به گزارش خبرنگارگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست مجمع نمایندگان ادوار اظهار کرد: یقینا شرکت در جمع چهرههای که جز افراد نخبه در همه حوزه ها هستند و در سالهای دور و نزدیک در کشور مسئولیت داشتند فرصت مغتنمی است.
وی افزود: درک درست از شرایط کشور میتواند بسیار راهگشا باشد با توجه به سمت اجرایی که دارم شرایط کشور را چند وجهی میبینم.
معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: اینکه شرایط موجود در کشور چگونه است جای بحث دارد، از نظر من شرایط موجود محصول عوامل اقتصادی نیست، کشور ما به جهت داشتن ظرفیت اقتصاددان ها ظرفیت زیادی دارد و صدها نفر در رشته اقتصاد در دانشگاه های خارجی و داخلی تحصیل کرده اند که حاضر هستند کشور را از این وضعیت خارج کنند.
وی ادامه داد. اینکه در مقطع فعلی فکر شود که با گذاشتن یک سیاست اقتصادی دقیق از شرایط خارج شویم به نظر من ممکن نیست، آغوش دولت نسبت به همه نظرات اقتصادی باز است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: شرایط موجود را تنها عامل سیاسی به وجود نیاورده است،کمتر از یک سال نیم از انتخابات ریاست جمهوری نگذشته و که هیچ کس شور مردم در آن دوران را فراموش نکرده است.
وی با طرح این سوال که آیا موقعیت بین المللی و منطقه ای ما باعث ایجاد شرایط فعلی شده است؟، گفت: شاید برای اولین بار است که با یک رئیس جمهوری مثل رئیس جمهور امروز امریکا رو به رو هستیم که می تواند از توافقات بین المللی خارج شود. ما کار وسیعی انجام دادیم تا به توافق برجام برسیم . کار بزرگی بود که انجام دادیم. گاهی ۱۸ شبانه روز مسئولین کشور ما و سایر مذاکره کنندگان صحبت کردند تا به نتیجه برسند. توافقی بود که می توانست با آن به راه کارهای نتیجه بخش رسید .
معاون اول گفت: بیش از اینکه سیاستهای اقتصادی کار ساز باشد، سرمایه و امید اجتماعی موثر است.
وی ادامه داد. مردم باید به کارآمدی نیروهای سیاسی دولت و نظام اعتماد داشته باشند، مسئله دوم اراده و قدرت غلبه به مشکلات است در شرایطی که دشمن به مردم القا میکند که مسئولین نظام توان غلبه بر مشکلات را ندارد، این اراده باید شکل بگیرد و مردم نسبت مسئولان باور داشته باشند.
جهانگیری گفت: مسئله مهم دیگر این است که مردم بدانند آینده کشور آینده ای تیره و تاری نیست.
وی افزود: وضعیت اصلی کشور این است که ما دچار فرسایش سرمایههای اجتماعی شده ایم، زمانی که سرمایههای اجتماعی کشور دچار آسیب میشود سیاستهای بخشی نتیجه چندانی نمیگیرد یعنی هر قدر هم سیاستهای اقتصادی دقیق باشد نتیجه مطلوب نمیگیرد.
نمونه ساده آن بعد از تحریمهای سال ۹۰، قبل از اینکه ما به عنوان دولت ۱۱ وارد شویم است؛ یک حرکت مردم در سال ۹۲ آرامش را به کشور باز گرداند. هنوز دولت تشکیل نشده بود که قیمت دلار کاهش یافت. در بهمن و اسفند سال ۹۱ ، دلار ۳۸۰۰ تومان بود، در شهریور ماه به ۳۰۰۰ تومان رسید. پس از اولین توافق ژنو به زیر ۲۰۰۰ تومان رسید معنیاش این است که پیش از آنکه سیاستها کارساز باشد امید اجتماعی کارساز شده است.
معاون اول ریاست جمهوری در ادامه به تبیین آسیبهای کاهش نشاط و امید اجتماعی پرداخت و گفت: وقتی چنین شرایطی پیش می آید مردم یک شایعه فضای مجازی را باور می کنند اما حرف مسئول را باور نمی کنند. قدرت برنامه ریزی در چنین شرایطی از بین می رود.
وی افزود: در چنین شرایطی باید ترمیم اعتماد اجتماعی و ترسیم یک روند مثبت از آینده را انجام دهیم. اولین کاری که باید صورت گیرد کارآمدی در جریان های سیاسی اصلی و نهادهای مدنی است. مردم باید این حس را داشته باشند که دولت و نهادهای مدنی از توانایی برخود با مشکلات برخوردار هستند؛ چه اصلاحطلب و چه اصولگرا.
جهانگیری گفت: مردم باید اراده لازم را برای برطرف کردن مشکلات کشور ببینند. این کشور ظرفیت های زیادی دارد. ظرفیتهای نیروی انسانی جغرافیایی و اقتصادی وجود دارد. مسئله مهمتر این است که مردم حس کنند افق کشورشان تیره و تار نیست. الان تبلیغ می شود که آینده این کشور تیره و تار است.
وی اظهار کرد: همه فکر می کردند یک اتفاق تلخی قرار است بیفتد. دکتر ظریف از امریکا که برگشت گفت غالبا می گفتند ایران در حال فرپاشی است. آقای روحانی هم در جلسه هیئت دولت گفتند که مسئولین کدام کشورها به برخیها گفته بودند که دوماه سه ماه همراهی کنید کار ما تمام است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: چند ماه اخیر مسئول یکی از کشورهای مهم منطقه در جلسه ای که من هم بودم خدمت مقام معظم رهبری گفتند، این چیزی که آمریکاییها به ما می گویند این است که کار جمهوری اسلامی تمام شده است. او از ما سوال میکرد اوضاع تمام شده؟ رهبری سربسته جوابشان را دادند، آقای روحانی مفصل جواب داد، ما یک صدم توانمان را هم هنوز به کار نگرفتیم؛ توان ما خیلی بالاتر از این حرفهاست.
وی گفت: شرایط بین المللی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد. نمی گویم نشدنی است اما کنترل همه امر به دست دولت تنها، کار سختی است. الان همه نهادهای مدنی، نخبگان و مسئولین به صحنه بیایند می شود مشکلات کشور را بر طرف کرد. لازمهاش این است که یک گفتوگوی ملی جدی صورت بگیرد که ما برای بر طرف کردن مشکلاتمان یک برداشت مشترک داشته باشیم.
وی گفت: امروز من جلسه ای با جامعه شناسان داشتم؛ عزیزی می گفت سه قوه الان وقتش است تا جهت گیری واحدی داشته باشند. من هم گفتم با تدبیر رهبری سه قوه جلساتی دارند و معمولا به نتایج مشترک می رسیم. یک نمونه آن بررسی لایحه FATF بود. امروز حتما برای ایران مبارزه با بستری که ایران را با پولشویی رو به رو میکند ضروری است. گاها میلیاردها تومان جابهجا می شود و ما بر آن اشراف نداریم.
معاون اول ریاست جمهوری در ارتباط با قانون تامین مالی تروریسم گفت: بدون تردید ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب را از تروریسم دیده است. اگر این قانون نباشد ممکن است داعش از سیستم ما تامین مالی شود. قانون تامین مالی مبارزه با تروریسم جزو اصلی ترین نیازهای ما است.
وی همچنین افزود: این قانون دو بار در شورایعالی سران سه قوه تصویب شده چراکه در مقطع فعلی لازمه کشور است.
جهانگیری سپس خاطر نشان کرد: من فکر میکنم اگر از این جمله رهبری در انتخابات ۹۲ که گفتند حتی اگر نظام را قبول ندارید به خاطر ایران پای صندوق رای بیایید؛ استفاده کنیم، پیش می رویم. الان باید برای شرایط فعلی هم همین را گفت. به نظر من نهادهای واسط میانجی مثل ادوار مجلس می توانند نقش مهمی در این میان ایفا کند.
وی در پایان گفت: شرایط کشور به جهت دشواریهای اقتصادی شرایط حساسی است. ما می توانیم از این دوره عبور کنیم. این دوران می تواند طولانی شود اما می تواند کوتاه هم شود. بعضیها می گویند خیلی اغراق میکنم اما می گویم می توانیم طی چند ماه، تا پایان سال ۹۷ ، از شرایط فعلی عبور کنیم و راهش این است که همه با هم باشیم .
انتهای پیام