به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز در اجلاسیه سراسری خانههای مطبوعات و رسانههای کشور با اشاره به اینکه حلقه وصل خانههای مطبوعات با دستگاههای اجرای در کشور تقویت شود گفت: ارتباطات خوبی بین استانداران و مسئولان خانه مطبوعات استانها باید برقرار شود.
وی با بیان اینکه قانون جامع مطبوعات مراحل تکمیلی خود را در دولت گذرانده و در حال ارائه به مجلس است، افزود: دبیرخانه دسترسی آزاد به اطلاعات در وزارت ارشاد فعال است و این نظام از قوتها و نکاتی بوده که در این دولت به شدت دنبال میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گسست نسلی روزنامه خوانی در کشور گفت: ۷۰ درصد جمعیت زیر ۲۹ سال روزنامه و مجله نمیخوانند.
صالحی با بیان اینکه میانگین مصرف رسانهای در کشور ۱۹۴ دقیقه است گفت: بالاترین میزان مصرف متعلق به استانهای کرمان و آذربایجان با ۱۵۶ و ۱۵۲ دقیقه است و میانگین استفاده از شبکههای ماهوارهای در کشور ۴۸ دقیقه که بالاترین میزان با ۱۱۶ دقیقه مربوط به کردستان و کمترین میزان مربوط به خراسان جنوبی هشت دقیقه است.
وی سرانه مصرف اینترت در کشور را ۱۶۹ دقیقه برشمرد و گفت: بالاترین میزان با ۲۱۶ دقیقه مربوط به هرمزگان است و میانگین سرانه روزنامههای و مجلات کاغذی و اینترنتی در کشور ۲۷.۸ دقیقه در روز است و تهران و البرز با ۴۴ و ۴۳ دقیقه بالاترین میزان را دارا هستند.
صالحی یادآور شد: طبق مسیر شبکههای مجازی و اینترنت در پرکردن اوقات فراغت، فضای مصرف رسانهای در تهران نشان میدهد که بیش از ۵۸ درصد روزنامه و مجله نمیخوانند و ۳۱ درصد مجله و روزنامه مطالعه میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ۴۲.۶ درصد مردان تهران به مطالعه روزنامه و مجلات میپردازند گفت: ۷۰ درصد مخاطب ۱۸ تا ۲۲ درصد روزنامه و مجلات نمیخوانند و ۴۶ درصد افرادی که روزنامه مطالعه میکنند بیش از ۴۵ سال سن دارند.
وی با اظهار اینکه گسست نسلی روزنامه خوانی در کشور در حال ایجاد شدن است گفت: بررسیها سال جاری نشان میدهد که ۷۰ درصد جمعیت زیر ۲۹ سال در تهران روزنامه و مجله نمیخوانند.
صالحی یادآور شد: هنوز درصد کسانی که روزنامه چاپی را خریداری میکنند بالاست و ۷۲ درصد عنوان کرده اند که نسخههای چاپی را خریداری میکنند و نقش سن و تحصیلات در آن نقش مهمی داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ۳۲ درصد از جامعه آماری به سئوال توقف چاپ روزنامهها و مجلات پاسخ مثبت داده اند و معتقدند عمر روزنامههای چاپی به پایان رسیده است گفت: ۵۵ درصد درصد مخالفت کرده اند و ۱۱ درصد نیز عنوان کرده اند که نمیدانم.
وی افزود: روند مطبوعات را باید در جامعه اسلامی با روند واقعه گرایانه ببینیم و نباید از فضای اطلاع رسانی رسانهها غافل شویم.
صالحی به پنج عنصر اصلی اطلاعات، خبر، پرکردن اوقات فراغت، آگهیها و اشاره کرد و درباره مزیتهای رسانههای کلاسیک گفت: رسانههای مجازی به دلیل انبوه اطلاعات در معرض فروپاشی هستند و مزیت رسانههای کلاسیک، اعتمادسازی است.
وی تحلیل را عامل متمایز بودن رسانههای کلاسیک از رسانههای مجازی دانست و گفت: رسانههای کلاسیک با تحلیلهای برتر تواناییهای خود را اثبات میکنند و قدرت آن را دارند که به سوژههای پایدار فکر کنند.
سید محمدرضا دربندی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: انتخابات خانههای مطبوعات در ٣٢ استان کشور برگزار شد که انتخابات در ٢٨ استان مورد تایید قرار گرفته است.
وی زمان برگزاری دومین مجمع عمومی خانههای مطبوعات را دهم آبان ماه سال جاری اعلام کرده است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رعایت اصول اساسنامه را برای فعالیت کاری خانههای مطبوعات کشور ضروری دانست و گفت: خانههای مطبوعات باید تمام کارهای خود را براساس اصولی که اساسنامه تبین کرد، اجرایی کنند.
دربندی راهکار جذب حداکثری را بهره گیری از توان خبرنگاران غیر عضو خانههای مطبوعات در سطح استانها اعلام کرد وافزود: خانههای مطبوعات ضمن این که این خبرنگاران غیر عضو را ترغیب به عضویت در این تشکل صنفی میکنند، باید از دیدگاهها و نظرات آنها نیز استفاده کنند.
اجلاسیه سراسری خانههای مطبوعات و رسانههای کشور از روز گذشته در پلاژ بهزیستی در شهر فرح آباد ساری اغاز شد.
انتهای پیام/آ