلفن بودند به ثبت رسید.
یکی از مهندسان بنیاد برق در آمریکا، آقای “ناتانیل بالدوین” توانست در سال ۱۹۱۰ برای نیروهای دریایی آمریکا این هدفونها را اختراع کند تا ارتباطات بهتری بین سربازان و فرماندهان برقرار شود.
یک کمپانی بزرگ آلمانی که با ساخت بلندگوهای بزرگ برای سینماها کار خود را آغاز کرد توانست در سال ۱۹۳۷ اولین هدفون خودش را به تولید برساند.
یک موسیقی دان به نام “جان سی کاس” با همکاری مهندس "مارتین لانگ" تواستند در سال ۱۹۵۸ اولین هدفون استریو را اختراع کنند.
بیشتر بخوانید: گرادو اولین هدفون بیسیم خود را معرفی کرد
این هدفون تا سالیان بسیار طولانی پر فروشترین هدفون دنیا بود.
هدفونهای واکمن سونی در سال ۱۹۷۹ به همراه یک هدفون عرضه شد که تحول عظیمی در این صنعت بود.
این هدفون که جک ۳.۵ میلی متری داشت در بین مخاطبان بسیار محبوب شد و وزن بسیار سبکی داشت.
هدفونهای باس در سال ۲۰۰۰ برای گرفتن صداهای بیرونی برای گوشها ساخته شد.
این هدفونها برای خلبانها در ۱۶ سال پیش اختراع شده است.
اولین هدفونهای اپل نه مجهز به میکروفون بود نه کنترل خاصی، فقط و فقط بلندگویی بود برای پخش خصوصی موسیقی که در سال ۲۰۰۱ روانه بازار شدند.
ببینید: هدفونی که نقش گوش پاک کن را بازی میکند!
آیپادها اولین نسل این مدل از هدفونها است.
هدفونهای بیتس که توسط “DR.Dre” به بازار عرضه شد یکی از پیشرفتهترین هدفونهای روز یود و صداها را به صورت تفکیک شده در اختیار شما قرار میدهد.
در سال ۲۰۰۸ بود که این کمپانی هدفون خودش را به بازار عرضه کرد و در سال ۲۰۱۴ اپل اقدام به خرید این کمپانی کرد.
این هدفونها در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار بدون سیم روانه بازار شدند که مدلهای مختلفی از آن را هم اکنون با کیفیتهای مختلف در بازار مشاهده میکنید.
ببینید: انفجار هدفون در گوش پسر جوان هنگام تمرین بدنسازی
جدیدترین آنها ایرپادهای اپل است که با گوشی سازگار بوده و نیازی به سبک ندارند.
هنوز این مدلها به طور متداول تولید نشده و اکثرا هدفونهای بلوتوثی است که در بازار هستند، اما در آیندهای نزدیک به این هدفونها دست پیدا خواهید کرد.
تفاوت هدست، هدفون، هندزفری و ایرفون را میتوان اصولا به نوع استفاده آنها در توانایی مکالمه و یا عدم امکان مکالمه اشاره کرد. با گسترش و تنوع زیاد لوازم الکترونیکی، تولید لوازم جانبی نیز به همان میزان گسترش پیدا کرده است. این تنوع در بسیاری از موارد با سردرگمی مصرف کننده نیز همراه خواهد بود.
این مطلب را از دست ندهید: استفاده بیش از حد هدفون چه بر سرتان میآورد؟
همانطور که همه میدانیم قدم اول خرید لوازم مختلف داشتن اطلاعات اولیه از محصول است. خرید لوازم صوتی با نامهای هدست، هدفون، هندزفری و… همواره با سوالاتی برای خریدار همراه بوده است.
هدفون دارای دو گوشی به اندازه گوش شما است که برای جلوگری از ورود صدای محیط به گوش شما به این صورت طراحی شده است. لازم به ذکر است که هدفونها و هدستها به صورت استریو و مونو (STEREO HEADSET – Mono HEADSET) میباشند که هدستهای استریو دارای دو گوشی و هدستهای مونو دارای یک گوشی هستند.
هدفونها میتوانند از طریق انواع دستگاههای پخش کننده زیر:
ارتباط خود را با سیستم برقرار کنند.
اتصال هدفون میتواند به سه صورت کابل ۳٫۵ میلی متری و یا پورت USB و یا به صورت بلوتوث انجام میشود. نکته قابل ذکر درباره هدفون این است که این محصول قابلیت مکالمه را ندارد.
هدست را میتوان همان هدفون نامید، اما با تفاوت در این که قابلیت مکالمه را دارد. با هدست هم میتوان گوش داد و هم میتوان مکالمه کرد. کاربرد هدست بیشتر در مرکز تماس Call Center و همچنین گیمیرها است.
این مطلب را از دست ندهید: آسیبهای وحشتناکی که هدفونها به شنوایی میزنند
بیشتر در مراکز مخابراتی که کابران همزمان نیاز به کار با دست و مکالمه همزمان را دارند به کار میرود. بعد از بررسی هدفون و هدست به سراغ هندزفری و ایرفن میرویم.
ایرفون را میتوان محصولی با کارایی هدفون نام برد. ایرفون بیشتر برای موبایل، دستگاه پخش موسیقی MP۳ و موارد مشابه نام برد. اتصال این محصولات از طریق سیم و بلوتوث است و به دلیل وزن سبک کابرد بسیار زیادی دارد.
ایرفون نیز مانند هدفون قابلیت مکالمه ندارد.
این مطلب را از دست ندهید: راهنمای خرید هدفون؛ مناسب ترین برای شما کدام است؟
هندزفری را نیز اگر بخواهیم مشابه سازی کنیم میتوان آن را به هدست شبیه دانست. هندزفری، ایرفونی است که دارای قابلیت مکالمه است. وزن سبک آن مشابه ایرفون به صورتی است که در جیب شما جا میشود و به راحتی قابل حمل است.
گوش دادن به موسیقی و امکان مکالمه از مزیتهای این محصول پر کاربرد است.
انتهای پیام/