وی در رابطه با محکومیت قضات و کارکنان قوه قضاییه و رسیدگی به پروندههای آنها افزود: در هفتههای اخیر کارمندی داشتیم که به اتهام ارتشاء به 10 سال حبس و جزای نقدی و شلاق محکوم شده که حکم آن هنوز قطعی نشده است و چند بازپرس در کرج و تهران داشتیم که از کار برکنار و دستگیر شدند و پرونده برای آنها تشکیل شده و چند وکیل هم از کانون وکلا دستگیر و پروندههایی برای آنها در حال تشکیل است.
بازداشت یک نظامی و احضار چند نظامی دیگر در پرونده حادثه تروریستی اهواز
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که پرونده افراد نظامی در رابطه با حادثه تروریستی اهواز در سازمان قضایی نیروهای مسلح در دست بررسی است و این افراد چه کسی هستند؟، گفت: پرونده تشکیل و به تهران ارسال شد و از 11 نفر نیز تحقیق به عمل آمد و یک نفر هم بازداشت شده است که همگی نظامی هستند.
ادعای وکلای رییس دولت اصلاحات بررسی می شود
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با شکایت رئیس دولت اصلاحات از سردار نقدی و شریعتمداری و یک نماینده مجلس تصریح کرد: این فرد از چهار نفر شکایت کرده است که نمیدانم نماینده مجلس بین آنها هست یا خیر.
وی در پاسخ به این سوال که دو وکیل رئیس دولت اصلاحات به نامهای رضا باقری و محمدرضا انجام مدعی شدهاند پرونده شکایت موکلشان از سردار نقدی و شریعتمداری راکد مانده است، افزود: به این ادعاها رسیدگی میشود که آیا پروندهها راکد هستند یا خیر.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر روی پروندهای کاری انجام نشود، خلاف قانون است، اما اگر روی آن کار انجام شود و زمان ببرد و نیاز به استعلام داشته باشد، خلاف نیست.
حکم دیوان محاسبات برای سیف هنوز قطعی نشده است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با پرونده سیف و اینکه آیا برای وی حکم انفصال به خدمت در دیوان محاسبات کشور صادر شده است؟، تصریح کرد: چنانچه تخلفی انجام شده باشد و انفصال داده شد، اما به آن عمل نشد، قوه قضاییه وارد نمیشود و اگر دیوان محاسبات در اثنای رسیدگی به پرونده قبلی به جرم جدیدی برسد به قوه قضاییه میفرستند.
وی افزود: دیوان محاسبات در خصوص سیف جرمی تشخیص نداده و به قوه قضاییه اعلام نکرده است. پرونده وی در دیوان محاسبات در مرحله تجدیدنظرخواهی بوده و برای آن حکم صادر، اما قطعی نشده است.
آخرین اخبار از فراری های پرونده باقری درمنی و مظلومین
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال که در پرونده باقری درمنی 5 نفر و در پرونده مظلومین نیز چند نفر فراری هستند، آیا کاری برای بازداشت آنها انجام شده است؟، گفت: همه کشورها با ما قرارداد استرداد محکوم ندارند، حتی برخی کشورها هم قرارداد دارند، اما متهمان را تحویل نمیدهند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: افرادی که از کشور فرار میکنند، ممکن است توسط پلیس کشور مقصد بازداشت شوند و چندین سال در زندانهای آن کشور بمانند که هم برای خودشان و خانواده آنها مشکلات زیادی پیش میآید. پس اگر از کشور فرار نکنند خسارت کمتری میبینند.
زندانیان مهریه تقاضای قسط بندی مجدد دهند
وی در رابطه به گران شدن قیمت سکه و مشکلات به وجود آمده برای زندانیان مهریه در زندان، افزود: این موضوع دارای بحثهای فنی است که نیاز به کار دارد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در حال حاضر فردی که به دلیل بدهی مالی درخواست اعسار داشته باشد، به زندان نمیرود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: به تازگی تصمیم گرفته شد افرادی که در گذشته در دادگاه برای پرداخت مهریه تقسیط صورت گرفته است، با توجه به افزایش قیمتها باز هم میتوانند به دادگاه مراجعه و درخواست کنند که اقساط را افزایش دهند.
وی در پاسخ به این سوال که دو ماه است دستور رهبر انقلاب در رابطه با اخلالگران بازار ارز صادر شده و برخی مدعی هستند برخورد قوه قضاییه در این زمینه قاطع نبوده است، افزود: قوه قضاییه از وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی درخواست کرده با قاطعیت با اخلالگران برخورد کنند و به تازگی هم تعداد زیادی در تهران بازداشت شدند، اما اینکه برای همه حکم اعدام صادر شود، این گونه نیست و فقط برای افرادی که در نظام اقتصادی کشور اخلال ایجاد کردند و افساد فی الارض آنها محرز شود، حکم اعدام صادر میشود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه بدون استفاده از سیستم اطلاعاتی نمیتواند به سرشاخهها دست پیدا کند.
سازمان بازرسی به درآمدزایی شهرداری از ساخت و ساز غیرمجاز ورود کند
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که بخشی از درآمدهای شهرداریها از ساخت و سازهای غیرقانونی تأمین میشود، قوه قضاییه میتواند به این مسئله ورود پیدا کند، تصریح کرد: براساس ضوابط شهرسازی هر جایی نمیتوان ساخت و ساز و بلندمرتبهسازی کرد و اگر گفته شود با پرداخت پول میتوانیم این کار را انجام دهیم، به این معنی است که تمام مصوبات و قوانین قبلی نقض و بلا استفاده میشود و نباید شهرداریها برای کسب درآمد قوانین و مقررات خود شهرداری را زیر پا بگذارد تا کسب درآمد کند.
وی افزود: در مواردی شهرداری اختیار دارد که اگر تخلفی انجام شود، بدون تخریب ساختمان، جریمه دریافت کند، اما اگر از حدود اختیارات خود و قانون ماده 100خارج شود، دادگاه میتواند به پرونده رسیدگی کند.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: بنده باید به سازمان بازرسی کل کشور تذکر دهم که به این موضوع رسیدگی کند که شهرداریها از حدود اختیارات خود خارج نشوند.
احتکار کالا توسط دستگاه های دولتی بررسی می شود
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در خصوص احتکار خودرو در شهرهای مختلف تصریح کرد: در رابطه با احتکار میان دولت و دستگاههای غیر دولتی فرقی وجود ندارد و اگر احتکار کلان باشد، قوه قضاییه و اگر کلان نباشد، تعزیرات ورود پیدا میکند.
وی افزود: برای تأمین برخی از کالاهای اساسی و نیازمندیهای مردم لازم است وزارت جهاد کشاورزی و صمت برای چند ماه انبار داشته باشند و تمام کالاها نمیتوانند یک مرتبه وارد بازار شوند که این انبارها احتکار محسوب نمیشود.
سخنگوی دستگاه قضا در مورد احتکار خودرو گفت: اگر خودرو تولید و به صورت غیرمجاز انبار شده باشد، خلاف است، اما اگر خودروها به فروش رسیده و از پارکینگها در بازار توزیع شوند، احتکار محسوب نمیشود، در نتیجه نیاز به بررسی دارد.
اولویت در پرونده سکه ثامن با شناسایی اموال است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با پرونده سکه ثامن تصریح کرد: در این پرونده 2 نفر بازداشت هستند و در تهران فقط چند نفر به دادسرا برای شکایت مراجعه کردهاند و تعداد افراد شاکی زیاد نیست.
وی افزود: در پرونده سکه ثامن، اولویت اول شناسایی اموال و در مرحله بعد شناسایی افراد مرتبط است.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: بعد از اطلاعاتی که تاکنون از محاکم اخذ شده است، مشخص شد تا این ساعت یک هزار و 300 نفر در پرونده سکه ثامن شکایت کردهاند.
تشکیل پرونده برای مرتبطان با مظلومین در وزارت اطلاعات و بانک مرکزی
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در پاسخ به این سوال که قبلا گفته شده است که در پرونده مظلومین افرادی از مسئولان بانک مرکزی و وزارت اطلاعات ارتباط داشتهاند، آیا برای این افراد پرونده تشکیل میشود، تصریح کرد: پروندهای در این ارتباط تشکیل شده که در دست بررسی است.
نمایندگان مجلس در صورت دریافت پیامک تهدید آمیز شکایت کنند
وی در رابطه با ارسال پیامکهای تهدیدآمیز به نمایندههای مجلس در خصوص تصویب cft افزود: اگر پیامکها تهدیدآمیز باشد، جرم است و نمایندگانی که شکایت میکنند، به آن رسیدگی میشود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که چه کسی یک شهر را به عنوان تبعیدگاه مشخص میکند؟، گفت: قبلا وزارت کشور و برخی دستگاهها میتوانستند مناطقی را برای تبعید در نظر بگیرند و در حال حاضر دست قضات هم برای تعیین شهر تا حدودی باز است، اما قضات ما سعی میکنند که به حدودی که قبلا مشخص شده است، اکتفا کنند.
تمرد از ترک شغل توسط بازنشستگان جرم است
وی تاکید کرد: افرادی که بازنشسته هستند و بعد از ابلاغ قانون بازنشستگی باز هم کار کنند، نمیتوانند حقوق بگیرند و اگر به کار خود ادامه دهند، تحت تعقیب کیفری قرار میگیرند.
پرونده هدایتی با پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان مشترک است
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در رابطه با آخرین وضعیت حسین هدایتی گفت: هنوز برای این فرد کیفرخواست صادر نشده و پرونده وی با پرونده بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان مشترک است.
انتهای پیام/
آبرو برای ایران و اسلام نذاشتن
البته اگر در رسیدگی به پرونده ها ، قاطعیت بیشتر باشد ، به نظر میرسد تعداد پرونده ها در آینده کاهش محسوس داشته باشد!
چون یکی از دلایل شلوغی محاکم ، رأفت بیش از حد دستگاه قضایی با مجرمین میباشد!!!!!
البته اگر در رسیدگی به پرونده ها ، قاطعیت بیشتر باشد ، به نظر میرسد تعداد پرونده ها در آینده کاهش محسوس داشته باشد!
چون یکی از دلایل شلوغی محاکم ، رأفت بیش از حد دستگاه قضایی با مجرمین میباشد!!!!!