به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد الفاهم متولد آلمان که در تونس بزرگ شده، جوانی است که مدتی به عضویت داعش درآمد اما ناگهان به این نتیجه رسید که باید از این گروه جدا شود، وی پس از اینکه مسیر زندگی اش را عوض کرد با نویسندهای تونسی به نام هادی یحمد آشنا شد و تمام خاطرات خود از رقه و همراهی با تروریستها را با او در میان گذاشت. نویسنده مذکور نیز آنچه از این داعشی نادم مشهور به "ابوزکریا" شنید در قالب کتابی تحت عنوان "کنت فی الرقة" گردآوری کرد که قسمتی از آن را به روایت عضو جدا شده از داعش در ادامه می خوانید:
محمد الفاهم تونسی معروف به ابوزکریای داعشی
تراکم چشمگیر تونسی های مهاجر در رقه برای عضویت در داعش
تعداد تونسیهایی که برای عضویت در دولت خلافت به رقه آمده بودند، کم نبود؛ آنها همه جا دیده میشدند به طوری که حتی برخی از مناطق با آنها شناخته شده بود، به عنوان مثال مسجد الفردوس در مرکز این شهر که اصلاً همه آن را با نام مسجد تونسیها میشناختند یا کافه الخطاب حوالی میدان النعیم که به کافه تونسی شهرت داشت، حضور چشمگیر اهالی کشورم بر نامگذاری مکانهای اداری امنیتی هم تأثیر گذاشته بود تا جایی که اسامی تونسی برایشان انتخاب میشد.
بیشتر بخوانید:اظهارات عجیب عناصر داعش و طالبان در زندان/ در بند تروریستها چه میگذرد؟ +تصاویر
به عنوان مثال برای مقر تسلیحات دولت خلافت نام محله التضامن انتخاب شد یا گاراژ البولمر(ایستگاه تاکسی رقه-البوکمال-دیرالزور) را همه با نام ایستگاه باب علیوة میشناختند که از اسم ایستگاه معروفی در تونس الهام گرفته شده بود. واقعاً اغراق نکردم اگر بگویم که تونسیها بیشترین تعداد را در میان مهاجرین خارجی رقه داشتند، به طوری که سایر مهاجرین از نظر آماری به پای آنها نمی رسیدند. بنابراین پیدا کردن آنها در رقه اصلاً کار سختی نبود.
خواننده رپ داعشی که با یک پهباد به درک واصل شد
در باشگاه بازی جوانان رقه مروان الدویری(خواننده رپ تونسی) را دیدم که نام هنری "امینو"را برای خود برگزیده بود، او هم برای پیوستن به داعش اقدام کرده بود که این موضوع در زمان خود سروصدای بسیاری به پا کرد. خودم هم قبل از عضویت در این گروه به موسیقی رپ علاقمند بودم و کارهای او را دنبال می کردم.
مروان الدویری «امینو»
پس از آن دیدار چند بار دیگر مخفیانه او را ملاقات کردم و از تصمیمش برای عملیات انتحاری خبر داد اما از آنجایی که این روش مورد تأیید خودم هم نبود، امینو را هم به انجامش تشویق نکردم، خودش هم مدتی بعد از این تصمیم منصرف شد و در رادیو البیان شروع به فعالیت نمود اما در سال 2016 طی یک حمله پهبادی به خودرویش در موصل، کشته شد.
امام جماعتی که سیم کارت تلفنش جان او را گرفت
کمال زروق هم شخص دیگری اهل تونس بود که ابوزکریای داعشی در رقه او را به صورت اتفاقی ملاقات کرد، کمال قبل از عضویت داعش جزو چهرههای انصار الشیعة در تونس بود و برای خود در مسجد جبلالاحمر تونس اسم و رسمی داشت، زیرا امام جماعت آنجا بود اما در رقه بهایی به وی داده نشد و نتوانست کار خود را به صورت قبل ادامه دهد. سرانجام او نیز طی یک حمله هوایی مقابل باشگاه اسبدوانی کشته شد که مرگش به گفته محمد الفاهم مشکوک بود، زیرا زمزمهها از دستکاری سیم کارتش توسط عناصر داعش خبر میداد تا از این طریق هواپیماها نقطه دقیق حضورش را شناسایی کنند.
کمال زروق
هادی یحمد گردآورنده خاطرات ابوزکریا
انتهای پیام/