به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصغری رئیس سازمان غذا و دارو در همایش روز جهانی غذا که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، گفت: در تمام دنیا روزی را به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری کردهاند و مراسمهایی برگزار میشود که هدف اول آن مبارزه با گرسنگی و توجه جهانیان به این موضوع است که عدهآی از همنوعان ما به دلیل گرسنگی جان خود را از دست میدهند و دچار آسیبهای جسمی و روحی و روانی میشوند.
اصغری ادامه داد: در کشوری زندگی میکنیم که از نعمتهایی زیاد و منابع سرشار نفت، گاز، معادن و تنوع جغرافیایی با محصولات کشاورزی مختلف برخورداریم و خوشبختانه در کشورمان کسی جانش را به دلیل گرسنگی از دست نمیدهد.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: مشکل جوامعی چون ما که از نعمت غذا برخوردار هستند، کیفیت و الگوی مصرف غذاست، متأسفانه در کشور ما روز به روز به آمار افراد چاق افزوده میشود و بیماریهای مرتبط با غذا مانند سکته قلبی، مغزی، فشار خون، دیابت و به طور کلی شمار بسیاری از بیماریهای غیر واگیر رو به افزایش است و این بیماریها هزینههای سرسامآوری به نظام سلامت کشور تحمیل میکنند.
اصغری با اشاره به کیفیت بالای خط تولید صنایع غذایی در کشور گفت: خوشبختانه در بازدید از صنایع غذایی دیدیم که صنایع غذایی GMP (کیفیت خط تولید) مشابه با صنایع دارویی دارند و این نوید و افتخاری برای ما محسوب میشود که صنعت غذای ما از کیفیت بالایی برخوردار است.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ارزآوری محصولات غذایی گفت: ایران یکی از صادرکنندگان محصولات غذایی در دنیا به حساب میآید و صنعت غذا یکی از صنایعی است که میتواند در دوران تحریم ارز وارد کشور کند و ارزآوری داشته باشد و همه اینها نتیجه تلاش مدیران، مسئولان فنی و سرمایهگذاران به ویژه در بخش خصوصی است.
وی تصریح کرد: ما در نحوه مصرف و رفتار مردم مشکل داریم و امیدوارم با همکاری آموزش و پرورش تلاش کنیم تا از مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و غذاهای فست فودی اجتناب شود. در عوض مردم بیشتر تمایل داشته باشند تا از غذاهای سالم حاوی میوه و سبزی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه 40 درصد سرطانها را میتوان با سبک زندگی سالم پیشگیری کرد و نقش الگوی مصرف درست و مواد غذایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی بسیار است، چرا که این بیماریها نخستین علت مرگ و میر ایرانیان محسوب میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نظارتها در بخش تراریخته و مواد غذایی خام که وارد کشور میشوند، همچنین در میزان سموم مواد غذایی نیازمند نظارت و کار دقیق هستیم و سند ایمنی غذا امیدواریم با مشارکت دستگاههای مرتبط هرچه زودتر نهایی شود.
اصغری با تأکید بر اینکه نباید بگذاریم هیچ خط تولید مواد غذایی متوقف شود، گفت: باید در دوران تحریم تلاش کنیم تولید داخل تقویت شود و قفسهها پر از محصولات غذایی ایرانی شود. باید کمک کنیم که هیچ خط تولید محصولات غذایی متوقف و کارگری بیکار نشود.
وی ادامه داد: اگر خط تولید محصولی متوقف یا کارگری بیکار شود، با تحریمی که دشمن به آن امید بسته است، به جبهه دشمن کمک میشود که نتیجه آن کمبود موادغذایی و دارو خواهد بود.
همچنین باید تلاش کنیم در این شرایط به مردم فشاری وارد نشود. در دوران تحریم هر محصولی که تولید میشود، شلیکی به جبهه دشمن است.
انتهای پیام/