به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛علیاصغر همت معاون سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به طرح آمارگیری ازکُلُنیهای زنبور عسل گفت:بر اساس جدول زمانبندی وزارت جهادکشاورزیطرح آمارگیری از کلنیهای زنبور عسل در سراسرکشور از پانزدهم مهر تا سوم آبان انجام خواهد شد.
وی ادامه داد:در راستای اجرای این طرح در استان قم نیز از پانزدهم مهرماه آمارگیری شروع شده و امیدوار هستیم تا سوم آبان آمارگیری به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم ژله رویال تولیدی در استان ۵ میلیون تومان است،دلایل افزایش چشمگیر تولید عسل و ژله رویال در استان قم را برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی با حضور اساتید برجسته در این حوزه، افزایش میزان بارندگی سال زراعی گذشته، افزایش سطح زیر کشت کُلزا و تاثیر مثبت فعالیتهای کارشناسان مستقر در مراکز بخش برشمردند.
سرپرست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد:زنبورداران را برای بهرهمندی از تسهیلات سرمایه در گردش مورد نیاز به بانک های عامل معرفی شدند.
همت ابراز کرد:حدود۸۰درصد آمار کُلُنیهای زنبور عسل در سال ۹۷ ثبت شده که امیدوار هستیم و پیشبینی کردیم تولید ژله رویال تا ۱۰۰ کیلوگرم و عسل نیز به ۳۰۰ تن افزایش پیدا کند.
سرپرست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در مورد تولیدات عسل سالهای گذشته بیان کرد: در سال ۹۶ تعداد آمار ۲۱۷۵۳ کندوی عسل در قم ثبت شد که از این تعداد کندو، حدود ۲۷۶ تن عسل و ۶۷ کیلوگرم ژله رویال برداشت کردیم.
همت اشاره کرد: در سال ۹۵ تعداد ۱۸ هزار و ۲۳۹ کندوی عسل در قم ثبت شد و میزان تولید آن ۲۱۸ تن عسل و ۴ کیلو ژله رویال بود که این آمار نشان میدهد در سال ۹۶ نسبت به قبل ۳۱ درصد در تولید عسل افزایش داشتیم و تولید ژله رویال نیز ۱۷ برابر بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه کلنی های زنبور عسل در سراسر استان پخش هستند و در بخش های جعفرآباد، قمرود، قنوات، کهک، خلجستان و ... فعالیت میکنند، عنوان کرد: میانگین تولید عسل هر کندو بین ۱۲ تا ۱۵ کیلوگرم است.
همت با اشاره به اینکه عسل قم با کیفیت بسیار خوبی است،ابراز کرد: کیفیت عسل قم بستگی به نوع منطقهای که زنبور داخل آن قرار دارد و به لحاظ نوع گل و گیاه منطقه، متفاوت است ولی عسلی که در قم تولید میشود، با کیفیت و مطلوب است.
سرپرست معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم با تاکید بر اینکه شرکت تعاونی زنبورداران با پرسنل و زیر مجموعه خودشان در تعامل است،بیان کرد: بعضی از زنبورداران استان زنجیره تولید دارند که پس از استحصال عسل، آن را در کارخانه با برند خاص بستهبندی کرده و در سراسر کشور عرضه میکنند.
انتهای پیام/ح