به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عزیز سارانی نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها در دهمین اجلاس این شورا که صبح امروز در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد گفت: نمایندگان شورای عالی استانها عصاره تمام شوراها اعم از شهر و روستا هستند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بسیاری از تصمیمات گرفته شده در روانسازی دستورالعملهای شورایی تأثیرگذار است گفت: پس از تأسیس شورای عالی استانها تنها شورایی که در کشور روز به روز از ناحیه کارگزاران دولت و مجلس تضعیف شد، همین شورا بود.
وی با بیان اینکه دولتیها از مطالبهگری ما خسته شدهاند و مجلس نیز شوراها را رقیب خود میداند، اظهار کرد: این یک چالش جدی در کشور است.
سارانی با بیان اینکه نداشتن ردیف اعتباری مستقل برای شورای عالی استانها یک معضل است، گفت: ردیف اعتباری این شورا در ذیل ردیف وزارت کشور تحت عنوان مساعدت تعریف شده است و برای گرفتن همین «چندر غاز» باید منت کشید.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه 7 ماه از سال 97 گذشته اظهار کرد: تنها چند درصد ناچیز بودجه تعویقی پیشنهادی در سال جاری تحقق یافته است.
وی با ابراز تأسف از اینکه مسئولان برنامه و بودجه کشور ردیف اعتباری شورای عالی را مانند پروژههای عمرانی میبینند، گفت: این ردیف اعتباری تحت عنوان حقوق و دستمزد است.
سارانی با بیان اینکه پرداخت حق ستادی استانها همانند شورای شهرستان و بخش رو به تعطیلی است، اظهار کرد: در این زمینه تسامح شده و باید جبران مافات شود. چنانچه سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشور کوتاهی کردهاند باید پاسخگو باشند.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان با تأکید بر اینکه سیستان و بلوچستان محرومیتهای تاریخی زیادی را متحمل شده و استان مظلوم است، اظهار کرد: با وجود اینکه کشور ما دارای منابع عظیم و ارزشمندی است و سیستان و بلوچستان نیز از منابع خدادادی مستثنی نیست، ولی بهرهمندی از منابع خدادادی توسط کارگزاران حکومتی و دولتی ممکن است.
وی با بیان اینکه دسترسی به آب شرب در سیستان و بلوچستان فقط 20 درصد است، بیان کرد: دولت افغانستان علی رغم تعهدات در خصوص تأمین آب دریاچه هامون، همچنان کوتاهی میکند. به دلیل خشکی کامل زندگی برای مردم سیستان امکان پذیر نیست و بسیاری از روستاها به دلیل خشکسالی خالی از سکنه شده است.
سارانی با طرح این پرسش که چرا از راکتورهای اتمی برای شیرین کردن آب دریا استفاده نمیشود، گفت: اگر دولت توان اجرای آن را ندارد چرا از بخش خصوصی حمایت نمیشود؟ این نشان میدهد که عزمی برای حل مشکل آب مردم سیستان و بلوچستان توسط دولتمردان وجود ندارد.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در ادامه خطاب به وزیر کشور گفت: بدانید که مدیریت آبی دولت در استان ما در دوره دوم دولت تدبیر و امید تمام امیدها را بر باد دادهاند و اعتماد مردم از بین رفته است.
وی با تأکید بر اینکه باور کردن حرفهای دولتمردان برای ما کار بسیار سختی است گفت: سیستان و بلوچستان از چالش های مدیریتی رنج میبرد و انتصابات بر مبنای شایسته سالاری نیست بلکه بر مبنای اقتصاد سالاری است.
سارانی با طرح این پرسش که قرار گرفتن افراد در مسئولیتهای مختلف مطابق با ترکیب و مطابق با ترکیب جمعیتی استان به چه شکل است، اظهار کرد: چرا در استخدامیها فقط عده خاصی و با برند خاصی به کارگیری میشوند و سهم مردم نخبه و بلوچ فقط روی آوردن به اشتغال کاذب است. با توجه به بالا رفتن نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی این شغلها هم از بین رفته است و سهم جوانان ما از زندگی خویش فقط غبطه خوردن است.
نماینده مردم سیستان و بلوچستان ادامه داد: جناب آقای وزیر کشور، مرزها نه تنها برای امنیت است بلکه فرصتی خوب برای اقتصاد و درآمد مرزنشینان است که متأسفانه مردم سیستان و بلوچستان از این فرصت هیچ گونه درآمدی ندارند.
وی با بیان اینکه ما از درون کشور تحریم است اظهار کرد: از درون استان مدیران بی برنامهای به روی کار آمدهاند که سلیقهای عمل میکنند و حفظ کرسی ریاست باعث شده تا بسیاری از مدیران ستادی استان واقعیتها را به ما گزارش ندهند.
انتهای پیام/