به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حمیدرضا قلمکاری رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان با اشاره به آمارهای سازمان جهانی غذا و کشاورزی (فائو) در خصوص امنیت غذایی جهان گفت امنیت غذایی مقوله بسیار مهمی است که یکی از ارکان توسعه پایدار به حساب میآید و بنا بر آمارهای موجود، جمعیت جهان تا سال 2100 میلادی به 11 میلیارد خواهد رسید و طبیعتاً مصرف مواد غذایی نیز در این افق افزایشی خواهد بود.
وی در ادامه افزود: تحلیلها نشان میدهد تا سال 2050، نیاز برای تولیدات کشاورزی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا 150 درصد افزایش مییابد و از این رو لازم است که از همین حالا، برنامهریزی دقیق برای رفع نیازهای محصولات کشاورزی را شروع کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی استان اصفهان همچنین تصریح کرد: حفظ امنیت غذایی کشور از مهمترین الزامات است و باید از همین امروز به فکر آن باشیم.
قلمکاری در تعریف امنیت غذایی بیان داشت: دسترسی همه مردم در همه اوقات به غذای کافی برای داشتن زندگی سالم را امنیت غذایی گویند که پایداری و موجود بودن آن برای همه، دو ویژگی دیگر امنیت غذایی در هر کشوری است.
به گفته وی، رتبه امنیت غذایی ایران در بین 125 کشور جهان، 82 است و یکی از دلایل کسب این رتبه، هدر رفت بیش از حد محصولات کشاورزی در ایران است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان اصفهان در ادامه یادآور شد: در زنجیره تولید محصولات کشاورزی در مراحل کاشت تا برداشت، انبار، فرآوری و بستهبندی، از 130 میلیون تن تولید، بیش از 25 میلیون تن ضایعات ایجاد میشود که همگی ناشی از روشهای نادرست استحصال، نگهداری و فرآوری این محصولات است.
انتهای پیام/م