به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا در جمع خبرنگاران درباره نظارتها در حوزه غذا گفت: در حوزه غذا همه چیز نسبی است و نمیتوانیم بگوییم نظارتهایمان کامل و غذایمان صد در صد کامل است و همیشه احتمال تقلب و سودجویی وجود دارد اما وضعمان نسبت به کشورهای پیر امون خیلی خوب است هر چند که با ایدهآلها و آن جایی که باید باشیم فاصله بسیاری داریم.
هاشمی ضمن انتقاد از موازیکاری دستگاهها در حوزه غذا گفت: متأسفانه در حوزه غذا شاهد موازی کاری و رفتارهای متضاد و متناقض دستگاهها هستیم و در عین حال قوانین وضع شده مربوط به نیم قرن پیش است و قوانین نیاز به بازنگری دارند.
وزیر بهداشت گفت: ما در کشور کمترین نقش را برای نظارت قائل هستیم، این مسئله از مجلس شورای اسلامی شروع شده و تا بقیه سایر ارکان نظام ادامه دارد، در این بین ما نیز مستثنی نیستیم و تعداد مدیران و کارشناسهای ما متناسب با جمعیت 80 میلیونی ایرانی و در این حوزه نیاز به بازنگری دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تخصیص 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی در حوزه دارو گفت: هنوز درباره این 500 میلیون دلار خبری از طرف مسئولین دریافت نکردهایم و چیزی به ما ابلاغ نشده است.
هاشمی ضمن ابراز خرسندی در صورت تخصیص این 500 میلیون دلار به حوزه دارو اظهار کرد: اگر این 500 میلیون دلار به حوزه دارو اختصاص پیدا کند و بیمه سلامت بتواند بدهی خود را به یک نسبت در مواجهه با مطالبه گران حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت کند و همچنین در پرداختها تبعیضی برای بخش دولتی خصوصی قائل نشویم، مشکل نقدینگی شرکت های دارویی به ویژه تولیدکنندگان برای تأمین ماده اولیه حل خواهد شد.
وزیر بهداشت درباره اینکه قرار بود سند ملی ایمنی غذا تصویب و رونمایی شود اما این اتفاق نیفتاد، گفت: اگر بخواهیم سند ایمنی غذا را در وزارت بهداشت تصویب و اجرایی کنیم، در حال حاضر این سند آماده است اما در این صورت ضمانت اجرایی ندارد.
وی ادامه داد: اگر سند ایمنی غذا در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شود، ضمانت اجرایی نسبی دارد و اجرای آن بستگی به رئیس جمهور و نهاد ریاست جمهوری دولت وقت دارد، اما اگر سند ایمنی غذا در مجلس تصویب شود در این صورت این سند حکم قانونی است که هم باید آن را اجرا کنند. بنابراین بسته به اینکه سند را بخواهیم چگونه راهبردی و کاربردی کنیم، دردسرهایش بیشتر میشود.
وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که این سند را در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب و سپس در مجلس آن را تصویب کنیم و من فکر میکنم که برای تصویب و اجرای این سند راه طولانی در پیش داریم.
هاشمی در مورد اینکه این سند و برخی اقدامات در حوزه سلامت ممکن است تا پایان این دولت اجرایی نشود گفت: هیچکس نمیتواند عمر را پیشبینی کند اما آرزو میکنیم با لطف خدا و کمک دوستان، مشکلات زیر ساختی در همین دولت حل شود، اگر مسائل کشور را همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند به اصلی و فرعی تقسیم کنیم و مسائل اصلی اولویت همه افراد در دستگاههای اجرایی، قضایی و رسانهها قرار گیرد، همه به خواستههایشان میرسند.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره نشانگرهای رنگی تغذیهای گفت: وظیفه ما این بود که صنایع غذایی را برای درج این برچسبها مجبور کنیم تا مصرف کننده در هنگام خرید میزان قند، نمک و چربی محصولات را بداند و بر اساس آن محصول غذایی مورد نظر خود را خریداری کند، در حال حاضر نزدیک 80 درصد محصولات بازار نشانگر رنگی تغذیهای دارند.
انتهای پیام /