به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛قتل «جمال خاشقچی» برای روابط بینالمللی عربستان سعودی تبعات منفی بسیاری بدنبال داشته است. به طوری که ۴ عضو خارجی خروج خود از پروژه ساخت و توسعه مگاشهر سعودی که پشتوانه مالی ۵۰۰ میلیارد دلاری دارد را اعلام کردند و بقیه هم همکاری خود را به حالت تعلیق درآوردند.
کلانشهر رویایی عربستان سعودی با مساحت حدود ۲۶۵۰۰ کیلومتر مربعی (۱۰,۲۳۰ مایل مربع) قرار است ۳۳ برابر وسیعتر از شهر نیویورک در آمریکا باشد. همچنین این شهر قرار است به عنوان بزرگترین شهر جهان باشد که به طور ۱۰۰ درصدی با انرژی تجدیدپذیر ساخته میشود.
نام «نئوم» برای این آرمانشهر برگزیده شده که ترکیبی از دو واژه «جدید» و «آینده» در زبان عربی است.
طرح آینده آرمانشهر عربستان نمادی از شهری با کارگران رباتی و تاکسیهای پرنده است که قرار است به واسطه یک پل روی دریای سرخ به کشور آفریقا وصل شود.
این پروژه به دولت عربستان سعودی و به طور خاص به محمد بن سلمان وصل است.
در روز نهم اکتبر، حدود دو هفته پیش، مسئولان پروژه Neom اعضای مشاوران خارجی خود که متشکل از مدیر سابق اوبر یعنی تراویس کلانیک و پسر مدیرعامل سافتبانک یعنی ماسایوشی بود را معرفی کرد.
چند وقت بعد، مدیر کمپانی «وای کامبینیتر» – سم آلتمن – اعلام کرد که حضور این شرکت تا زمان مشخص شدن ماجرای قتل جمل خاشقجی را به حالت تعلیق در خواهد آورد. تیم براون، مدیرعامل Ideo نیز از حضور در این پروژه صرفنظر کرد اما دلیل اصلی این انصراف را اعلام نکرد.بدنبال آن، دیگر شرکای خارجی آرمانشهر نئوم نیز حضور خود در این پروژه بسیار بزرگ و رویایی را به حالت تعلیق درآوردند.
بیشتر بخوانید:رمزگشایی از ماجرای بنسلمان + «۱۸»/ آیا پرونده خاشقچی بسته شد؟
پروژه ساخت مگاشهر نئوم در اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی توسط شاهزاده محمد بن سلمان به طور رسمی اعلام شد.هدف از ساخت کلانشهر »نئوم»، کاهش وابستگی به نفت و روی آوردن به صنایع اقتصادی جدید اعلام شد. همچنین گفته شد این پروژه ۵۰۰ میلیارد دلاری در راستای سند چشمانداز عربستان ۲۰۳۰ انجام میگیرد.
یکی از راههای تأمین بودجه این پروژه از طریق فروش بخشی از شرکت آرامکو سعودی بوده که بزرگترین شرکت نفتی دنیا است. بنابراین، به نظر میرسد برای اجرای شدن این پروژه و همچنین سند ۲۰۳۰ برنامهریزیهای دقیقی انجام نگرفته است. چراکه یکی از مفاد سند ۲۰۳۰ به صفر رساندن تأثیر نفت در اقتصاد عربستان است؛ این در حالی است که یکی از اصلیترین منابع تأمین بودجه پروژه نئوم درآمدهای نفتی است.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/