رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با اقدامات صورت گرفته تمامی خدمات درمانی و بهداشتی که باید در زمان تردد زائران اربعین از مرز مهران ارائه شود فراهم شده است.

وضعیت سلامت و درمان زائران اربعین، زیر ذره بین کمیته بهداشت و درمانکریم همتی رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایلام در راستای هماهنگی با سایر دستگاه های اجرایی در اربعین امسال ، طی جلساتی که تحت نظر استاندار ایلام و برنامه ریزی های منسجم ستاد اربعین با ارگان های زیربط،مصوباتی بدین صورت داشته است.

وی افزود: طبق هماهنگی های صورت گرفته با مرکز تهران،۵۰درصد نیروهای پزشکی و درمانی از سایر استان های کشور به ما ملحق خواهند شد.از هفته گذشته نیروها در مرزمستقر شده و کار درمانی به زوار آغاز شده است.

همتی ادامه داد: همچنین از ۲۹مهرماه همکارانی که از سایر استان ها به ما ملحق می شوند در مرز مهران و سایر نقاط تعریف شده درمانی استقرار پیدا می کنند.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه گفت: وظیفه اصلی دانشگاه علوم پزشکی و کمیته بهداشت و درمان زائران هم در رفت و هم در زمان برگشت است.به همین منظور ۹بیمارستان در استان ایلام و ۳ بیمارستان در شهر ایلام بصورت کامل در حالت آماده باش قرار گرفته و تمام تجهیزات برای خدمات رسانی هرچه بهتر فراهم شده است.

آیا در مرز مهران قرنطینه وجود دارد؟

وی افزود: سال گذشته در واپسین روزهای اربعین در مرز بحث شیوع بیماری وبا پیش آمده بود و که با ورود به موقع دانشگاه علوم پزشکی و دایر شدن قرنطینه برای کنترل بیماری های شایع، این مشکل کاملا کنترل و حتی برطرف شد،لذا جهت کنترل و بررسی بیماری های این چنینی قرنطینه در بیمارستان های شهید مصطفی و شهدای زاگرس فعال خواهند بود.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: امسال بصورت ویژه بر روی آب،تغذیه ،حشرات و سایر موارد پزشکی و درمانی نظارت خواهیم داشت و از روز دهم آبانماه ، همزمان با بازگشت زائران به کشور در مرز مهران،شدت نظارت ها بیشتر و کارهای درمانی بصورت گسترده تری نسبت به سال گذشته انجام خواهدشد.

چه تعداد نیروی انسانی در مرز مهران مستقر شده و اضافه خواهند شد؟

همتی اضافه کرد: حدود۱۲۰۰نفر نیروهای پزشکی و درمانی سازماندهی شده است،از این تعداد حدود۶۰۰نفر از استان و ۶۰۰نفر هم همکارانی هستند که از سایر استان های کشور به مرز اعزام می شوند.

وی تصریح کرد:۲ بیمارستان صحرایی هم برای اربعین، دایر شده که یک بیمارستان از طرف دانشگاه علوم پزشکی و یک بیمارستان هم به همت  ارتش جمهوری اسلامی احداث می شود،سال گذشته یک بیمارستان صحرایی توسط سپاه احداث شد که امسال این بیمارستان به مرکز آزمایشگاهی و کلینیک دندان پزشکی مبدل و این وظیفه هم برعهده عزیزان در سپاه است.

گزارش آخرین وضعیت فراهم سازی تجهیزات پزشکی و درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: ۱۵۰ دستگاه آمبولانس در این ایام مستقر می شوند که ۵۰دستگاه از استان ایلام و ۱۰۰دستگاه آمبولانس هم از استان های معین به ایلام اعزام شده است.همچنین ۵۰ بالگرد درمانی توسط دانشگاه علوم پزشکی و ۴دستگاه هم توسط ارتش ،۱۰دستگاه موتورلانس و ۱۵اتوبوس آمبولانس و ۱۲پدبالگرد در شهر مهران از هم اکنون تا پایان اربعین در خدمت کمیته بهداشت و درمان فعال هستند.

وی گفت: اقدامات فوریت های پزشکی در کل ایام اربعین یعنی از ۲۰روز قبل از اربعین تا زمان بازگشت زوار طوری برنامه ریزی شده که خدمات رسانی همزمان به زائران و هم استانی ها تداخل نداشته باشد و با یاری خداوند هیچ مشکلی احساس نخواهدشد.

همتی افزود: بحث بهداشت ، سلامت و درمان در ایام اربعین بسیار مهم و حیاتی است.باتوجه به حجم بالای ترددها ، احتمال شیوع بیماری های واگیر وجود دارد و این کمیته باید جزییات مسائل و بیماری ها را کنترل و ارزیابی کند لذا وجود کمیته بهداشت و درمان بیش از پیش احساس می شود.


انتهای پیام/ب

برچسب ها: اربعین97 ، محرم97
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.