به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سیده مریم علوی فوق تخصص بیماریهای مفصلی، رماتیسم و پوکی استخوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: همواره در بین مردم به نقش رژیم غذایی در ایجاد و درمان بیماری ها، از جمله بیماریهای روماتیسمی توجه شده است، اما در واقع رژیم غذایی در ایجاد بیماریهای روماتیسمی تاثیری ندارد.
وی با بیان اینکه این باور که مصرف لبنیات هم باعث رماتیسم میشود نادرست است، افزود: تماس با آب و زندگی در محل مرطوب یا سرد ارتباطی با ابتلا به بیماریهای روماتیسمی ندارد و بیماران مبتلا به روماتیسم منعی از نظر تماس با آب ندارند.
علوی تصریح کرد: بیمارانی که دچار پدیده «رینود» هستند، یعنی حالتی که بیمار در برخورد با سرما یا استرس در انگشتان دچار رنگ پریدگی، کبودی و قرمزی میشود، تماس با آب سرد ممکن است موجب بروز حمله شود.
وی در خصوص توصیههای غذایی مربوط به این بیماری، ادامه داد: استفاده از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند میوه و سبزی، کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن، محدود کردن مصرف چربیها و مصرف ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ به مبتلایان به بیماریهای روماتیسمی توصیه میشود.
علوی با اشاره به اینکه بیماری روماتیسم مسری نیست و استرس با تضعیف سیستم ایمنی میتواند به عنوان یک فاکتور موثر در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد، اضافه کرد: تنش و استرس همواره در زندگی افراد وجود دارد، بنابراین باید بتوانیم با آن مقابله کنیم.
این فوق تخصص روماتولوژی با بیان اینکه تظاهرات بیماریهای رماتیسمی در همه افراد مبتلا، مانند هم نیست و طیف بیماری در افراد، متفاوت است، افزود: بنابراین بیماران نباید خود را با هم مقایسه کنند.
علوی ادامه داد: بسیاری از بیماران تمایل دارند به دلیل طبیعی بودن از داروهای گیاهی استفاده کنند، اما باید توجه داشت که هر ماده طبیعی بدون عارضه نیست؛ از عوارض مهم و شایع داروهای گیاهی التهاب کبد (هپاتیت) است.
وی گفت: بعضی از داروهای گیاهی حاوی بعضی مواد مانند سرب و «کورتیکواستروئید» هستند که میتوانند مشکل ساز باشند؛ استاندارد پایین بسیاری از این محصولات گیاهی و مطالعات اندک در ارتباط با تاثیر داروهای گیاهی در بیماریهای روماتیسمی، از دیگر عوارض مصرف داروهای گیاهی است و به بیماران توصیه میشود قبل از استفاده از این داروها، با پزشک خود مشورت کنند.
انتهای پیام/ر