به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی قنبری مطلق رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، به تشریح وضعیت سرطان پستان در کشور پرداخت و افزود: سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان در خانمها شناخته میشود و هر سال ۱۴ هزار مورد جدید به تعداد مبتلایان به این نوع سرطان در کشور افزوده میشود.
وی در عین حال از روند درمان پذیری سرطان پستان در دنیا خبر داد و گفت: بقای عمر خانمهای مبتلا به سرطان پستان بعد از ۵ سال در کشورهای توسعه یافته، ۹۰ درصد و در ایران ۷۰ درصد است. یعنی از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر در کشورهای توسعه یافته و در ایران، از هر ۱۰ نفر مبتلا به سرطان پستان، ۷ نفر بعد از ۵ سال همچنان زنده هستند.
قنبری مطلق، پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان را در روند درمان این بیماری بسیار مهم خواند و افزود: تشخیص زودهنگام این سرطان، باعث افزایش طول عمر بیمار میشود.
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، با تاکید بر افزایش آگاهی عمومی نسبت به سرطانها به خصوص سرطان پستان، گفت: آموزش راههای پیشگیری، همچون کاهش وزن، ترک سیگار، مصرف غذاهای سالم و کم چرب با کالری کم و...، از جمله روشهای آگاهی رسانی در این زمینه محسوب میشود.
قنبری مطلق، با اشاره به راهبردهای تشخیصی سرطان پستان در بین خانم ها، افزود: خانمها از سن ۳۰ سالگی میبایست ماهیانه خودشان را معاینه کنند.
وی، در عین حال به برنامه وزارت بهداشت برای تشخیص زودهنگام و پیشگیری از سرطان پستان در کشور اشاره کرد و گفت: از ۴ سال پیش به صورت آزمایشی در چند شهر کشور، برنامه تشخیص زودهنگام و پیشگیری از بیماری را آغاز کرده ایم که بر همین اساس، خانمها ۳۰ تا ۶۹ سال با مراجعه به خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی، توسط ماما معاینه میشوند و اگر مورد مشکوکی مشاهده شد و یا اینکه فرد سابقه خانوادگی مثبت سرطان پستان و سرطان تخمدان را داشته باشد، او را به سطح ۲ خدمات ارجاع میدهند.
قنبری مطلق، سطح ۲ خدمات را شامل ماموگرافی و سونوگرافی دانست و افزود: نتایج آزمایشها نشان داده است که تنها ۵ درصد زنان ۳۰ تا ۶۹ سال نیازمند خدمات سطح ۲ بوده اند.
وی، این اقدام را به صرفهترین راه پیشگیری و درمان سرطان پستان عنوان کرد و گفت: ما برای همه خانم ها، ماموگرافی را توصیه نمیکنیم، اما معاینه بالینی توسط ماما یا پزشک جراح توصیه میشود.
رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، مهمترین روش درمان سرطان پستان را جراحی عنوان کرد و افزود: البته قبل از عمل جراحی، کارهای تشخیصی و نمونه برداری انجام میشود.
وی ادامه داد: اگر سرطان پستان در مراحله اولیه تشخیص داده شود، جراحی با حفظ پستان انجام میشود و سعی میشود برای سایر بیماران، این عمل با حفظ بخشی از بافت سالم اطراف پستان انجام شود.
قنبری مطلق، در عین حال به انجام شیمی درمانی، رادیوتراپی و هورمون درمانی به عنوان درمانهای تکمیلی بعد از جراحی اشاره کرد و افزود: دو سوم بیماران نیازمند هورمون درمانی هستند.
وی با عنوان این مطلب که تقریبا همه بیماران مبتلا به سرطان میبایست جراحی شوند، از داروی هرسپتین به عنوان درمان کمکی اشاره کرد و گفت: در ۲۵ درصد موارد ممکن است بیماران نیازمند این دارو شوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/