به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، جشن خرمن (شکر گزاری) یکی از این آداب و رسومها است که در مازندران به ویژه روستاها در سالهای اخیر احیا و برگزار میشود.
روستای زید شهرستان میاندورود یکی از روستاهای استان مازندران است که شورای اسلامی، دهیاری با همکاری اهالی آن چند سال اخیر در تلاش هستند تا آداب و رسومهایی مانند جشن خرمن (شکر گزاری) جشن مردگان که داشت فراموش میشد را دوباره احیا و به نسلهای آینده منتقل کنند.
در بسیاری از روستاهای مازندران پس از برداشت محصول برنح از زمینهای کشاورزی برای شکر گزاری به درگاه خداوند جشنی با نام جشن خرمن برگزار میکردند.
به دلیل اینکه در گذشته خرمن کوبی به صورت سنتی و با اسب انجام میشد در این جشن نیز اسبی را به صورت نمادین بر روی دستههای شالی حرکت میدهند تا دانههای شلتوک از ساقههای آن جدا شود و سپس به وسیله لفا که به صورت چنگگ دو شاخه است و فیه که وسیله چوبی دست بلند دیگر است دانههای شلتوک را از کاهها جدا میکنند و یک جا جمع میکنند.
جشن خرمن یکی از جشنهای سنتی شمال ایران است که مردان شرکت کننده در آن به اجرای برنامههای آیینی، چون سرنانوازی، خرمن کوبی (جینگا)، شکرگزاری و نیایش و رقص خرمن میپردازند.
برگزاری ورزشهای بومی محلی مانند مسابقات کشتی گیله مردی، طناب کشی، پاچوب بازی، قیش بازی، لافندبازی، موسیقی محلی، نمایشگاه صنایع دستی و خواندن دو رکعت نماز شکرانه از جمله مراسم این جشن است.
خوشبختانه اهالی این روستا، روستاهای مجاور، مردم استان، مسافران و گردشگران از سر اسر کشور به ویژه جوانان و نوجوانان از این جشنها استقبال خوبی کردند.
انتهای پیام/آ