به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد؛ رنگ میتواند مانند
موسیقی در لحظاتی خوشایند و در لحظاتی ناخوشایند باشد، ما به طور فیزیکی به رنگ عکس العمل نشان میدهیم، رنگ آنچنان در روح وروان آدمی اثر می گذارد که موجب تغییر رفتار وی می شوند واین نوع تغییر به تحول در خصوصیات و شخصیت افراد منجر می شود.
انسان و رنگ زیر مجموعهای از نظام کل و جهان هستند، لذا انسان، رنگ و طبیعت دائما در تعامل باهم بوده و در نهایت انسان محصور در چهار دیواری طبیعت را تحت تاثیر کلی قرار می دهند.
رنگها سراسر زندگی ما را در اختیار داشته و غیر قابل اجتناب هستند، هر رنگی داستان خود را دارد به همین دلیل باید رنگ ها را بشناسیم، با روانشناسی رنگها فرد میتواند وضعیت روحی خویش را بهتر بشناسد.
نبود رنگ ها، گسترش افسردگی
حجت الاسلام روحانی مقدم کارشناس مذهبی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد؛ با بیان اینکه خداوند هستی را از طریق جلوههایی مانند رنگ به نمایش گذاشته است میگوید: رنگهای مختلفی در
قرآن آمده است و همین متنوع بودن رنگها در زندگی انسان باعث میشود که افراد احساس خوبی داشته باشند.
این کارشناس مذهبی میگوید: بیشتر رنگها در اطراف ما روشن هستند، خورشید، آسمان، ماه، دریا، درختان و رنگین کمان اینها همه جلوههایی خدایی هستند که باعث شادابی وطراوت انسان میشوند.
حجت الاسلام روحانی مقدم میافزاید: زرد رنگی است که همه را به وجد میآورد این رنگ نماد خوشبختی، شور و شوق و خلاقیت است و جزو رنگهای گرم به شمار میرود.
این کارشناس مذهبی ادامه میدهد: تعادل، رفع خستگی، اطمینان محیطی، تسکین اعصاب، کمک به قوای فکری، آرامش بخش بودن همه از ویژگیهای رنگ سبز است، رنگی که سفارش شده افرادی که افسرده هستند به آن نگاه کنند وهمچنین گفته شده لباس بهشتیان و تختهای آنها سبز است.
حجت الاسلام روحانی مقدم میگوید:
رنگ سفید در قرآن ۱۱ بار تاکید شده است، چهرههای افراد مومن و کافر باهم متفاوت است انسانهای مومن چهرهای به رنگ سفید و کافران دارای چهرههای سیاه هستند، رنگ سفید در بین مردم اثر معنوی دارد.
وی میافزاید: قرمز محرک فکری است رنگی گرم که التهاب را تشدید میکند و تسکین دهنده برای بعضی از بیماری هاست، این رنگ در مسائل احساسی و عاطفی بسیار تاثیر گزار است.
این کارشناس مذهبی ادامه میدهد: اهل عذاب و جهنم، کسانی که به خداوند دروغ بسته اند در روز قیامت چهر شان سیاه است رنگ سیاه حالت افسردگی رادر فرد به وجود میآورد و همچنین باعث ضعیف شدن چشم میشود.
وی میافزاید: پوشیدن رنگ مشکی کراهت دارد و گفته شده است با لباس مشکی نماز نخوانید، البته استثناءهایی هم وجود دارد ۵ مورد است که پوشیدن لباس مشکی کراهت ندارد، کفش مشکی، عبا، عمامه، وقتی جامعهای در ضرورت است و آخرین مورد در عزاداریها ست که افراد لباس مشکی میپوشند.
این کارشناس مذهبی ادامه میدهد: لباس سفید هنگام نماز به پوشیدن آن توصیه شده و مستحب هم هست، پوشیدن رنگ سفید، سبز و زرد تاکید شده است و بهتر است از رنگهای روشن استفاده شود.
وابستگی رنگ به فرهنگ
یک روانشناس هم در گفتگو با خبرنگار ما در ارتباط با این موضوع میگوید: رنگ اثر ادراکی زیاد ندارد، رنگها وابسته به فرهنگ هستند و بهتر است رنگ لباس را متناسب با فرهنگ انتخاب کنیم.
اصغری نکاح میافزاید: رنگ به تنهایی معجزه نمیکند و اولویت اصلی ما رنگ نیست به این دلیل که هر سال یک رنگ مد میشود و هر فرد متناسب با
فرهنگ خود آن را انتخاب میکند.
این روانشناس در مورد پوشش دانش آموزان میگوید: بهتر است پوشش دانش آموزان با مشارکت خود آنها انتخاب شود، اینکه دانش آموزان در مورد طرح لباس خود نظر بدهند و آن را باعلاقه انتخاب کنند، این کار پذیرش فرم مدرسه را بالا میبرد وبچهها بارغبت بیشتری لباس را میپوشند.
اصغری نکاح میافزاید: مدیران از دانش آموزان طرح و رنگ مورد علاقه آنها را بپرسند و حداقل طراح سه طرح را آماده و در سایت بگذارند تا دانش آموزان لباسی را که بیشتر مورد سلیقه و علایقشان هست را انتخاب کنند.
وی ادامه میدهد: پوشیدن لباس فرم باعث انضباط دانش آموز هم میشود، اینکه بداند در فضایی هست که باید با شخصیتی بعنوان دانش آموز ظاهر شود، اما متأسفانه ما از راه اشتباه وارد میشویم واین مناسب نیست.
هر رنگ یک پیام
مشکی: بسیاری از خانمها این رنگ لباس را بیشتر استفاده میکنند با این فکر که رنگ مشکی فرد را لاغرتر نشان میدهد، اما برخلاف تصور این افراد رنگ مشکی در لاغر نشان دادن فرد هیچ نقشی ندارد.
قرمز: رنگ قرمز رنگی است که بسیاری از مردم جهان از آن برای نمایش عشق استفاده میکنند، این رنگ یکی از سه رنگ اصلی است و نشان دهندهی عشق، گرما و صمیمیت است، رنگ قرمز باعث افزایش جریان خون شده و در نتیجه میزان ترشح آدرنالین مغز افزایش مییابد.
صورتی: صورتی رنگی آرامش بخش است رنگی که افراد را جوانتر از سن شان نشان میدهد.
نارنجی: سمبل نشاط و شادمانی و از طرفی نشانه دانش و آگاهی است این رنگ احساسات اجتماعی را افزایش میدهد و فعالیتهای اجتماعی را در افراد تقویت میکند، استفاده افراطی از رنگ نارنجی سبب نامتعالی و ناهماهنگی در سیستم عصبی افراد میشود.
بنفش: رنگی که بار معنوی دارد، مناسب افراد درمانگر است چرا که باعث کاهش اضطراب میشود و آرامش بخش است.
زرد: رنگی که نمیتوان آن را نادیده گرفت، برجستهترین رنگ در طبیعت، گرم و ساطع کننده مثبت اندیشی است، رنگ زرد به فرد امیدواری به زندگی و نیروی زیستن میبخشد، فرد به وسیله رنگ زرد خوش بینی و اعتماد به نفس را در خود افزایش میدهد، سیستم عصبی معده رودهها و کلیهها تحت تأثیر این رنگ قرا دارند.
آبی: ساطع کننده اطمینان و وفاداری، تمرکز و تعهد، آرامش بخش و نشانگر مهارت است، این رنگ باعث میشود که فشارخون بالا کاهش یابد ودر رفع ناراحتیها و بیماریهای گلو و حنجره مفید واقع میشود، استفاده از رنگ آبی دردمان بیماریهای مربوط به آسم، زردی، یرقان، رماتیسم و بیماریهای شایع در کودکان بسیار مفید بوده و به همین دلیل رنگ آبی یکی از مناسبترین رنگها به شمار میآید.
سبز: یکی از رنگهایی است که در جهان بیشتر از رنگهای دیگر دیده میشود، رنگ سبز حالت آرامش بخشی دارد، این رنگ سمبل شفقت، مهربانی و متعادل بودن روح و روان ورفتار به شمار میرود این رنگ از طرفی دل رحمی، مهربانی و مودت را در انسان افزایش میدهد، ناراحتیهای قلبی، فشار خون زیاد و کم، سردردهای ناموزون و میگرن، بی حالی و سستی در بدن و هم چنین رنگ پریدگی از طریق رنگ سبز درمان میشود.
از رنگ سبز نباید در درمان بیماریهایی از قبیل سرطان و یا بیماریهای غدهای استفاده کرد، زیرا رنگ سبز باعث میشود که سرعت رشد و توسعه هرچیزی افزایش یابد و بسیار خطرناک است.
قهوهای: رنگی که به افراد کمک میکند تا با واقعیت ارتباط برقرار کنند، رنگی گرم و خنثی است که به وجود آورندهی احساس آسایش، راحتی و امنیت میباشد، این رنگ نشان دهندهی سادگی، صفاو آرامش است و حس صمیمیت، تازگی و طبیعی بودن را به وجود میآورد .
سفید: رنگ سفید رنگ خلوص و پاکی سادگی، شفافیت و نبوغ و تواناییهای فرد را تقویت نموده و برای تمامی بنیه رنگها مناسب تشخیص داده میشود.
رنگ لباس در فصلها
یکی از مواردی که افراد خوش پوش همیشه به آن توجه میکنند انتخاب رنگ لباس متناسب باهر فصل سال است و بدین سان خود را از سایر افراد متمایز میسازند.
با تغییر کردن هر فصل رنگ لباس هاهم تغیر میکند، هر فصل رنگ مخصوص به خودش را برای انتخاب لباس دارد.
رنگهای بهاری: نارنجی روشن، انواع رنگ قرمز، صورتی، طلایی روشن، هلویی، خاکستری سایه روشن، سبزهای روشن، بی دریایی، آبی فیروزه ای، اینها رنگهای متولدین فصل بهار است، رنگهای صورتی و زرد مناسب این فصل است صورتی یک رنگ بهاری است رنگی ملایم و زیبا هم برای خانمها و هم اقایان، رنگ زرد رنگی نشاط آور و انرژی بخش است که برای فصل بهار مناسب است.
رنگهای تابستانی: آبی، صورتی، تمشکی، بلوطی، زرد لیمویی، سفید ملایم رنگهای متولدین این فصل است، آبی برای روزهای گرم تابستان و سبز روشن رنگی که در طبیعت دیده میشود میتواند انتخاب خوبی برای فصل تابستان باشد.
رنگهای پاییزی: انواع نارنجی، هلویی تیره، قرمز تیره، انواع قهوهای، آبی، انواع سبز، رنگ قرمز و نارنجی میتواند برای این فصل مناسب باشد، زیرا این رنگها گرم هستند و می توانند فرد را فوق العاده جذاب و خوشتیپ کنند.
رنگهای زمستانی: بیشتر رنگهای روشن و درخشان، زرد روشن، قرمز روشن، مشکی، سبز روشن، سفید، بنفش مات، آبی، خاکستری، رنگهای این فصل است، برای زمستان آبی و خاکستری میتواند رنگ مناسبی باشد، این رنگها یکی از پرطرفدارترین رنگ هابرای فصل زمستان هستند.
چه رنگهایی مناسب لباس کودک است
روانشناسان معتقد هستند رنگ لباس نوزاد تا یک سالگی باید روشن و شاد باشد تا علاوه بر نشان دادن کثیفی، روحیه کودک را برای فعالیت ترغیب کند، رنگهای آبی روشن و سفید برای نوزادان بسیار مناسب است.
برای کودکان بیش فعال نباید از رنگهای گرم مثل قرمزو زرد استفاده کرد بلکه باید رنگهای سردی مثل آبی را برای آنها انتخاب کرد.
رنگ لباس اطرافیان نیز برروی روحیات کودکان بسیار مؤثر است به نحوی که اگر کودکی مداوم و در محیطی باشد که رنگهای مشکی در آنجا زیاد است مثل عزاداری در بزرگ سالی واکنش نشان میدهد درحالی که یک فضای شاد در کنار رنگهای غمگین میتواند این تأثیر را خنثی کند.
از چهار سالگی که کودک میتواند انتخاب کند ودرک کند باید به او میدان دهیم تا خودش رنگ لباس را انتخاب کند، این کار باعث میشود تا کودکان استقلال را تجربه کنند.
انتخاب رنگ های روشن نشان دهنده این است که این افراد به شدت سرشار از شادی مثبت هستند و عشق و بالندگی را به اطراف خود پخش میکنند، دیدار بااین افراد اگرچه ممکن است همیشه خوشایند نباشد، اما گرفتن انرژی مثبت و سازنده از آنها میتواند بقیه روز را برای شما زیبا، دلچسب و قابل تحمل کند.
افرادی که لباسهای تیره میپوشند عموماً افرادی خودخواه و خونسرد هستند وبه ندرت عصبانی میشوند و سلیقه خوبی در انتخاب لباس دارند.
انتهای پیام // ف. ک
گزارشگر فاطمه کاووسی