به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صدرالدین علی پور مدیر اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در مراسم رونمایی از سند اجرایی ترویج رویکرد کودک و طبیعت که با حضور شهردار منطقه ۹، مدیر ادارات محیط زیست مناطق ۲۲ گانه و دبیران کانونهای محیط زیست مناطق در سالن کنفرانس منطقه ۹ شهرداری تهران برگزار شد، ضمن تشکر از توجه ویژه این منطقه به موضوع محیط زیست اظهار کرد: یکی از موضوعات اساسی و مهم در حوزه محیط زیست، بحث آموزش و تداوم در فرهنگسازی است که این امر قطعاً نیاز به یک برنامه بالادستی در زمینه آموزش محیط زیست دارد.
وی با تاکید بر اینکه تلاش ما بر آن است تا به نحو مطلوب از ظرفیت کانونهای محیط زیست، سازمانهای مردم نهاد و همه کسانی که در حوزه آموزش فعالیت دارند استفاده کنیم، افزود: یکی از اقدامات ما، اجرای یک برنامه منسجم و هماهنگ جهت جلوگیری از عملکرد جزیرهای در آگاهی بخشی و فرهنگسازی در قالب یک کمپین فراگیر و جامع محیط زیستی است.
مدیر اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار ادامه داد: در این کمپین هدف بر آن است تا از حداکثر ظرفیت دیگر سازمانها مانند آموزش و پرورش، وزارت نیرو و غیره استفاده شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر این کمپین در مرحله تدوین موضوعات آموزشی برای دانش آموزان و والدین قرار دارد که این مباحث آموزشی پس از تدوین و ابلاغ، باید از سوی مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران پیگیری و اجرا گردد تا بتوانیم شاهد اثرات مثبت آن در سطح شهر تهران باشیم.
علی پور با بیان اینکه اینگونه برنامهها زمینه ساز اقدامات و فعالیتهای جدی تری است، گفت: هدف از تدوین سند اجرایی ترویج رویکرد کودک و طبیعت، توانمندسازی کانونهای محیط زیست به منظور اجرای فعالیتهای گسترده و تاثیرگذار در سطح مناطق است.
در ادامه مراسم، سید علی مفاخریان شهرداری منطقه ۹ بیان کرد: تلاش ما بر اتخاذ مسیر و ترتیبی درست جهت اجرای اقدامات زیست محور به منظور زیست پذیر کردن شهر تهران است تا شهروندان احساس بهتری از زندگی در پایتخت کشور داشته باشند.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی منطقه ۹ افزود: این منطقه پذیرای ۵ میلیون مسافر در شبانه روز است که باعث بروز انواع آلودگیها مانند آلودگی هوا، صوت و غیره شده است که این امر موجب شده تا منطقه ۹ دستخوش تغییرات و تحولات جدی در طول زمان شود.
شهردار منطقه ۹ با تاکید بر این که کشور با بحرانهای محیط زیستی بسیاری مواجه است و ساختن شهری ایمن و زیست پذیر و ایجاد تعلق خاطر بیشتر در شهروندان در گرو همت و تلاش همه آحاد جامعه است، گفت: باید با استفاده از ابزارهای نوین فرهنگسازی و آموزش، روشهای برخورد با معضلات محیط زیستی و حل آنها را به شهروندان آموخت.
وی ضمن تشکر از اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار، گفت: تا به حال به کمک این اداره کل پروژههای بزرگی مانند احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی ۳۰ کیلوواتی در سطح منطقه اجرا شده است که امیدواریم زمینه مناسبی جهت الگوسازی در مدیریت شهری را فراهم کند.
در ادامه، سعید نوری نشاط تسهیلگر پروژه به موضوعاتی از جمله معنا و نیازهای تسهیلگری تعامل کودک و طبیعت، امکان سنجی ایجاد فرصت تعامل با طبیعت برای کودکان در محیط اطرافشان، ایده پردازی و توافق بر ایدهها و شناسایی گامهای عملی برای تحقق آنها و همچنین شناسایی راهبردهای کلان در شهر تهران برای ترویج رویکرد کودک و طبیعت و سازوکارهای اجرایی آن اشاره کرد.
گفتنی است در پایان، از سند ضرورت تحقق و ترویج رویکرد کودک و طبیعت در حضور مسئولان و مدیران شهری رونمایی شد.
لازم به ذکر است؛ در این مراسم از دبیران فعال کانونهای محیط زیست مناطق ۲۲ گانه نیز تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/