به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاحیه نخستین کارگاه آموزشی بینالمللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی گفت: ایران، سرزمین میراث فرهنگی است و شاهکارهای مختلف سازه، معماری و شهرسازی در آن دیده میشوند. بخشی از روند تکامل سازه و شهرسازی جهان را بدون ایران نمیتوان تصور کرد؛ البته هزاران تجربه در ایران نهفته است که مهندسان آکادمیک کمتر به آنها توجه کرده اند. من پس از زلزله بم متوجه شدم که اکثر مکانهای اصیل بم باقی مانده بودند؛ اما بسیاری از خانههای جدید ساخت بم فرو ریخته بود. این نشان میدهد که راجع به مهندسی بناها باید خیلی فکر کنیم و از رشتههای مختلف علمی کمک بگیریم.
وی اظهار کرد: ما به همان نسبت که تنوع فرهنگی داریم، با تهدیدات طبیعی و ... مواجهیم و این تهدیدات باعث تخریب برخی از آثار تاریخی شده است. البته در سالهای گذشته تلاشهای زیادی برای محافظت از آثار تاریخی شده است و در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشتیم؛ اما نسبت به گستردگی کشور کافی نیست.
گرون آرون رئیس ایسکارسا نیز در این مراسم گفت: ایسکارسا یک نهاد زیر نظر ایکوموس است که فعالیت خود را از سال ۱۹۹۶ شروع کرده است و در این نهاد مهندسان و معماران جهانی حضور دارند. این کمیته هر دو سال تشکیل جلسه میدهد و به موضوع حفاظت از ابنیه تاریخی میپردازد.
وی افزود: کمک به دانش حفظ میراث فرهنگی، ارائه توصیهها، مشارکت در ساماندهی برنامههای حفاظت از دیگر فعالیتهای ما در این زمینه است. آرون ابراز امیدواری کرد بتوانند با میراث فرهنگی ایران همکاری شایستهای داشته باشند.
گفتنی است؛ اولین کارگاه آموزشی بین المللی مرمت و استحکام بخشی بناهای تاریخی، ۲۸ تا ۳۰ مهر در سالن همایش مدرس در جوار کاخ گلستان برگزار میشود.
انتهای پیام/