این روز‌ها قیمت سیب درختی به دلیل افت ۳۰ تا ۴۰ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل به اوج خود رسیده و انتقاداتی را به همراه داشته است.

علت افزایش قیمت سیب درختی چیست؟ به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها قیمت سیب درختی به دلیل افت 30 تا 40 درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل به اوج خود رسیده و انتقاداتی را به همراه داشته است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که افزایش قیمت به دنبال جذابیت صادرات و افزایش هزینه های تولید امری طبیعی است  و هیچ ارتباطی به کمبود تولید ندارد، اما در مقابل برخی افراد نوسانات شدید محصولات کشاورزی را ناشی از قادر نبودن دولت به ایجاد تعادل میان صادرات محصولات کشاورزی و تنظیم بازار داخل می دانند.

ناگفته نماند که رئیس اتحادیه باغداران معتقد است که در شرایط فعلی هرکیلو سیب کیفی حداکثر با نرخ  5 هزار تومان از باغداران خریداری می شود که  با احتساب 20 تا 25 درصد سود باید در خرده فروشی ها عرضه شود و نرخ های موجود در بازار هیچ سنخیتی با خرید از باغدار ندارد، درحالیکه مصرف کنندگان تصور می کنند که باغداران قیمت خود را افزایش داده اند.

آمارها نشان می دهد که در طول سال های اخیر سیب ارزانترین میوه موجود در بازار بود که همیشه به علت نبود تقاضا با افت چشمگیر قیمت  در خرده فروشی ها روبرو بود و وزارتخانه برای کاهش زیان باغدار از طریق صادرات درصدد کنترل قیمت بود،که در نوسان اخیر نرخ ارز موجب شد تا بازار صادرات سیب درختی حسابی رونق بگیرد و بر گرانی بازار داخل نیز تاثیر بگذارد.

نوسان نرخ ارز، جانی دوباره به صادرات سیب بخشید

محمد علی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی درباره آخرین وضعیت تولید سیب درختی اظهار کرد: سال گذشته ۳ میلیون و ۸۰۰ هزارتن سیب در کشور تولید شد که امسال به سبب سرمازدگی در برخی مناطق تولید با افت ۴۰۰ هزارتنی به ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتن خواهد رسید.

وی صادرات سیب در سال گذشته را ۸۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با توجه به مازاد تولید سیب در سال جاری پیش بینی می شود که ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن از این میزان به بازارهای هدف صادر شود.

طهماسبی با اشاره به تاثیر نوسان ارز بر صادرات بیان کرد: صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیب در پی نوسانات نرخ ارز شیرین بوده که با استمرار این روند می توان حرفی برای گفتن در بازارهای جهانی داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: باوجود آنکه سیب ارزانترین میوه ای بود که در طول سال های گذشته از باغداران خریداری می شد، اما نوسان نرخ ارز و افزایش صادرات  تا حدودی بر نوسان قیمت سیب در بازار اثر گذاشت.

وی در پایان با اشاره به دیگر عوامل گرانی سیب درختی تصریح کرد: اگرچه قیمت جعبه، نیروی انسانی، نهاده و... نوساناتی داشته ، اما بیشتر گرانی ها مربوط جو روانی بوده که منجر به افزایش قیمت محصول در بازار شده است.

گرانی سیب ارتباطی به باغدار ندارد/افت 35 درصدی تولید سیب درختی در سال جاری

کمال یداللهی، رییس هیات مدیره اتحادیه سراسری باغداران در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی از افت ۳۰ تا ۳۵ درصدی تولید سیب درختی خبر داد و گفت: بخشی از میوه های سردرختی از جمله سیب به دلیل سرمای بهاره دچار خسارت شد.
 
وی افزود: با وجود کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصدی تولید سیب نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما هیچ مشکلی در رابطه با تامین نیاز داخل نداریم.
 
یداللهی با اشاره به اینکه گرانی سیب ارتباطی به باغدار ندارد، بیان کرد: هم اکنون هر کیلو سیب با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزارتومان از باغداران خریداری می شود ، این درحالی است که به سبب سودجویی دلالان و عوامل بازار با نرخ های ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان به مصرف کننده عرضه می‌گردد.
 
وی قیمت گذاری برحسب کیفیت را تنها راه حل رفع این معضل دانست و گفت: قیمت گذاری محصول نباید براساس عرضه و تقاضا صورت گیرد چرا که ادامه این روند در زمان پس از برداشت منجر به افزایش چشمگیر محصول در بازار خواهد شد.
 
این مقام مسئول ادامه داد: اگر هزینه های تولید اعم از سبد، کارگر، حمل و نقل و... را از میزان فروش محصول از باغدار کسر کنیم، سود چندانی عاید تولیدکننده نمی شود، این درحالی است که بسیاری از خریداران تصور می‌کنند که باغداران عامل اصلی گرانی هستند.

به گفته وی؛ در شرایطی که هر کیلو سیب کیفی حداکثر ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزارتومان از باغدار خریداری می شود، با احتساب ۲۰ تا ۲۵ درصد سود حداکثر با نرخ  ۶ تا ۷ هزارتومان باید به مصرف کننده عرضه شود، درحالیکه به دلیل سودجویی دلالان و واسطه گران با نرخ های دو تا سه برابری خرید در بازار توزیع می شود که انتظار می رود مسئولان ذی ربط با اعمال نظارت های بیشتر از تخلف سودجویان جلوگیری کنند، چرا که این امر اجحاف در حق مصرف کننده است.
 
رییس هیات مدیره اتحادیه باغداران در پایان تصریح کرد: سال گذشته هر کیلو سیب با نرخ یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۳۰۰ تومان از باغداران خریداری می شد که امسال افت نسبی تولید منجر به گرانی 30 تا 40 درصدی قیمت سیب  در بازار شده است.

مشکلی در تامین سیب بازار داخل نداریم

مجتبی شادلو، نایب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی تولید سیب درختی در سال جاری خبر داد و گفت: با وجود کاهش تولید سیب، مشکلی در تامین بازار داخل و صادرات نداریم.

وی افزود: اگرچه سرمازدگی فروردین ماه به بسیاری از مناطق خسارت وارد کرد و تولید را تحت تاثیر خود قرار داد، اما جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود داخل وجود ندارد.

شادلو تولید سیب درختی در سال جاری را ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتن پیش بینی کرد و گفت: با توجه به برآورد اولیه تولید، بیش از ۵۰ درصد این میزان باید صادر شود.

وی ادامه داد: سال گذشته به حدی تولید سیب در کشور بالا بود که کشاورزان از ناحیه فروش با زیان ۵۰ درصدی روبرو بودند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به اینکه نرخ سیب در سال گذشته را نباید ملاک قیمت گذاری قرار داد، بیان کرد: افزایش هزینه های تولید اعم از نیروی انسانی، سبد، بسته بندی، نهاده های اولیه، تورم، نوسان نرخ ارز و سرمازدگی بهاره از جمله علل افزایش قیمت سیب نسبت به مدت مشابه سال قبل در بازار به شمار می رود.

محدودیتی برای صادرات سیب نداریم

شکراله حاجی وند، مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و نیمه سردسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی سال گذشته حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزارتن سیب در کشور تولید شد، اظهار کرد: با توجه به سرمازدگی زودرس بهاره تولید سیب در سال جاری ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن کاهش می یابد.

وی افزود: برآورد تولید بیش از سه میلیون تن سیب در سال جاری بدان معناست که میزان کاهش تاثیری در بازار داخل ندارد.

به گفته حاجی وند با توجه به وصعیت مناسب تولید، هیچ گونه محدودیتی برای صادرات وجود ندارد.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و نیمه سردسیری تولید سیب جهانی را ۹۰ میلیون تن اعلام کرد و افزود: ایران پس از چین، آمریکا و هلند رتبه چهارم تولید سیب در جهان را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صمد
۱۰:۳۸ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
اصنم گرون نیست با این وضعیتی که بره ما باغداران پیش اومده جعبه هشت هزار کارگر 170 هزار کاغذ و پوشال گرون و دیگر داستانهای زیادی مثل سم و کود و همه چی گرون
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
مهدی
۲۲:۴۷ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
کی میگه‌گرونه. برید سم بگیرید. سبد سیب از خوده سیب گرونتره. خرجش زیاده سیب.
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۹:۱۹ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
قیمته سیب گرنا نیست این انصافه که سیب زمینی ۱۰۰۰تومان ولی سیب درختی با اون همه تشیلات سبد خودش ۷۰۰۰ تومان سیب ۴ هزار۵۰۰توما
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۵:۳۳ ۱۷ بهمن ۱۳۹۷
دلیل گران شدن سیب این است .گران شدن کود شیمیایی .سم و........... مثلا همون سمی که سال 96لیتری 40هزار تومان بوده سال97شده لیتری 110هزار تومان و حتی بیشتر حالا اگه اصلی هم بود بازم حرفی نبود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
مگه احتیاج به دلیل خاصی داره
Iran (Islamic Republic of)
قاسم
۰۹:۱۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
گرونه
Iran (Islamic Republic of)
ياسر
۰۸:۴۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
هردم از اين باغ بري مي رسد........................
Iran (Islamic Republic of)
دلشکسته
۰۸:۳۱ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
من دیگه توان مالی ام نمیرسه میوه بخرم بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
ببرین بالا بالابالاها. تابرسیم به ابرها
ّ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۴ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
انگار فقط سیب گرون شده!!فعلا که همه چیز گرونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
به نظرشماآیاوزارت عریض وطویل جهادکشاورزی که عرضه مدیریت تولید وصادرات گوجه وپیازوسیب زمینی وسایرمحصولات کشاورزی ودامی راندارد تعطیل شود اتفاق خاصی درکشورمی افتد؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۷:۳۸ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
مردم چی بخورند تا صاردرات رونق بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
حالم بد شد از بس شنیدم دلیل افزایش این قیمت چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۹ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
دیگر بهانه سرمازدگی محصولی که گران میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۸ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
علت خواصی نداره مثل همیشه
آخرین اخبار