شکلات تلخ که به عنوان شکلات سیاه هم شناخته می شود یکی از انواع شکلات است که معمولا حاوی 70 تا 96 و 99 درصد کاکائو خالص و کره کاکائو می باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  امروزه بهترین شکلات تلخ موجود در سوپر مارکت ها از نوع شکلات تلخ 70 درصد می باشد.

شکلات تلخ فواید زیادی برای سلامتی دارد که ما در این مقاله به طور کامل خواص شکلات تلخ را برای سلامتی کل بدن، لاغری و کاهش وزن، بارداری و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص شکلات تلخ برای پوست و مو:

ضد آفتاب طبیعی

شکلات تلخ پوست شما را در برابر اشعه های مضر نور خورشید محافظت می کند و در نتیجه برای پیشگیری از شرایطی مانند آفتاب سوختگی و سرطان پوست مفید می باشد.

مرطوب کننده طبیعی پوست

مصرف منظم شکلات تلخ به عنوان یک آبرسان و مرطوب کننده طبیعی عمل کرده و پوست شما را نرم و مرطوب می کند.

*ماسک شکلات تلخ برای صورت

1/8 فنجان عسل طبیعی را با 5 تکه شکلات تلخ، 2 قاشق چای خوری آرد جو دوسر و 1 قاشق غذاخوری ماست ترکیب کنید، خمیر به دست آمده را بر روی پوست صورت ماساژ دهید و بگذارید 15 دقیقه بماند سپس با آب گرم بشویید.

پاک سازی پوست صورت

شکلات سیاه حاوی کافئین است که با از بین بردن سلول های مرده پوست به پاک سازی پوست صورت کمک می کند.
*ماسک صورت با شکلات تلخ

1/2 فنجان شکر قهوه ای، 3-5 تکه شکلات تلخ و 1/4 فنجان روغن زیتون را با هم ترکیب کنید، به آرامی بر روی پوست صورت ماساژ دهید و سپس با آب گرم خوب بشویید.

درمان ریزش مو

شکلات تلخ حاوی مقادیر بالای آهن است که گردش خون در پوست سر را افزایش داده و برای پیشگیری و درمان ریزش مو مفید می باشد.
پرپشت شدن موی سر

شکلات تلخ باعث افزایش رشد مو شده و به پرپشت شدن موی سر کمک می کند.

3 تکه شکلات تلخ را در مایکروویو یا درون ظرف آب داغ ذوب کنید، نصف فنجان ماست و 1.5 قاشق چای خوری عسل را به آن اضافه کنید و محلوط را بر روی پوست سر و مو های خود بمالید. موها را با کلاه بپوشانید و بگذارید یکساعت بماند سپس با آب گرم و شامپو خوب بشویید.
فواید دارویی و درمانی شکلات تلخ برای بدن:
لاغری و کاهش وزن

محققان می گویند که مصرف شکلات تلخ علاوه بر افزایش چربی سوزی، باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند.

ویل کلاور محقق عصب شناسی می گوید : اگر یک تکه شکلات سیاه را 20 دقیقه قبل از غذا به آرامی بخورید، سیگنال هایی به مغز ارسال می شود که جلوی اشتها را گرفته و باعث کاهش پرخوری در افراد چاق می شود.

فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف شکلات تلخ به دلیل کالری بالا باعث چاقی و افزایش وزن می شود.

دیابت و قند خون

مطالعات متعدد نشان داده که مصرف شکلات تلخ یا شکلات سیاه به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در آن و شاخص گلیسمی پایین باعث کاهش قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت می شود.

البته فراموش نکنید که افراد دیابتی بهتر است که شکلات تلخ حاوی مقادیر بالاتر کاکائو مصرف کنند چون قند پایین تری دارد.

فشار خون

پلی فنل های موجود در شکلات تلخ فشار خون بالا را کاهش می دهد، مطالعه ای که در سال 2015 منتشر شد، نشان داده که اگر افراد به مدت هشت هفته 25 گرم شکلات تلخ مصرف کنند فشار خون بالا در آن ها کاهش می یابد.

جنین، خانم ها و زنان باردار

یک مطالعه در فنلاند نشان داده که شکلات تلخ با آزاد کردن اندروفین و سروتونین در خون باعث کاهش استرس در زنان باردار شده و نوزادان چنین مادرانی آرام تر هستد و کم تر گریه می کنند.

فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ برای درمان کم خونی در خانم ها و زنان باردار در دوران بارداری مفید می باشد.

بر اساس یک مطالعه که در سالنامه اپیدمیولوژی منتشر شده مقادیر بالای تئوباریم موجود در شکلات تلخ خطر ابتلا به فشار خون بالا در زنان باردار و پره اکلامپسی را در سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد.

100 گرم شکلات تلخ 67٪ آهن و 58٪ منیزیم دارد؛ آهن برای حفظ میزان هموگلوبین در دوران بارداری ضروری است و منیزیم به متابولیسم اسید های چرب کمک می کند.

توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف شکلات تلخ ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود.

کودکان

تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای فیبر موجود در شکلات تلخ خطر ابتلا به اسهال و یبوست در کودکان را کاهش می دهد.

مردان

مصرف شکلات تلخ باعث افزایش تستوسترون در مردان شده و با افزایش جریان را بهبود می بخشد و در نتیجه توانایی تولید باروری در مردان را افزایش می دهد.

قلب

مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ باعث کاهش خطر لخته شدن خون و سکته قلبی می شود.

همچنین یک مطالعه که در مجله بین المللی قلب و عروق منتشر شده نشان داده که اگر افراد شکلات تلخ مصرف کنند گردش خون آن ها بهتر می شود و خطر بیماری های قلبی و عروقی در آن ها کاهش می یابد.

کلسترول خون

کره کاکائو موجود در شکلات تلخ حاوی اولئیک اسید، استریک اسید و پالمیتیک اسید است که باعث کاهش کلسترول خون بالا می شوند.

مصرف شکلات تلخ برای سه هفته ای باعث افزایش HDL یا کلسترول خوب خون می شود.

معده و دستگاه گوارش

فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ معده درد ناشی از باکتری ها، مسمومیت غذایی و بیماری های دستگاه گوارش را درمان می کنند.

افسردگی

شکلات تلخ باعث افزایش تولید اندورفین در خون می شود و باعث بهبود خلق و خو و درمان استرس، اضطراب و افسردگی در افراد می شود.

بدنسازی

مقادیر بالای پروتئین موجود در شکلات تلخ آن را به یک میان وعده ی ایده آل در بدنسازی تبدیل کرده است.

بهترین زمان خورد شکلات تلخ پس از تمرینات بدنسازی است؛ شکلات تلخ بافت های آسیب دیده بدن را ترمیم می کند و باعث افزایش حجم عضله و عضله سازی در افراد می شود.

سرماخوردگی و سرفه

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده که تئوبورمین موجود در شکلات تلخ به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای درمان سرفه مفید می باشد.

کبد چرب

محققان ایتالیایی می گویند که مصرف شکلات تلخ به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها خطر ابتلا به هپاتیت و بیماری کبد چرب در افراد را کاهش می دهد.

چشم

تحقیقات دانشمندان نشان داده که مصرف شکلات تلخ به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید هایی که دارد، با افزایش جریان خون در شبکیه به بهبود بینایی کمک کرده و عفونت چشم را درمان می کند.

سلامت دهان و دندان

تئوبرومین موجود در شکلات سیاه از پوسیدگی دندان جلوگیری کرده و با از بین بردن باکتری هایی که عامل بوی بد دهان هستند، به رفع بوی بد دهان و سلامت دهان و دندان کمک می کند.

عوارض و مضرات شکلات تلخ

به گفته کلینیک مایو مصرف شکلات می تواند باعث ایجاد مشکلاتی از جمله آکنه، واکنش های پوستی آلرژیک، نفخ، کولیک در نوزادان، یبوست، پوسیدگی دندان، اگزما، سردرد و میگرن، افزایش قند خون، افزایش کلسترول خون،

تهوع و استفراغ، گردن درد، اختلالات خواب، ناراحتی معده و افزایش وزن و چاقی شود.

اگر حیوان خانگی مانند سگ و گربه دارید، مواظب باشید که شکلات تلخ نخورند چون شکلات برای آن ها بسیار سمی می باشد.

طبع شکلات تلخ

شکلات تلخ طبع گرم دارد. شکلات تلخ حاوی مقادیر بالایی فیبر، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی، فسفر، مس، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید ها می باشد.

در سال 1847 یک شرکت شکلات سازی بریتانیایی به نام (J.S. Fry & Sons) اولین شکلات تلخ را با استفاده از سه ماده ی کره کاکائو، پودر کاکائو و شکر تولید کرد.

طرز استفاده از شکلات تلخ:

شکلات تلخ را می توان برای تهیه انواع نوشیدنی ها از جمله شکلات داغ یا هات چاکلت، کیک و شیرینی، شیک و بستنی و دسر استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه شکلات تلخ:

1/2 فنجان برابر با 105 گرم روغن نارگیل یا کره کاکائو

1 فنجان برابر با 118 گرم پودر کاکائو خالص

4 قاشق غذاخوری عسل

1 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
روش تهیه شکلات سیاه تلخ:

روغن نارگیل یا کره کاکائو را بر روی حرارت کم آب کنید، سپس از روی شعله بردارید و پودر کاکائو، عسل و وانیل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه ی مواد با هم ترکیب شوند.

وقتی مایع یک دست و صاف شد آن را درون قالب بریزید و بگذارید یک ساعت در یخچال یا فریزر بماند تا سفت شود.

شکلات ها را از قالب جدا کرده و در یخچال نگهداری کنید.

فراموش نکنید که می توانید به جای وانیل از تکه های بادام و یا عصاره ی نعناع استفاده کنید.

مقدار مصرف شکلات تلخ در روز

اکثر متخصصان معتقدند که بهتر است افراد سالم روزانه حدود 30 تا 60 گرم شکلات تلخ مصرف کنند.
ارزش غذایی شکلات تلخ (100 گرم)

کالری : 2708

چربی : 43 گرم

پروتئین : 7.7 گرم

کربوهیدرات : 46 گرم

فیبر : 11 گرم

قند : 23 گرم

منبع: زندگی آنلاین

انتهای پیام/

برچسب ها: شکلات ، پربازدیدترین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.