رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت واردات شیرخشک اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی و دامداران در جلسه اقتصادی دولت ادعا کردند که شیرکافی در اختیار دارند و می توانند کسری دریافت شیرخام کارخانه های لبنی را تامین کنند، بنابراین واردات شیرخشک منتفی شد.
وی افزود: در جلسه اخیر، دامداران تنها بر روی قیمت شیرخام بحث داشتند که بدین منظور قرار شد آنها اسناد و مدارک قیمت تمام شده را در اختیار سازمان حمایت بگذارند تا پس از بررسی اسناد، قیمت شیرخام و برحسب آن فرآورده های لبنی تعیین تکلیف شود.
باکری ادامه داد: با وجود آنکه وزارت جهاد کشاورزی و دامداران اذعان میکند که میتواند جوابگوی تامین شیر کارخانه های لبنی و شیر خشک باشند، اما صنایع لبنی دیگر اصراری به واردات شیر خشک ندارد تا ببیند که آیا دامداران می توانند شیر مورد نیاز را تامین کنند یا خیر.
دبیر انجمن صنایع لبنی نیاز روزانه کارخانه های لبنی را 19 هزارتن و کارخانه های شیر خشک 2 هزار و 500 تن اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: عرضه شیرهای برگشتی کارخانهها در لبنیات سنتی صحت ندارد
به گفته وی؛ اگر دامداران توانستند شیرخام مورد نیاز صنعت را تامین کنند، همچنان بحث منتفی شدن واردات شیرخشک بر قوت خود باقی می ماند و در صورت استمرار کمبود شیرخام، دامداران و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگوی وزیران باشند.
باکری در پاسخ به این سوال که آیا ادعای دامداران مبنی بر افزایش تقاضا برای خرید شیرخام از سوی کارخانه های لبنی و رونق صادرات را تایید میکنید یا خیر، بیان کرد: هم اکنون کارخانه های لبنی با ظرفیت سال گذشته به تولید خود ادامه میدهند، ضمن آنکه براساس آمار گمرک صادرات محصولات لبنی در شش ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد کاهش یافته است.
دبیرانجمن صنایع لبنی در ادامه افزود: صادرات محصولات لبنی و تقاضای بازار داخل برای خرید محصولات لبنی بیانگر آن است که کارخانه ها در سه ماه گذشته نسبت به مدت مشابه قبل 20 تا 25 درصد کمتر شیر دریافت کردند که با این وجود اظهارات دامداران کذب است.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که با وجود درخواست دامداران برای بررسی قیمت تمام شده احتمال افزایش قیمت لبنیات در بازار وجود دارد یا خیر، بیان کرد: براساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار در 2 مرداد ماه سال جاری، نرخ خرید هر کیلو شیرخام از دامداران یک هزار و 570 تومان تعیین شد که آنها به سبب افزایش قیمت تمام شده خواستار افزایش نرخ به 2 هزار تومان شدند که اگر پس از بررسی اسناد و دفاتر این نرخ مورد تایید سازمان حمایت قرار گیرد، این افزایش شیرخام به انضمام مواد پتروشیمی در قیمت های جدید لبنیات محاسبه خواهد شد.
انتهای پیام/