به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گوگل مجبور شده است تا تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند تولید شده با سیستم عامل اندروید را وادار به پرداخت مبلغی بابت نصب برنامههای این شرکت روی اسمارتفونهایشان کند. این اتفاق در صورتی افتاده است که گوگل توسط اتحادیه اروپا مبلغ 4.3 میلیارد یورو جریمه شده بود. ساندار پیچای، مدیر اجرایی گوگل تأیید کرد که این شرکت مجبور است تولیدکنندگان دستگاههای اندرویدی را برای نصب پیش فرض برنامههایی مانند پلی استور، YouTube، درایو، Maps و غیره پول به گوگل پرداخت کنند اما جستجوی گوگل و کروم رایگان خواهند ماند چرا که گوگل میگوید این دو برنامه درآمد کافی مخصوص خود را دارند.
برای پخش اپلیکیشنهای خود، گوگل جمع کردن حق امتیازهای خود را از 28 کشور اروپایی نظیر ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختناشتاین بر اساس تراکم پیکسلی جمعآوری خواهد کرد. بر اساس گزارشها، نرخها برای گرانترین کشورها به این شرح است: 40 دلار برای هر دستگاه با تراکم پیکسلی 500 پیکسل، در حالی که دستگاههایی با تراکم 400 پیکسلی 20 دلار برای گوگل درآمد کسب میکنند و اگر تراکم دستگاهی کمتر از 400 پیکسل در اینچ است 10 دلار. تبلتها با نرخ 20 دلار حساب میشوند.
تولیدکنندگانی که اپلیکیشن گوگل کروم را روی صفحه اصلی خود قرار نمیدهند از درآمد حاصل از برنامه خود قطع نخواهند شد. در این صورت، تنها یک مسئله باقی میماند و این است که اگر تولیدکنندهای پلی سرویس را روی دستگاه خود نصب نکند و به کاربران بخواهد که اپلیکیشنهای گوگل را از طریق یک برنامه ثالث روی دستگاه خود نصب کنند، آن وقت چه اتفاقی خواهد افتاد. اینگونه که مشخص است، این یک حفره است تا تولیدکنندگان بتوانند پرداخت حق امتیاز به گوگل را دور بزنند. اگر هم اینطور نباشد این کاربر است که باید برای دستگاههای اندرویدی پول بیشتری پرداخت کند.
بیشتر بخوانید: رابط کاربری گوگل کروم اندروید تغییر میکند +تصاویر
انتهای پیام/