در این مطلب با موضوعاتی که در مدارس کشور‌های مختلف به کودکان و نوجوانان آموزش داده می‌شود آشنا خواهید شد.

در مدارس کشورهای مختلف به دانش آموزان چه آموزش‌هایی داده می‌شود؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدرسه جایی است که بسیاری از نوجوانان تصمیم خود برای شغلی که سال‌های آتی زندگی دوست دارند داشته باشند را در آنجا خواهند گرفت. در دوران مدرسه است که پتانسیل و استعداد‌های کودکان و نوجوانان شناسایی، تقویت و شکوفا می‌شوند. شاید فکر کنید که در دیگر نقاط دنیا نیز مانند ایران، در دوران مدرسه به دانش آموزان تنها درس ریاضی، تجربی، دینی و کار دستی می‌دهند. اما این طور نیست و سیستم آموزشی هر کشوری آموزش‌های خاص خود را برای کودکان و نوجوانان دارد. کشور‌های جهان رویکرد‌های متفاوتی نسبت به شناسایی و پرورش استعداد‌ها و قابلیت‌های کودکان دارند. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با موضوعاتی آشنا کنیم که در مدارس کشور‌های مختلف به کودکان و نوجوانان آموزش داده می‌شود.


بیشتر بخوانید: دانش آموزان کشور‌های مختلف جهان چه غذایی می‌خورند؟ 


۱- ایالات متحده

در ایالات متحده موضوعات آموزشی اجباری در دوره دبستان شامل ریاضی (حساب)، خواندن و نوشتن، آشنایی با علوم طبیعی و تاریخ محلی است.

موضوعات در دوران راهنمایی شامل ریاضی، زبان، علوم طبیعی (ترکیبی از شیمی، زیست شناسی و فیزیک)، علوم اجتماعی (تاریخ) و آموزش جسمانی (ورزش) است. علاوه بر این امکان انتخاب موضوعات گسترده دیگری مانند روانشناسی، علوم قضایی، روزنامه نگاری، علم بیان، کار با چوب، آشپزی و ... نیز وجود دارد.

موضوعات اجباری در دوره دبیرستان شامل ریاضی، ادبیات، علوم طبیعی (یک سال شیمی، یک سال زیست شناسی و یک سال فیزیک)، علوم طبیعی (تاریخ و ساختار ایالتی) و آموزش جسمانی است. علاوه بر این موضوعات، رشته‌های انتخابی دیگری نیز مانند بازیگری، آموزش جسمانی، آناتومی، آمار، علوم کامپیوتر، تکنولوژی محیطی، زبان‌های خارجی، نقاشی، مجسمه سازی، عکاسی، فیلم برداری، تئاتر، ارکستر، رقص، گرافیک، طراحی وب، روزنامه نگاری، ویرایش سالنامه، کار با چوب یا تعمیر خودرو نیز وجود دارد. فهرست رشته‌ها و آموزش‌های انتخابی از مدرسه‌ای به مدرسه دیگر متفاوت است.

۲- ژاپن

در مدارس ابتدایی ژاپن، به دانش آموزان زبان ژاپنی (نه تنها زبان مدرن ژاپنی بلکه نسخه‌های باستانی و میانه)، خطاطی، شعر، حساب، مطالعات طبیعی، مطالعات اجتماعی (اخلاق، تاریخ و نزاکت)، موسیقی، هنر‌های تصویری، آموزش جسمانی و خانه داری آموزش داده می‌شود.

در دوره راهنمایی، آموزش‌های جدیدی مانند علوم کامپیوتر و IT، علوم طبیعی (فیزیک، شیمی، زیست شناسی، زمین شناسی به صورت ترکیبی)، اصول اولیه داشتن زندگی سالم، تاریخ، انگلیسی (به کمک افرادی که زبان مادری شان انگلیسی است) و چندین موضوع انتخابی دیگر اضافه خواهد شد.

در دبیرستان‌های ژاپن، علاوه بر آموزش‌های قبلی، دو رشته تخصصی و الزامی دیگر نیز وجود دارد: علوم انسانی و علوم طبیعی. هدف اصلی از آموزش در این مقطع وارد شدن به دانشگاه بوده و به همین دلیل است که دانش آموزان بقیه رشته‌ها را به سلیقه خود انتخاب می‌کنند. برای مثال دانش آموزان می‌توانند رشته‌های کشاورزی، صنعت، تجارت، ماهیگیری، آموزش پزشکی، رفاه، زبان‌های خارجی و ... را انتخاب نمایند.

۳- عربستان سعودی

موضوعات اجباری در مدارس عربستان سعودی شامل دروس مذهبی و علوم طبیعی (زیست شناسی و فیزیک) است. اما علوم انسانی مانند تاریخ و یا مطالعات اجتماعی در مدارس خصوصی عربستان تدریس نمی‌شوند.

۴- ایرلند

در مدارس ایرلند تنها دو آموزش اجباری هستند: انگلیسی و ریاضی و در برخی مدارس نیز آموزش زبان ایرلندی اجباری شده است. مابقی رشته‌ها و موضوعات آموزشی انتخابی بوده و دانش آموزان در مورد موضوعات و رشته‌هایی که دوست دارند در ادامه زندگی خود به آن‌ها بپردازند تحقیق و مطالعه می‌کنند. آن‌ها می‌توانند از بین ۳۴ موضوع مختلف انتخاب کنند، موضوعاتی مانند حسابداری، تجارت، مدیریت، موسیقی، نقاشی، خانه داری، کار با چوب، IT، زبان‌های خارجی، کشاورزی، تئاتر و غیره.

۵- استرالیا

در مدارس ابتدایی استرالیا، جدای از موضوعات پایه مانند حساب، زبان مادری، آموزش جسمانی، محیط و دروس خلاقیت، کودکان باید نحوه سخنرانی در ملاء عام را نیز یاد بگیرند.

در دوره راهنمایی نیز آموزش انگلیسی، ریاضی، تئوری احتمالات، سواد کامپیوتر، مطالعات اجتماعی، تاریخ، جغرافیا، زیست بوم شناسی، هنر (رقص، فیلم، موسیقی و نقاشی)، آموزش جسمانی و علوم (از جمله شیمی، فیزیک و ستاره شناسی) اجباری هستند.

در دوران دبیرستان نیز دانش آموزان اصول پایه حرفه مورد علاقه خود در آینده را یاد گرفته و با موضوعاتی مانند حسابداری، IT، اقتصاد و ... آشنا می‌شوند و انتخاب‌های بسیار متنوعی دارند. علاوه بر این، کسانی که کلاس یازدهم و دوازدهم هستند برنامه‌های کارورزی در شرکت‌ها نیز خواهند داشت. بعد از پایان امتحانات پایانی، این دانش آموزان می‌توانند وارد بازار کار شوند. در استرالیا آزادی‌های زیادی برای دانش آموزان در نظر گرفته می‌شود و هیچ باشگاه ورزشی در مدارس وجود ندارد. حتی کلاس‌ها در هوای آزاد برگزار می‌شوند و اگر باران ببارد کلاس‌ها تعطیل خواهند شد. دانش آموزان دوره دبیرستان در صورتی که مدرسه آن‌ها نزدیک ساحل باشد می‌توانند دروس موج سواری را نیز انتخاب کنند.

۶- اسپانیا

در دوره ابتدایی در مدارس اسپانیا، آموزش زبان اسپانیایی، ادبیات، علوم طبیعی، آموزش جسمانی، ریاضی، یک زبان خارجی و یک رشته هنری اجباری است که این رشته هنری معمولاً موسیقی بوده و در سطح عالی به دانش آموزان آموخته می‌شود. در پایان این دوره، دانش آموزان می‌توانند چند آلت موسیقی را با سطحی از تسلط بنوازند. یکی از پرطرفدارترین ساز‌ها فلوت است، زیرا حمل آن برای کودکان آسان‌تر از دیگر آلات موسیقی است.

در دوره راهنمایی، آموزش‌های بیشتری در زمینه علوم اجتماعی، جغرافیا، تاریخ، گرافیک و هنر‌های پلاستیکی، موسیقی و تکنولوژی (سه مورد آخر هر کدام برای یک سال) به دانش آموزان ارائه خواهد شد.

در دبیرستان‌های اسپانیا نیز هر دانش آموز ۳ موضوع اضافی دیگر در یک رشته را انخاب خواهد کرد. در دبیرستان‌های اسپانیا تنها ۴ رشته اصلی وجود دارد: علوم انسانی، تکنولوژی، علوم طبیعی و هنر.

۷- چین

موضوعات اجباری در مدارس دوره ابتدایی چین شامل ریاضی، زبان چینی، یک زبان خارجی بوده و موضوعات انتخابی نیز شامل نقاشی، موسیقی و آموزش‌های جسمانی است.

در مدارس راهنمایی و دبیرستان‌های چین نیز درس‌های بیشتری در حوزه علوم (فیزیک، شیمی و زیست شناسی به صورت ترکیبی)، مطالعات اجتماعی، مهارت رایانه و علوم کامپیوتر تدریس می‌شود. هر ساله سطح پیچیدگی و تعداد موضوعات پایه افزایش یافته که باعث می‌شود مدارس چین یکی از سخت‌ترین فرم تحصیلی در جهان را دارا باشند که استرس فراوانی به دانش آموزان وارد می‌کند.

۸- بریتانیا

در مدارس ابتدایی بریتانیا، کودکان با زبان انگلیسی، ریاضی، تاریخ، جغرافیا، موسیقی، تکنولوژی صنعتی و هنر آشنا می‌شوند و لیست نهایی موضوعات توسط والدین انتخاب و تهیه می‌شوند.

بعد‌ها در دوره راهنمایی و دبیرستان موضوعاتی مانند دین (اخلاق و دیدگاه ادیان)، جغرافیا، علوم طبیعی، علوم کامپیوتر و همچنین موضوعات زیادی که توسط دانش آموزان انتخاب می‌شوند به این فهرست اضافه خواهد شد. از این موضوعات انتخابی می‌توان به آشپزی، موسیقی، روانشناسی، عکاسی، رقص، تئاتر، وکالت، امنیت اجتماعی، حسابداری، هنر و نقاشی، علم دریا شناسی، مسافرت و توریسم اشاره کرد.

۹- روسیه

در مدارس ابتدایی روسیه، کودکان آموزش ریاضی، علوم طبیعی، زبان روسی، خواندن، یک زبان خارجی، نقاشی، موسیقی، آموزش جسمانی و شطرنج (گزینه‌ای انتخابی که از سال ۲۰۱۸ در بسیاری از مدارس رواج یافته است) دریافت می‌کنند.

برنامه درسی دوران راهنمایی نیز شامل زبان و ادبیات روسی، یک زبان خارجی، جبر، زمین شناسی، انفورماتیک، تاریخ، علوم اجتماعی، جغرافیا، تاریخ طبیعی، زیست شناسی، فیزیک، شیمی، اصول زندگی سالم، آموزش جسمانی و کار دستی است.

در دوره دبیرستان نیز در مدارس روسیه، دانش آموزان در زمینه طراحی مکانیک، ستاره شناسی و فرهنگ هنری جهان آموزش‌های مضاعفی دریافت می‌کنند. در بسیاری از مدارس، دانش آموزان کلاس دهم و یازدهم در یک حوزه از ۴ رشته خاص تحصیل می‌کنند: علوم انسانی، تکنولوژی، ریاضی و رشته‌های اجتماعی- اقتصادی. سطح و مقدار دروس در موضوعات اجباری در این کلاس‌ها متفاوت است. برای مثال در رشته ریاضی، تعداد دروس مربوط به ریاضی و فیزیک بیشتر خواهد بود در حالی که تعداد دروس ادبیات کمتر است.

سیستم آموزشی در روسیه کاملاً متحد است و هیچ برنامه درسی خصوصی و انتخابی در مدارس برای دانش آموزان وجود ندارد. با این وجود در برخی مدارس و مناطق، آموزش‌های بیشتری به دانش آموزان داده می‌شود. برای مثال در مناطقی که تنوع قومیتی وجود دارد، درس‌هایی مربوط به زبان و ادبیات محلی ارائه می‌شود. در برخی از مناطق نیز مانند باشکورتوستان، آموزش‌های بسیار خاصی مانند زنبورداری داده می‌شود.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار