وی ادامه داد: ماهواره امیرکبیر از جمله دستاوردهای مهم و خوب این دانشگاه است که با تلاش دانشجویان این دانشگاه ساخته شده و آماده بهرهبرداری است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اضافه کرد: ماهواره دانشگاه امیرکبیر در آیندهای نزدیک به وزارت ارتباطات تحویل داده خواهد شد و پس از آن این ماهواره در نوبت پرتاب قرار میگیرد تا از آن برای پایش بخشهایی چون بخش کشاورزی استفاده شود.
آذری جهرمی اضافه کرد: مدت عمر این ماهواره 2 سال است و بدین ترتیب برای آن که به تصاویری با دقت دسترسی داشته باشیم در شرایط فعلی نیاز داریم هزینههای زیادی را صرف ساخت این ماهوارهها بکنیم و ما امیدواریم با قرار دادن این ماهواره در مدار از دستاوردهای آن استفاده کنیم.
وی در ادامه با اشاره به ساخت ماهواره دانشگاه شریف تصریح کرد: در حال حاضر دو ماهواره دانشگاه شریف و امیرکبیر آماده پرتاب هستند که امیدواریم به سرعت این ماهوارهها در مسیر پرتاب قرار گیرند و بتوانیم از ثمره آن به خوبی بهرهبرداری کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: خوشبختانه دانشگاه امیرکبیر در حوزه پرتاب ماهواره در عصر انقلاب چهارم و عرضه نوآوری پیشگام بوده و با راهاندازی برج فناوری در این دانشگاه تلاش شده است تا علم به تجارت برسد و این امر نشان میدهد که این دانشگاه در مسیر درستی از پدیده تحولات قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ما در این راستا در تلاش هستیم با هزینهکرد مناسب و مطلوب در مسیر توسعه علم دنیا قرار گیریم که این افتخار بزرگی برای کشور ما خواهد بود.
آذری جهرمی اضافه کرد: در حال حاضر باید توجه کرد که دانشگاه امیرکبیر در سال 90 در رشته کامپیوتر جزء 500 دانشگاه برتر بوده ولی در حال حاضر این رتبه کاهش پیدا کرده است که قطعاً این نیاز به زمینهسازی بیشتری دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص حرکت دانشگاهها به سمت پیاده سازی سوپر کامپیوترها بیان کرد: در این زمینه ما در هفته گذشته با فعالان حوزه انیمیشن دیدار و صحبتهایی داشتیم که فعالان این عرصه به دلیل اینکه نتوانستند از تجهیزات و ظرفیتهای داخلی استفاده کنند نیاز خود را از طریق کشورهای خارجی تأمین کردند.
وی در ادامه گفت: علاوه بر سوپر کامپیوترها نیاز است دانشگاهها به سمت حوزه رمزشکنی برای پدیدههایی که نیاز به محاسبات سریع دارند، حرکت کنند که در این راستا مسئولان دانشگاهی باید با اعلام فراخوانی بتوانند فعالان این عرصه را جذب و اقدام به توسعه این فناوری در کشور کنند.
آذری جهرمی گفت: در حال حاضر همه دانشگاهها میخواهند اتاق تمیز و تست خلأ داشته باشند که با توجه به شرایط کنونی این امر هزینهبر است و از این رو لازم است تا دانشگاهها به سمت شبکهای کردن آزمایشگاهها و استفاده از توانمندیهای یکدیگر حرکت کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اجرای سند ایران دیجیتال، اضافه کرد: این سند با همکاری دانشگاه و با متخصصانی از حوزه فنی، اجتماعی و فرهنگی اجرایی میشود.
وی یادآور شد: اگر ما امروز این فرصتها را از دست دهیم فرصتسوزی بزرگی کردهایم و با افزایش سرعت تحولات و فناوری میتوان کاستیها را در جامعه کاهش داد.
انتهای پیام/