یک عضو کمیسیون صنایع و و معادن مجلس دلایل پیاده نشدن الگوی ایرانی اسلامی بافت و نمای شهری را تشریح کرد.

علت تبعیت سازندگان ساختمان از نماهای غربی چیست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد حسینی‌کیا، درباره تبعیت شهروندان از نما‌های غربی در ساختمان سازی اظهار داشت: به نظر بنده تبعیت شهروندان از بافت و نمای شهری منطبق بر الگو و استاندارد‌های ایرانی اسلامی، ۳۰ درصد است.

به گفته وی، در گذار از جامعه سنتی به مدرنیته به دلیل در محوریت قرار گرفتن ارزش‌های اقتصادی میزان تبعیت شهروندان و مالکان ساختمان‌های قدیمی از قوانین شهرسازی در بخش نمای ساختمان‌ها از یک سو و جذابیت الگو‌های غربی در شکل و شمایل و نمادهی به ظاهر ساختمان‌ها میراث‌های ارزشمند ایرانی - اسلامی در جوامع شرقی به خصوص جامعه ایران با میراث فرهنگی هزاران ساله در حال از بین رفتن است.


بیشتر بخوانید: اصول کلی در طراحی نمای ساختمان+تصاویر 


این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس میزان پایبندی طرح‌های جامع و تفصیلی شهرداری‌ها و قدرت اعمال قانون توسط مدیریت شهری را در تبعیت یا استنکاف سازندگان ساختمان‌ها و نمادپذیری ظاهر ساخت و ساز‌ها از الگو‌های ایرانی اسلامی موثر دانست و افزود: با شدت یافتن حضور جمعیت در حاشیه شهر‌ها از یک سو و افزایش ساخت و ساز بنا‌های تجاری و اقتصادی نظیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ در داخل بافت قدیمی شهر‌های تاریخی و بزرگ از سوی دیگر شاهد از بین رفتن بافت سنتی و سربرآوردن سازه‌هایی در این بافت‌ها هستیم که هیچ سنخیت و شباهتی با بافت پیرامون خود نیستند.

نماینده مردم سنقر در مجلس با اشاره به ساخت و ساز در کشور‌های اروپایی و میزان تبعیت شهروندان اروپایی از قانون بافت و نمای شهری، گفت: در آلمان اگرچه ممکن است داخل ساختمان‌ها از یک الگوی واحد تبعیت نکند، اما در معابر شهری نما و حتی پنجره‌های ساختمان‌ها باید از یک الگوی یکسان و شبیه به هم تبعیت کنند و مالکان ساختمان‌ها ملزم به رعایت الگوی اعمال شده از سوی شهرداری‌ها در نمای ساختمان‌ها هستند.

به گفته حسینی‌کیا توجه ضعیف و نظارت کم رمق دستگاه‌های فعال در امر مدیریت شهری در بی‌قانونی سازندگان و انبوه‌سازان به ویژه در بخش بافت و نمای ساختمان‌ها تاثیر بسزایی دارد.

این عضو فراکسیون ولایی مجلس، گسترش جذابیت نما‌های ساختمان‌های غربی به ویژه نما‌های رومی به شهر‌های مذهبی از جمله قم را شاهد مثالش آورد و افزود: رشد شدید قیمت زمین در مناطق مختلف شهری به ویژه مناطق شمالی شهر‌ها و صدور پروانه‌های بلندمرتبه‌سازی ذائقه مردم را به نما‌های بی‌روح گرایش داده است البته پروژه‌های بزرگ شهری مثل نواب و مسکن مهر و حتی سایر پروژه‌های بزرگ عمرانی در دوره‌های مختلف مدیریت شهری موجب حاکم شدن نما‌های غیرمنطبق بر بافت و نمای ساختمان‌ها شده است.

این عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در عین حال از استقبال نکردن نسل جدید از الگو‌های قدیمی بافت و نمای شهری سخن گفت و افزود: نسل جدید هیچ علاقه‌ای به نما‌های قدیمی، حوض و دالان‌های تو در توی بافت قدیم ساخت و ساز ایرانی ندارد.

وی از پیگیری و انجام نشست‌های مختلفش با دستگاه‌های مختلف در این حوزه سخن گفت و افزود: قوانین ضعیف در حوزه بافت و نمای شهری و همراهی نکردن بخشی از نظام بانکی برای پرداخت تسهیلات ساخت و ساز مانع از به نتیجه رسیدن پیگیری‌های انجام شده در این حوزه است.

به گفته نماینده مردم سنقر در مجلس تصریح کرد: بنده به پیگیری‌های معمول و روزمره خود در این زمینه ادامه می‌دهم، اما تصور نمی‌کنم با ساختار و رویه‌های اجرایی که در نظام مدیریت شهری و اجرایی حاکم بر بخش بافت شهری شاهدم تغییر چندانی در این عرصه اتفاق بیفتد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

شرح یک نماینده مجلس از چرایی تبعیت سازندگان ساختمان از نماهای غربی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.