صادرات کشور با وجود بی مهری‌های داخلی و خارجی،امسال رشد حدود 20درصدی داشته است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آمار سالانه صادرات کشور، خبر از معاملات جدی با کشورهایی را می دهد که بازار محصولات خود را در اختیار ایران قرار داده اند .  رشد اقتصادی، توزیع درآمد و ثروت  هر کشوری با رشد میزان  صادرات آن نسبت مستقیم دارد و زمانی که آمار صادرات از واردات پیشی بگیرد دیگر هیچ محرک خارجی نظیر تحریم ها و فشارهای سیاسی نمی تواند اقتصاد یک کشور را تحت تاثیر قرار  دهد.
 
29 مهر ماه روز ملی صادرات نام گذاری شده است که  هر ساله  در این روز به بیان مسائل مرتبط با صادرات و  رشد یا نزول این فعالیت اقتصادی پرداخته و از صادرکنندگان نمونه قدردانی می شود. ایران کشوری است که در امر صادرات برخی کالا ها به کشورهای مختلف جهان حرف اول را می زند، محصولاتی نظیر زعفران،پسته و فرش دستباف که تنها مختص به ایران است.
 
بر اساس این گزارش در شش ماهه نخست سال آمار ها از رشد 21 درصدی صادرات نسبت به سال گذشته خبر می دهد این رشد در صادرات غیر نفتی به 15 درصد نیز رسیده است.
 
رشد صادرات کشور با وجود بی مهری های دولت!/تولیدات صادرات محور بسازیم
 
صادرات ایران در این سال از 186 کشور جهان بیشتر بوده است. بر اساس محاسبات سیا، ایران در بین 223 کشور صادرات محور  از نظر ارزش صادرات در سال 2017 در رتبه 37 جهان و بالاتر از برخی کشورهای اروپایی مثل اسلواکی، فنلاند، پرتغال، یونان و لتونی قرار گرفته است.
 
رشد صادرات کشور با وجود بی مهری های دولت!/تولیدات صادرات محور بسازیم
 
شما می توانید آمار رسمی صادرات به کشور های مختلف را در اینجا مشاهده کنید.
 
در این گزارش با توجه به فرارسیدن روز ملی صادرات، مصاحبه ای با یکی از صادرکنندگانی که عضو اتاق بازرگانی نیز هست ،داشته ایم.

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران  در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به روز ملی صادرات و اهمیت جدی این امر در اقتصاد ایران، اظهار کرد: مهم ترین بحث حال حاضر ایران، اقتصاد مقاومتی یعنی همان شعار تولید درون زا و برون نگر است که یعنی از ابتدا تولیداتمان را به نحوی تهیه کنیم که قابلیت رقابت با سایر بازارهای خارجی  را داشته باشند.

وی افزود: مهم ترین استراتژی ما نگاه به سبد کالایی است،سبدی که تنها تولید مواد خام،نیمه آماده و به ندرت تولید کامل جهت مصرف را شامل می شود و این موضوع به نوبه خود جای بسی تامل دارد.

لاهوتی با اشاره به صادرات کالاهای واسطه تولیدی گفت: در تمام کشورهای دنیا ممکن است به فروش کالاهای واسطه و پایین دستی بپردازند اما قبل از این کار به تقویت هر دو بازار پرداخته و به صورت موازی پیش می روند.

وی با اشاره به معضلات پیش روی صادرات کشور بیان کرد: مهم ترین ایراد فعالیت اقتصادی در جهت حضور در بازار کشورهای همسایه، تنها فروش صنایع پایین دستی است، این امر سبب شده تا قیمت ها در داخل کشور با رشد بی سابقه ای مواجه شود و تولید کنندگان در تهیه مواد اولیه خود با قیمت های متفاوتی رو به رو شوند که  دلیل  آن عدم حمایت از بخش های مختلف تولیدی در داخل است.

بورس عامل حیات بخش صادرات کشور

رشد صادرات کشور با وجود بی مهری‌ها!/ ثبات ارز، حلال مشکلات صادر کنندگان

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: برای بهبود شرایط تولید صادرات محور در ایران باید به دو موضوع توجه ویژه ای داشت. اولین موضوع حضور شرکت های تولید کننده در بازار سرمایه یعنی بورس اوراق  بهادار است. بسیاری از شرکت های بزرگ توانسته اند با فعالیت خود و  با استفاده از شرایط موجود در بورس درصد بالایی از مشکلات تامین مواد اولیه خود را برطرف کنند.

وی اضافه کرد: دومین موضوع در جهت حمایت از تولیدات صادرات محور، حمایت نظام مالی و بانکی است، در واقع در سراسر دنیا این بانک ها هستند که با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به واحد های تجاری کوچک بها می دهند و از تولیدات آن ها حمایت می کنند.

لاهوتی اضافه کرد: بانک ها این روزها با بنگاهداری دقیقا رو به روی نهادهای تولیدی قرار گرفته اند که می بایست از آن ها حمایت کنند. این روز ها بانک های خصوصی عملا با اعطای تسهیلات گران قیمت، راه را برای صنایع کوچک بسته اند.

وی با اشاره به بنگاهداری بانک ها اظهار کرد: این موضوع بارها در سطوح عالی کشور بویژه در نهاد رهبری نیز مطرح شده است که معتقدیم باید فکری اساسی برای جلوگیری فعالیت اقتصادی بانک ها شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی تهران گفت: در چهار دهه گذشته شعار تمامی دولت ها حمایت از صادرات بوده است اما خروجی این حمایت چندان دلچسب نیست.دولت ها با یک روش غلط در دوران ابتدایی فعالیت اجرایی خود، ارز را سرکوب و در پایان دوران نرخ ارز را آزاد کرده اند که این جهش قیمتی در اسعار خارجی، لطمه جبران  ناپذیری به صادرات و واحد های تولیدی کشور وارد کرده است.لذا در دوره های مختلف بارها تاکید داشته ایم که پیمان سپاری ارزی نتیجه درستی ندارد و بارها نیز با تجربه شکست مواجه شده است.

 وی در ادامه بیان کرد: این ها نشان دهنده عدم وجود استراتژی صحیح در امر صادرات است، مصداق بارز آن نیز اجرای ضعیف برنامه های  توسعه محور است.سیاست گذاری های یک شبه بازار را سردرگم می کند  اما با این حال رشد صادرات کشور با وجود برخی از ممنوعیت ها به 15 الی 20 درصد افزایش داشته است.

تراز تجاری نیمه اول سال مثبت است

 لاهوتی گفت: تراز تجاری ایران در نیمه اول امسال با ۹۴۰ میلیون دلار، مثبت شده و عراق  به عنوان شریک دوم تجاری ایران به حساب می آید. اما این روزها کاهش صادرات به کشور‌های اروپایی را شاهدیم که البته بیشتر تحت تاثیر تحریم‌هایی است که اعمال خواهد شد.
 

جذابیت ارز نیمایی، کاهنده صادرات در کشور است

وی تصریح کرد: ارز نیمایی جذابیت واردات را تشدید کرده و تاکنون بر اساس آمار‌های اعلامی، ۵۶.۵ میلیارد یورو ثبت سفارش تا پایان مهرماه شده است، البته این به معنای واردات و تخصیص ارز وارداتی نیست، ولی نشانگر تقاضایی بیش از میزان سال گذشته برای واردات تا حدود دو برابر است و کماکان فاصله ارز نیما و بازار ارز، جذابیت در واردات را افزایش می‌دهد ؛ همان شرایطی که در بازار ۴۲۰۰ تومانی ارز و فاصله آن با ۸ هزار تومان را سبب شد و دولت را مجبور به دریافت مابه التفاوت کرد. پس سیاستگذاری‌ها به سمت درستی حرکت نکرده است.
 
وی افزود:قوانین و بخشنامه‌های خلق الساعه، محدودیت و موانع صادراتی، بازگشت ارز حاصل از صادرات به خصوص در مورد بازار عراق و افغانستان از جمله مشکلات پیش روی صادرات است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید مجدد مبنی بر اینکه صادرکنندگان از برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی دفاع می‌کنند، گفت: منابع حاصل از صادرات باید منافع خود را برای اقتصاد کشور داشته باشند، اما صادرکنندگان تا به امروز هم،  ارز حاصل از صادرات را به کشور برمی گردانده اند و اگر مستندات یا روش‌هایی از سوی دولت اعمال نشده است که به وضوح و شفافیت خود را نشان دهد، دلیل آن تحریم بانکی بوده است که نتوانستیم از روش‌های بانکی استفاده کنیم، در حالیکه بانک مرکزی می‌تواند در یک بازه ۵ ساله آمار ارز ارایه شده از سوی بانک مرکزی را ارایه دهد.

وی اظهار کرد: در دولت نهم که پیمان سپاری ارزی اجرایی شد، مشخص شد که ۸۰ درصد ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور برگشته است.

لاهوتی نرخ پایه صادراتی را یکی از معضلات پیش روی صادرات کشور دانست و گفت: شرایط برای استفاده از کارت‌های یکبار مصرف مهیا خواهد شد و این امر موجب شد تا صادرکنندگانی که  به صورت شفاف و سیستماتیک عمل می کنند، با مشکلات جدی مواجه شوند. این در حالی است که از ۲۱ فروردین ماه، کنفدراسیون صادرات ایران با مکاتبات متعدد در مورد هر یک از بخشنامه‌ها پیشنهادات و نقد‌های خود را مستقیما به معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت اعلام کرده است و در برخی از موارد دستورات و اصلاحاتی انجام شده است.


به صادرکنندگان برای بازگشت ارز مهلت بدهید

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: تا حدود یک ماه پیش بیست درصد از صادرکنندگان ملزم به بازگشت ارز به سامانه نیما نبودند، حالا با توجه به مهلت زمانی شش ماه برای بازگشت ارز حاصل از صادرات در فروردین ماه سال ۹۷ به نظر می‌رسد هنوز قضاوت در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات زود است و هنوز صادرکنندگان مهلت دارند تا ارز خود را بازگرداند؛ بنابراین اینکه بعضا اعلام می‌شود که صادرکنندگان همکاری نمی‌کنند، به نظر قضاوت صحیحی نیست.

لاهوتی گفت: اگر قرار است که در اقتصاد جهانی حضور داشته باشیم نیاز داریم که استاندارد‌های بین المللی را رعایت کنیم، ضمن اینکه باید به این نکته اشاره کرد که گرچه موضوعاتی ممکن است وجود داشته باشد که مورد تائید نباشد، اما باید با سیاستگذاری‌های خود ضمن قبول استانداردها، منافع ملی خود را نیز حفظ کنیم.

ثبات ارز، حلال مشکلات صادر کنندگان

رشد صادرات کشور با وجود بی مهری‌ها!/ ثبات ارز، حلال مشکلات صادر کنندگان

در همین راستا یکی از تولید کنندگان مارپیچ و صنایع نفتی خواستار تثبیت نرخ ارز برای افزایش میزان تولیدات و صادرات است.

غلامرضا سازور، تولیدکننده نمونه صنعت نفت در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در پاسخ به سوالی مبنی بر معضلات صادرکنندگان صنایع کشور می گوید: تولیدات قطعات صنعت نفت ایران به مرحله بومی سازی رسیده است و جالب توجه است که  ما با تکنولوژی های 80 سال گذشته، قطعاتی را تولید می کنیم که با نمونه های ترکیه ای و حتی بعضا آلمانی خود مطابقت می کند، با حضور در نمایشگاه های بین المللی نیز در مقایسه تولیداتمان با کشورهای صنعتی، کم ترین تفاوت را حس می کنیم.

وی افزود: تنها درخواست تولید کنندگان صادرات محور ایرانی، ایجاد فضا برای رقابت در کشورهای همسایه و همچنین تثبیت نرخ ارز برای واردات مواد اولیه  است.

در نهایت از گفته این صادرکننده در می یابیم که وضعیت صادرات کشور حتی با وجود فشارهای بی سابقه خارجی که با فشارهای داخلی نیز موازی شده اند مانع رشد تولدات صادرات محور نشده است و فعالان اقتصادی هواره در تلاشند تا پرچم ایرانی را در سراسر دنیا بالا نگه دارند.
 
صادراتی که اهمیت جدی در رهنمود های مقام معظم رهبری داشته و ایشان بارها بر جذب بازار 15 کشور همسایه تاکید داشته اند.در روز ملی صادرات بیشترین در خواست صادرکنندگان تولیدات داخلی، تثبیت نرخ ارز در داخل کشور است زیرا بسیاری از مواد اولیه این صادرات از طریق واردات صورت می پذیرد.

سامانه مقررات تجاری شفافیت در عرصه صادرات را افزایش می دهد

رشد صادرات کشور با وجود بی مهری‌ها! / ثبات ارز، حلّال مشکلات صادر کنندگان

در این ارتباط عباس پاپی زاده  عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، گفت: متاسفانه قطع ارتباط میان دستگاه ها باعث شده که در این سال ها هم تولیدکننده آسیب ببیند و هم مصرف کننده.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت راه اندازی سامانه مقررات تجاری اضافه کرد: سامانه مقررات تجاری عدم هماهنگی ها را پوشش می دهد. اینکه دستگاه هایی که تولیدکننده هستند، آمارشان را ارایه دهند و نهادهایی که متولی واردات و صادرات هستند بر اساس تامین نیاز داخل اقدام کنند و از این منظر که مشخص شود چه کالایی از چه مبادی وارد کشور شده است، سامانه می تواند کمک ارزنده ای بکند.

سوریه کانال صادرات کالای ایرانی به کشورهای عربی می‌شود

بر اساس این گزارش مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: ایران می‌تواند بخش قابل توجهی از کالاهای اساسی مورد نیاز سوریه را صادر کند، همچنین در خصوص کالاهای دارای تکنولوژی دارای آمادگی برای صادرات و همکاری هست.

خوانساری گفت: با توجه به اینکه سوریه دارای تعرفه صفر درصدی برای صادرات کالا به کشورهای عربی است، می‌توانیم از ظرفیت این کشور برای صادرات به کشورهای دیگر استفاده کنیم.(بیشتر بخوانید)

آغاز فعالیت برای صادرات محصولات دانش‌بنیان

رشد صادرات کشور با وجود بی مهری‌ها! / ثبات ارز، حلّال مشکلات صادر کنندگان

سورنا ستاری با اشاره به فعالیت مناسب شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه صادرات اظهار کرد: توسعه صادرات یکی از موضوعات مهم برای این شرکت‌ها است که در شرایط تحریم‌ها باید بیشتر از گذشته مد نظر قرار گیرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: بنابراین معاونت علمی در حوزه صادرات، حوزه‌های فناورانه خصوصا بیوتک و جذب نیروهای انسانی خلاق از خارج کشور برنامه گسترده‌ای را از سه ماه پیش آغاز کرده و در حال گسترش آن است.

صادرات نفتی کشور از تراز بودجه فراتر رفته است

نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز در این رابطه گفت: براساس اظهارات معاون اول رئیس جمهور صادرات نفتی کشور علیرغم شیطنت آمریکایی ها از تراز بودجه کشور فراتر رفته است و با تمامی فشارهای آن ها ایران مشتریان نفتی خود را دارد.

وی با اشاره به اینکه موضوع دیگر در خصوص بحث تامین و تنظیم برنامه ارزی کشور و کالای کشور بود، ادامه داد: صادرات غیرنفتی در 6 ماهه نخست سال بیش از 26 میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال گذشته جهش مناسبی داشته است.

 
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Georgia
کمالی
۰۹:۲۷ ۰۲ دی ۱۳۹۷
نصف آمار الکیه من ۱ ماشین گل صادرات میکنم ارزشش کلا ۶۰۰۰ دلاره ولی تو گمرک برای بالا بردن الکی آمار ،گمرک ۳۵۰۰۰ دلار ارزش میزاره .یعنی ۶ برابر .بعدم میگن ۳۶۰۰۰ دلار برگردان بده به ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۲۹ مهر ۱۳۹۷
با گرون کردن دلار و فشار به مردم راه صادرات فراهم شد .
آخرین اخبار