پلیس فتا به شهروندان هشدار داد که هنگام استفاده از کارت های عابربانک مراقب دستگاه هایی که اطلاعات کارت را کپی می کنند، باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه مردم با استفاده از کارت‌های بانکی و یا به صورت اینترنتی به خرید و فروش و تهیه اقلام مورد نیاز خود اقدام می‌کنند و کمتر کسی را سراغ داریم که حجم قابل توجهی از پول نقد را با خود حمل کند، در حال حاضر اغلب افراد حتی خرید‌های کم بهای خود را نیز از طریق کارت‌های عابربانک انجام می‌دهند که این موضوع نشان از حضور چشمگیر و نقش این کارت‌ها در زندگی افراد دارد.

برخی افراد از طریق اینترنت به خرید کالای مورد نیاز خود اقدام می‌کنند، اما با وجود آسایش و امنیت بالا، امکان سرقت اطلاعات و در نتیجه سرقت پول کاربر از طریق حملات فیشینگ و موارد مشابه وجود دارد، اما در حال حاضر مشکل جدیدی در حوزه خرید با استفاده از کارت‌های بانکی  به‌ وجود آمده و مدتی است که سرقت‌هایی به‌ صورت اسکیمینگ خبر‌ساز شده‌اند.

این نوع از سرقت‌ها از دو طریق عابربانک و دستگاه‌های پز صورت می‌گیرد و شیوه کار آن بسیار ساده و البته حرفه‌ای است.

در این نوع از سرقت، سارق بخش جدیدی را به عابربانک متصل می‌کند که تفاوت بسیار کمی با شکل اصلی عابربانک دارد، همچنین در این روش یک بخش جدید به قسمت کارت‌خوان افزوده می‌شود و از طریق این بخش سارق می‌تواند تمام اطلاعات کارت کاربری را که کارت خود را وارد دستگاه می‌کند، ذخیره کند.

اسکیمینگ شیوه جدید تخلیه حساب های بانکی شهروندان/ فروشندگان دستگاه های کارتخوان را در اختیار مشتریان قرار دهند

شیوه سرقت و کلاهبرداری (اسکیمینگ) در دستگاه‌های پز به این صورت است که سارق، اسکیمر را روی دستگاه نصب می‌کند و فروشنده یا همان سارق که کارت‌خوان را پشت پیشخوان قرار داده است، کارت مشتری را روی آن می‌کشد و پس از وارد کردن رمز توسط فروشنده به همین سادگی تمام اطلاعات فرد در اختیار سارق قرار می‌گیرد.

این در حالی است که چندی پیش بانک مرکزی در اطلاعیه از نصب آنتی اسکیمرها بر روی دستگاه‌های عابر بانک خبر داده بود تا از وقوع سرقت و کلاهبرداری از حساب هموطنان توسط سودجویان جلوگیری شود.

با بالا رفتن میزان شکایات مردمی در رابطه با این موضوع و افزایش سرقت اطلاعات حساب بانکی شهروندان، نکته‌ قابل توجه بحث امنیت حساب کاربران و شهروندان است، چراکه هر زمان ممکن است که افراد سودجو دست به سرقت اطلاعات حساب بانکی شهروندان بزنند و تمام موجودی حساب آن‌ها را خالی کنند و این موضوع می‌تواند به یک تهدید جدی در حوزه بانکی در کشور تبدیل شود، زیرا با انجام هر بار خرید توسط شهروندان این امکان وجود دارد که با اعلام رمز بانکی به فروشنده و حضور افراد سودجو در مراکز خرید، کلاهبرداری از خریداران کالا در مراکز خرید صورت پذیرد.

آخرین شکایتی که در خصوص سرقت اطلاعات حساب بانکی شهروندان به پلیس گزارش شد مربوط به استان البرز می‌شود. بر اساس این گزارش در پی مراجعه تعدادی از شهروندان به پلیس فتای استان البرز و اعلام شکایتی مبنی بر اینکه مبالغ هنگفتی از حساب آن‌ها کسر شده است، پیگیری موضوع به‌صورت ویژه در دستور کار کارشناسان قرار گرفت.

سرهنگ محمد اقبالی رئیس پلیس فتا استان البرز در رابطه با این موضوع گفت: ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتی موفق به شناسایی و دستگیری 9 نفر از اعضای این باند شدند که این افراد با اجاره یک دکه در مسیر گذر مسافران از استان البرز به کپی کارت‌های بانکی آنان اقدام کرده و به این شیوه از 120 نفر از شهروندان به میزان 20 میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بودند.

وی با بیان اینکه شگرد متهمان برای کلاهبرداری به این صورت بود که در ابتدا یک زن و شوهر با هویت جعلی به اجاره یک دکه در شهرستان نظرآباد استان البرز اقدام کرده و با استفاده از یک دستگاه کارتخوان، کارت‌های بانکی مشتریان را کپی و رمزهای آن‌ها را نیز یادداشت و با همین شیوه و به‌صورت باندهای چندنفره در شهر‌های کرج، تهران و قزوین از مشتریان خود کلاهبرداری کرده‌اند،گفت: سردسته این باند کلاهبرداری در خارج از کشور به سر می‌برد که از سوی پلیس اینترپل تحت تعقیب است.

در همین رابطه سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص اسکیمرها و سوء استفاده کلاهبرداران و سودجویان، گفت: امروزه از اسکیمرها در حوزه‌های مختلف مانند کپی کردن کارت‌های ثبت ورود و خروج کارمندان ادارات در زمان ساعت زنیشان استفاده می‌شود.

اسکیمینگ شیوه جدید تخلیه حساب های بانکی شهروندان/ فروشندگان دستگاه های کارتخوان را در اختیار مشتریان قرار دهند

وی در ادامه افزود: این دستگاه برای کپی کردن از کارت‌هایی که نوار مغناطیسی دارند، بهره‌برداری می‌شود، از جمله این موارد کپی کردن کارت بانکی است.

سرهنگ کاظمی در پاسخ به این سوال که چرا این دستگاه به صورت آزاد در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد و امکان کلاهبرداری آسان با استفاده از این دستگاه وجود دارد، گفت: فروش چاقو نیز در بازار آزاد است و همان گونه که می‌توان از چاقو در کارها به طور صحیح استفاده کرد، به تبع آن از چاقو به عنوان سلاح سرد نیز یاد می‌شود و سارقان از این وسیله نیز استفاده می‌کنند تا اعمال مجرمانه خود را پیش ببرند، استفاده از اسکیمر نیز به همان گونه است، حال اگر از این دستگاه در مسیر نادرست استفاده شود، به ابزاری برای کلاهبرداری از شهروندان تبدیل خواهد شد.

وی افزود: فروش اسکیمرها در بازار آزاد است و اینکه چه افرادی برای تهیه آن اقدام می‌کنند، مشخص نیست و از طرفی هم بحث قاچاق این دستگاه مطرح است که چگونه این دستگاه تهیه می‌شود.

رئیس پلیس فتا تهران گفت: متوسط در هر ماه 3 نفر از سودجویان در رابطه با موضوع اسکیمرها شناسایی و دستگیر می‌شوند.

وی گفت: شهروندان به هنگام خرید به هیچ عنوان رمز کارت بانکی خود را به فروشندگان اعلام نکنند، همچنین از در اختیار گذاشتن کارت عابر خود به دیگران امتناع کنند و اگر قصد خرید دارند شخصا کارت بانکی را از دستگاه پز عبور دهند و عملیات خرید را تکمیل و از خرید کردن از افراد ناشناس و غیر معتبر خودداری کنند.

سرهنگ کیوان ظهیری رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با کلاهبرداری از شهروندان با استفاده از دستگاه‌های اسکیمر گفت: مغازه داران و فروشندگان موظف هستند که دستگاه‌های کارتخوان را در اختیار مشتریان قرار دهند.

اسکیمینگ شیوه جدید تخلیه حساب های بانکی شهروندان/ فروشندگان دستگاه های کارتخوان را در اختیار مشتریان قرار دهند

وی افزود: گاهی اوقات مجرمان با استفاده از یک وسیله تجهیزاتی به نام «اسکیمر» انجام جرم سایبری را برنامه‌ریزی و طراحی می‌کنند، به این صورت که در کنار دستگاه‌های کارتخوان دستگاه «اسکیمر» را قرار می‌دهند و اقدام به سرقت اطلاعات کارت مشتریان و خریداران می‌کنند.

 سرهنگ ظهیری ادامه داد: زمانی که مشتریان برای انجام خرید به فروشگاه‌ها مراجعه می‌کنند به هیچ وجه رمز کارت بانکی خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهند و خود نسبت به وارد کردن رمز بانکی برای انجام مراحل خرید اقدام کنند، تا از حساب و کارت بانکی‌شان سوءاستفاده نشود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۰۰:۳۵ ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
دوروز میشه کل حسابنو خالی کردن با وجود اینکه کارت جیبم بودپیامک برداشت میامد ۳۵۳۰۰۰۰۰برداشت کردن نمیدونم میشه پیدا کرد یا نه
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۳۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
دوستان شماهم مجبور نیستید رمز مهم کارت عابربانکتون روبه کسبه بگید من حتی دیدم بعضی کسبه که کارتو بهش میدی بکشه کارتخوانش میگی میخام خودم رمزمو وارد کنم میخنده دونفر دیگم تو مغازه بعنوان دوست کاسب نشستن ادمو چپ چپ نگاه میکنن و پوزخند میزنن و ادمو تو رودروایسی گفتن رمزت قرار میدن به کاسبه میگم پول تو مثلا 10 هزار تومنه بابت خریدم اما توکارت من 100 میلیونه جوش 10 هزارتومن خودتو میزنی تا کاملا مطمئن باشی پول رفت حسابت اما یه موقع اون اطراف شخصی باشه رمز کارت منو بشنوفه سواستفاده ای کنه مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۹:۴۱ ۰۹ آبان ۱۳۹۸
بهترین راه اینکه کارت عابر بانک جمع بشه بجاش از موبایل یا اثر انگشت استفاده بشه ... ادم عاقل موبایل رو به راحتی در اختیار کسی قرار نمیده و مواظبش هم هست که گم نشه به نزیدیک کردن به دستگاه هم میشه دستگاه پوز شناساییش کنه ... از روشم نمیشه کپی کرد ... سیستم nfc موبایل برای یه همچین روزایی طراحی شده
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۴۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۸
بایستی دستگاههای پوزی که بدون صفحه کلید مشتری موجود در بازار رو فراخوان جمع آوری بزنن و نوع جدید بلااجبار با صفحه کلید مشتری در بازار به کسبه واگذار شود
Germany
علی
۲۲:۲۲ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
بنظر من قوانین جوری نوشته شده و اجرا میشه که خوشبحال سارقین و کلاهبرداران شده مخصوصا اینترنتی ها و کسانی که کارت کپی میکنن !!! بنده کارتم کپی شده بود و در یک روز مبالغ زیادی از حسابم کسر شد ولی همه مبالغ به صورت خرید اینترنتی کسر میشد. با مراجعه به پلیس فتا وارد یک سیکل چرخشی و نامه بازی باید بشین که این فقط خریدن زمان برای سارقین محسوب میشه درصورتی که خیلی راحت میشد جلوشو گرفت . خب به مم گفتن اولین کار اینه که برین دادگاه بعد طرح شکایت بعد از اون دادگاه یه نامه بده به ما و بعد ما پیگیری کنیم ،، خب این کار یک روز زمان برد و روز بعدش هم جمعه بود ، حالا چی میشد بدون نامه بازی همون روز از بانک استعلام میشد به کدوم شرکت فروش محصولات اینترنتی پول واریز شده و‌بهش زنگ زده میشد و سفارشاتی کا سارق داده بود کنسل میشد و پول به حساب من برمیگشت ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
بسيار زياد مسئولين گفتند كارتخوان بايد در دسترس مشتري باشد كه خود مشتري رمز را وارد كند ولي متاسفانه ٥ درصد فروشندگان رعايت ميكنند راهش اين است كه بازرسي كنند و متخلفين را جريمه كنند. متاسفانه بعضي افراد را بايد با زور قانون بهشون فهماند.
Iran (Islamic Republic of)
کریا
۱۴:۵۲ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
به نظر من جلو گیری از این کارها خیلی ساده است
نیرو انتظامی با اخطار فروشندگان را وادار کند که دستگاها را در دسترس خریدار قرار بدهند و پرسیدن رمز را ممنوع اعلام کند
100 نفر متخلف را در شهر های مختلف دستگیر کند

جالب است در بعضی از بانک ها خود متصدی بانک دستگاه را دور از دسترس مشتری قرار داده و با صدای بلند رمز را سوال می کند و در بعضی مغازه ها دستگاه در دور ترین نقطه گزاشته شده. این باید جرم اعلام شود
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۴:۴۲ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
بهتر است یک حساب بانکی با کارت مختص خرید های روزانه داشته باشید و هر روز به مقدار نیاز آن را شارژ کنید و از کارت حساب هایی که در آن مبالغ سنگین نگهداری میکنید استفاده نکنید که در صورت حک شدن کارت متحمل خسارت سنگین نشوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
فقط یه راه داره اونم این که به جای کارت کشیدن با اثر انگشت بتونی از حساب بانکی پول برداشت کنی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
یعنی چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
چرا دولتمردان ما به فكر مردم نيستند.با زماني كه تعداد كارتخوانها بسيار كم بود ميباسيت با كنترل دقيق اين فرهنك را جا بيندازد كه كارتخوان در اختيار خريدار قرار دهند.پليس فقط ميگه رمز را در اختيار فروشنده ندهيد الان گفتن رمز يك حالت عادي و نگفتن رمز به فروشنده عير عادي به نظر مياد واغلب فروشنده دلخور شده و بعضا هم ميگه بد بابا نمي فروشم بر جاي ديگر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
از جاهای مطمئن باید خرید کنیم
بعضی جاها اجازه می دهند که خودمون رمز رو وارد کنیم و بعضی جاها هم خودشون کارت رو می کشندو رمز رو می پرسند ولی کسبه های قابل اطمینانی هستند.

کلاهبرداری کار فوق العاده زشتی است چون اعتماد آدم ها رو خدشه دار می کنه
باید با این افراد طوری برخورد شود که بازدارنده باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
در این صورت دولت باید به فکر باشد که سیستم بانکها و خودپروازها و پوزها و کارتخوانهای پمپ بنزین ها و فروشگاهها و..... دچار مشکل نشه.
اگر کارتخوان ها قطع بشه و پول نقد دست مردم نباشه ممکنه که مردم به بانک ها هجوم بیارن.
امکان سوخت گیری نباشه و ......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
1- یک راه این است که در کارت شما پول زیادی موجود نباشد .
2- امکان تغییر رمز کارت با پیامک توسط بانک فراهم شود و به شماره تلفن این پیامک دقت شود.
3- برای شارژ این کارت باید امکان بانکی ارزان و سریع وجود داشته باشد .( هم اکنون 500 تومن دریافت می شود که زیاد است)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
بسیاری از فروشندگان کارتخوان در اختیار مشتری قرار نمیدهتد
Germany
ناشناس
۰۹:۵۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
برای جلوگیری نباید کارت را در هر فروشگاه و دکه ای کشید. و بهتر است فقط در فروشگاههای مورد اعتماد و معتبر کارت کشید و برای سایر موارد باید پول را از عابر کارت گرفت و به فروشنده داد
آخرین اخبار