به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اندام همسرتان نسبت به زمانی که با هم ازدواج کردید تغییر کرده؟ یا شاید هم زنی هستید که اندام شوهرتان کاملا بهم ریخته و این موضوع افسردهتان کرده؟ آیا درست است از همسرتان بخواهید وزن کم کند و لاغر شود؟
در بیشتر موارد به گفتهی کارشناسان شما هرگز نباید به خاطر کس دیگری وزن کم کنید اما اگر همسرتان از شما میخواهد وزن کم کنید، مواردی هست که خوب است بدانید.
آیا همسر شما باید به خاطر زندگی مشترکتان وزن کم کند؟
این باور عمومی وجود دارد که شما هیچوقت نباید با این هدف وزن کم کنید یا تغییری در اندام خود ایجاد کنید که یک شخص دیگر را راضی و خوشحال کنید. اما در مورد رابطهی زناشویی، این جواب ساده و کلی ممکن است کافی نباشد.
بیشتر بخوانید: مهمترین راز موفقیت در ازدواج چیست؟
مثلا افزایش وزن همسر شما ممکن است به این معنی باشد که شما زمان کمتری را با هم میگذرانید یا کمتر با هم ارتباط دارید. مثلا در اوایل ازدواج همیشه با هم به پیاده روی میرفتید یا با هم ورزش میکردید اما چند سال بعد، یکی از شما دیگر ادامه نداد و دچار افزایش وزن شد. این شرایط میتواند هم روی کیفیت رابطه اثر بگذارد و هم بر شرایط فیزیکی.
یا شاید در مورد بیماری همسرتان نگران هستید. یک همسر علاقه مند و مراقب از همسرش میخواهد وزن کم کند چون نگران وضعیت سلامت اوست. اگر امکان کاهش وزن برای همسرتان وجود دارد، فرصت خوبی است برای هر دوی شما تا تغذیهی سلام و ورزش را به سبک زندگی خود وارد کنید.
آیا همسرتان چاق شده و از جذابیتش کم شده؟
ممکن است احساس کنید همسرتان به خاطر اضافه وزنش دیگر مثل سابق جذاب نیست و مثل روز عروسیتان خوش اندام به نظر نمیرسد. با این حساب آیا درست است از او بخواهید تغییر کند؟ شاید از شنیدن جوابی که بعضی از کارشناسان به این سوال میدهند تعجب کنید.
دکتر مایک آبرام روانشناس بالینی و استاد روانشناسی در دانشگاه نیویورک میگوید وقتی ناهمخوانی آشکاری در سایز اندام همسران ایجاد میشود، کاهش وزن میتواند بجا و مناسب باشد. دکتر آبرام کتابی به نام The Art and Science of Rational Eating نوشته که به موضوعات مرتبط با کاهش وزن میپردازد از جمله بادی ایمیج (تصور ذهنی که هر کسی از چگونگی وضعيت ظاهری و اندام خود دارد) و پذیرش هر اندامی که دارید.
او میگوید: «وقتی یکی از همسران افزایش وزن پیدا میکند و چاق میشود، تعادل نسبت جذابیت تغییر میکند.» نسبت جذابیت یعنی اینکه همسران از جهت ظاهری در مقایسه با هم (نسبت به هم) چه احساسی دارند. دکتر آبرام میگوید همهی رابطهها تا حدودی بر اساس این معیار شکل میگیرند.
حقیقت تلخ دیگری که دکتر آبرام میگوید این است که آدمها حتی وقتی که در یک رابطهی تعهد آمیز هستند نیز همچنان در ذهن خود به دنبال موقعیتهای بهتر میگردند. دکتر آبرام میگوید: «این بخشی از طبیعت ماست که سایر کِیسهای بالقوهی دیگر را هم ببینیم و در تصور خود بسنجیم در کنار افراد دیگر (جنس مخالف) چگونه خواهیم بود.
حالا تصور کنید اگر یکی از همسران تغییرات اساسی در ظاهرش ایجاد شود، این واقعیت تلخ چقدر میتواند پُررنگتر ایفای نقش کند!
وقتی تعادل نسبت جذابیت در رابطه زناشوییتان تغییر میکند، شما همسرتان را تشویق میکنید که با شوق و تمایل بیشتری به دنبال بهتر کردن خودش باشد و همزمان خودتان هم از تواناییتان برای بهتر شدن کم خواهید کرد!
البته اینکه همسرتان وزن اضافه کرده دلیل نمیشود که دیگر جذاب نباشد و یا الزامی برای بهتر شدن در کار باشد. اما هر تغییری در ظاهر این پتانسیل را دارد که روی نگاه طرف مقابل اثر بگذارد و جذابیت فیزیکی را از نظر فرد مقابل تحت تاثیر قرار بدهد.
آیا میتوانید از همسرتان بخواهید وزن کم کند؟
اگر میخواهید همسرتان وزن کم کند اما او مقاومت میکند چه باید بکنید؟ دکتر آبرام میگوید، درخواست از همسر برای کاهش وزن فرقی با این ندارد که درخواست هر گونه تغییر قابل توجه دیگری مانند جراحی پلاستیک داشته باشید. چنین حالتی به رابطه، قید و شرط اضافه میکند.
در یک رابطه، قید و شرط ، دلالت بر «اگرها» بین طرفین دارد. مثلا اگر از همسرتان میخواهید وزن کم کند تا جذابتر شود، تلویحا این منظور را به همسرتان میرسانید که برای جذابتر شدن باید لاغر شوی. یعنی همسرتان اینگونه دریافت میکند: من فقط در اینصورت برایت جذاب خواهم بود که وزن کم کنم و لاغر بشوم. این نوع جملات شرطی، چه مستقیم و چه غیر مستقیم میتوانند فشار و استرس زیادی به همسری که دچار اضافه وزن است وارد کنند.
دکتر آبرام میگوید اگر شما همسری هستید که چاق شده و نمیخواهید وزن کم کنید، میتوانید از همسرتان بخواهید صبر کند تا شما آمادگی ایجاد تغییر در خود را پیدا کنید. او نیز متوجه میشود که شما خودتان پیشنهاد یک تغییر را دادهاید.
میتوانید از همسرتان بپرسید آیا ناراحتی او فقط بابت اضافه وزن شماست؟ آیا مسئلهی دیگری هم در رابطهتان هست که بتوانید با هم روی آن کار کنید؟
وقتی یک دوست یا آشنا در مورد وزنتان، حرف ناخوشایندی میزند خودش به اندازهی کافی آزاردهنده است، چه برسد به اینکه این اظهار نظر از سوی همسرتان باشد؛ تاثیرات آن میتواند بسیار بد و مخرب باشد، حتی اگر در قالب شوخی ابراز شود.
ایراد گرفتن از اندام و ظاهر،احساس خجالت و حقارتی ایجاد میکند که هرگز اثرش از بین نمیرود و ضمنا هیچ کمکی هم به کاهش وزن نخواهد کرد. برای خیلی از مردها و زنها، استفاده از کلمهی «چاق»، تمسخرآمیز و تحقیر کننده است.
دکتر آبرام میگوید هم زن و هم مرد باید خشم و خصومت پنهان پشت اینچنین اظهار نظرهایی را بدانند. فکر میکنید اصلا چرا باید کسی را که دوستش دارید با نظرتان تحقیر کنید و برنجانید؟! در بیشتر موارد این گفتگو میتواند با کمک یک مشاور یا درمانگر به صورت مناسبی صورت بگیرد.
همهی روابط زناشویی دچار تغییر و چالش میشوند. اگر تغییر سایز شما یا همسرتان تبدیل به منبعی برای درگیریها و بحثهایتان شده، با همسرتان حرف بزنید و ببینید چه تصمیمی مناسب شما و به نفع رابطهتان است. اگر همسرتان انتخاب کرد که لاغر شود، حمایتش کنید و کمکش کنید تا تغییرات سالم را در خانه راحتتر اجرا کند تا بتوانید با هم به سمت یک زندگی سالمتر و شادتر پیش بروید.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/