دبیر ستاد هماهنگی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری ایران با اشاره به فرسایش آبی در کشور، از اختصاص ۲۲میلیون دلار اعتبار برای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، هوشنگ جزی ظهر امروز در دهمین نشست ستاد هماهنگی اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان‌داری سال 97 در سالن جلسات شهید ترحمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: امسال اعتبار مناسبی برای اجرای طرح‌‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اختصاص بیش از 22 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور عنوان کرد: با این اعتبار ارزی که معادل با هفت هزار میلیارد ریال است؛ می‌توان در 700 هزار هکتار از عرصه‌های در معرض فرسایش آبی در کشور عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری با شیوه مکانیکی و بیومکانیکی انجام داد.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه برای نخستین‌بار است که این میزان اعتبار به اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور اختصاص یافت؛ به سهم استان سمنان از این میزان اعتبار اشاره و تصریح کرد: در مرحله نخست بیش از 164 میلیارد ریال اعتبار اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری به استان سمنان اختصاص یافت.

جزی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات و بررسی‌های انجام‌شده بیش از 125 میلیون هکتار از عرصه‌های ملی در کشور را فرسایش آبی تهدید می‌کند افزود: با انجام کارشناسی‌های لازم برای 26 میلیون هکتار از این عرصه‌های ملی واقع در حوزه‌های آبخیز در معرض فرسایش، آمادگی لازم برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در این عرصه‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه مطالعات اجرای بیش از پنج میلیون هکتار از این اراضی نهایی شده است؛ از تأمین اعتبار برای اجرای فاز مطالعاتی عملیات آبخیزداری برای بیش از 11 میلیون هکتار دیگر از این عرصه‌ها خبر داد و بیان کرد: 9 میلیون هکتار باقیمانده از این اراضی نیازمند تخصیص اعتبار لازم برای اجرای طرح‌های آبخیزداری است و تا کنون هیچ کاری برای این سطح در این زمینه انجام نشده است.

دبیر ستاد هماهنگی اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری با بیان اینکه میزان فرسایش و رسوب پشت سدهای کشور زیاد است عنوان کرد: ورود سیلاب به پشت سدها می‌تواند از دلایل این مهم باشد و از این رو باید برای مهار سیلاب و افزایش نفوذ آب در زمین و کاهش تبخیر آب برنامه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری اجرا شود تا از منابع آبی موجود بهره‌برداری مناسب صورت پذیرد.

جزی با اشاره به اینکه متوسط بارندگی در ایران کمتر از یک سوم میانگین بارش‌ها در دنیاست اضافه کرد: از طرف دیگر میزان تبخیر آب در کشور نیز بیش از سه برابر میانگین جهانی آن است و این آمار لزوم اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کشور را برای افزایش نفوذ و ذخیره آب در سفره‌های زیرزمینی بیشتر نمایان می‌کند.

وی برنامه‌ریزی مناسب را لازمه اجرای موفق طرح‌های آبخیزداری دانست و با بیان اینکه امروز طرح‌های آبخیزداری باید در 602 حوزه آبخیز کشور اجرایی شود اظهار داشت: با اجرای این طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری شاهد افزایش نفوذ آب در خاک و تزریق آن به سفره‌های آبی زیرزمینی تا 520 مترمکعب در هر هکتار شده و میزان علوفه تولیدی در هر هکتار از مراتع کشور نیز تا 120 کیلوگرم در سال افزایش می‌یابد.

دبیر ستاد هماهنگی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری کشور با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری که قرار است امسال در کشور اجرایی شود افزود: در مجموع 45 نوع عملیات آبخیزداری در این طرح‌ها از عرصه‌های ملی اجرایی می‌شود که شامل جنگل‌کاری، مبارزه با آفات و مدیریت مراتع، اجرای طرح‌های آبخیزداری بیولوژیک و عمرانی و مکانیکی و مواردی از این دست است.

به‌گفته جزی در راستای اجرای این طرح ملی، امسال برای بیش از هشت میلیون هکتار از اراضی ملی کشور سند‌های تک‌برگ کاداستر اخذ می‌شود.

انتهای پیام/ب

۱۲۵میلیون هکتار از عرصه‌های کشور در معرض فرسایش آبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سمیعی
۰۷:۳۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۷
با سلام و تشکر از پرداختن به این موضوع مهم لازم به ذکر است که
مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی جهت اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری اختصاص یافته است نه ۲۲ میلیون دلار اشتباه درج شده است لطفا اصلاح بفرمایید.
با تشکر روابط عمومی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور