بسیاری از دستگاه‌های تولیدی داخلی،قدیمی شده و متاسفانه تولید را با شیب منفی پیگیری می‌کنیم.اکنون نسخه شفابخش کشور تولیدات صادرات گراست.

شیب تولید محصولات صادراتی منفی شد/نسخه شفابخش حوزه صادرات چیست؟به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه صادرات کشور همچون سایر بخش‌های اقتصادی با مشکلاتی رو به رو است، اما آسیب پذیری بخش صادرات در مقابل تلاطم های اقتصادی به مراتب بیشتر است.از این رو داشتن نگاه بلندمدت به بخش صادرات یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

سهم ما از صادرات جهانی ۳۴ درصد است که اگر نفت را از آن جدا کنیم سهم ما از صادرات جهانی ۲۴ درصد می‌شود. با توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی این میزان از صادرات را می‌توان ناچیز دانست و رسیدن به این امر مستلزم اقداماتی متفاوت و تبیین رویکردهای جدید در این حوزه است.با توجه به اهداف اقتصاد مقاومتی،صادرات می‌بایست به عنوان سردمدار تحول اقتصادی در کشور مطرح شود.

امسال نیز همچون سال‌های گذشته روز ملی صادرات برگزار شد اما آنچه که از میان انتخاب شدگان امسال به عنوان صادرکننده نمونه جلب توجه می‌کرد‌،این بود که بیشتر صادرکنندگان از میان افراد مسن با میانگین سنی بالای 50 سال بودند و حضور جوانان در این میان به چشم نمی‌خورد.به نظر می‌رسد شرایط در بازارهای صادراتی کشور به قسمی سخت است که جوانان توان ورود به این بازارها را ندارند و تنها شرکت‌های با سابقه طولانی هستند که می‌توانند در این حوزه قدرتمند عمل کنند.این موضوع آژیر خطری برای حوزه صادرات است و در صورتی که این بخش مهم اقتصادی هرچه سریع‌تر بروز نشده و حضور جوانان در آن پررنگ‌تر نشود،در آینده شاهد کاهش روند رو به رشد صادراتی در کشور خواهیم بود.

در این راستا با چند تن از صاحبنظران به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه می‌آید؛

باید با یک گفتمان تخصصی جدید وارد بازارهای صادراتی بین‌المللی شویم

سعید سرکار دبیر ویژه ستاد فناوری نانو در حاشیه همایش ملی صادرات با اشاره به ضرورت به‌روز شدن در دنیای امروز گفت: اگر به صنایع های تک توجه نشود، بسیاری از شرکت‌های داخلی محکوم به شکست هستند‌.

وی افزود: بایستی با یک گفتمان تخصصی جدید وارد بازارهای صادراتی بین‌المللی شویم و رفتارهای بین‌المللی را تغییر دهیم.

سرکار اذعان کرد: امروز باید در عرصه‌های تک برندسازی کرده و ساخت ایران را با صبر، جهانی کنیم.

دبیر ویژه ستاد فناوری نانو گفت: استاندارهای صادراتی باید ارتقا یابد تا بتوانیم برندهای ایرانی را در جهان معرفی کنیم.

وی با اشاره به اثر متقابل صادرات کالاهای مختلف بر روی یکدیگر، تصریح کرد: در حوزه فروش فناوری‌های ایران بسیار موثر عمل کرده‌ایم.

سرکار گفت: هر سال می‌توانیم ده‌ها میلیارد تومان در حوزه توریسم سلامت درآمد داشته باشیم و هیچ ایرادی ندارد در حوزه‌های اینچنینی از کارشناسان خارجی استفاده کنیم.

دبیر ویژه ستاد فناوری نانو گفت: امروز محصولات نانویی ایرانی به ۴۰ کشور پیشرفته دنیا صادر می‌شود و صادرات یک میلیارد دلار برای افق ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است.

عرصه برای ورود جوانان و ایده‌های جدید آنطور که باید و شاید فراهم نیست

محمد عرب تولیدکننده و صادرکننده کفش در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:از آنجاییکه سیستم تولید در ایران گران و سخت است،بسیاری از جوانان توانایی خرید کارخانه، شروع یک فعالیت تولیدی و انجام امور صادراتی را ندارند.

وی افزود:بسیاری از دستگاه‌های تولیدی داخلی،قدیمی شده است و متاسفانه  تولید را با شیب منفی پیگیری می‌کنیم.

عرب گفت:دلیل اصلی عدم ورود جوانان به حوزه صادرات این است که صادرات واقعا کار سختی بوده وتنها شرکت‌های باسابقه می‌توانند در این حوزه موفق عمل کنند و عرصه برای ورود جوانان و ایده‌های جدید آنطور که باید وشاید فراهم نیست.

تولیدکننده و صادرکننده کفش افزود:تنها راهکار برای ورود جوانان به عرصه صادرات آن است که تولید در داخل سهل تر شود تا زمینه تجارت و صادرات برای نسل جدید فراهم شود.

عرب اظهار کرد:فضای مجازی بیشتر در حوزه فروش می‌تواند فعال باشد ودرحوزه تولید،بیشتر مسایل سخت‌افزاری اهمیت دارد.

وی تاکید کرد:کشور ما در حال رصد سیستم تولیدوخدمات نرم‌افزاری است و توفیق‌هایی در زمینه بازی‌های رایانه ای در این حوزه کسب کرده‌ایم اما از آنجاییکه عمده صادرات ما بر اساس سیستم سخت‌افزاری است،کمتر توانسته‌ایم از حضور جوانان در این حوزه بهره ببریم.

وی با اشاره به روندکاری خود در این سال‌ها گفت:بدون شک ما با پشتکار و سختی بسیاری توانستیم به جایگاه امروز در صادرات وتولید دست یابیم اما با وجود نرخ کنونی ارز،جوانان با تحمل سختی هم شاید نتوانند اقدام به شروع کسب‌وکار صادراتی کرده و موفق شوند.

باید به فکر بروزرسانی روش‌های تولیدی و صادراتی خود در کشور باشیم

حسن شمس الهدا صادرکننده نمونه کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان ،اظهار کرد:صادرات ما در حوزه خشکبار بوده و به سراسر دنیا صادرات داریم.

وی با اشاره به تحولات اخیر بازار ارز گفت:از خریداران خارجی خود خواستیم که با تغییرات بازار داخلی ایران،پرداخت‌های خود را هماهنگ کنند.

شمس الهدا تصریح کرد:رقیب اصلی ما در صادرات پسته،آمریکاست و با توجه به روش‌های نوینی که آنها هر ساله به آن مجهز می‌شوند ما نیز باید به فکر بروزرسانی روش‌های تولیدی و صادراتی خود در کشور باشیم.

صادرکننده نمونه کشور یادآوری کرد:صادرات خشکبار حوزه ای است که جای کار بسیار دارد و جوان‌های زیادی می‌توانند با ورود به این حوزه نه تنها برای خود اشتغالزایی کنند بلکه می‌توانند موجب بالا رفتن درآمدهای غیرنفتی کشور شوند.

صادرات سنتی باید  مدرن  شود

عدنان موسی پور رئیس هیئت مدیره آکادمی آموزش صادرات ایران در گفت‌وگو با رسانه‌ها ضمن اشاره به این جمله که ایران سال های متمادی درگیر صادرات به روش سنتی است، افزود: گذر رونق و توسعه صادرات در جهان امروز از مسیر روش های نوین، فناوری های جدید در تولید، دانش روز، بازاریابی مناسب، کیفیت برتر، قیمت رقابتی و غیره می گذرد.

وی اظهارکرد: کاهش نرخ بیکاری، رونق تولید، رشد اقتصادی، رفاه عمومی، توسعه مناطق مرزی، بهبود شبکه های حمل و نقلی، تعامل و روابط بیشتر با جهان، همه و همه در سایه توسعه صادرات نمود پیدا می کند.

رئیس هیئت مدیره آکادمی آموزش صادرات ایران با تاکید بر اینکه صادرات سنتی باید به مدرن تبدیل شود، گفت: برای موفقیت در این حوزه راهی جزء گذر از روش های سنتی به شیوه های مدرن وجود ندارد.

وی افزود: لازمه تحقق پذیری این مهم بهره گیری از دانش وتجربه دیگر کشورها به نحو مطلوب است.

موسی پور در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به تاسیس آکادمی آموزش صادرات در ایران گفت: این آکادمی با هدف گسترش سهم حضور و ماندگاری شرکت ها و بنگاه های اقتصادی کشور در بازارهای جهانی به آموزش صادرات تحت استانداردهای بین المللی خواهد پرداخت.

وی افزود: صادرات و فروش کالا در بازارهای خارجی دارای حساسیت های خاصی است که عدم توجه به این نکات از دست دادن سرمایه های انسانی و مالی را به همراه دارد.

رئیس هیئت مدیره آکادمی آموزش صادرات ایران بیان داشت: صادرات نیازمند آینده نگری، برنامه ریزی، آشنایی با روش های علمی، تحرک لازم و جلب اعتماد خریداران خارجی است.

وی گفت: تحلیل روند صادرات هوشمند، بازاریابی بین الملل و اصول مذاکره موفق بر مبنای آموزش دو جانبه گامی جهت شکوفایی کشور در عرصه تجارت جهانی است.

موسی پور در این مصاحبه اضافه کرد: تولید، محور اصلی پیشرفت و توسعه هرکشوری به شمار می رود و بستر مناسب برای ایجاد اشتغال و افزایش سطح درآمد ملی را مهیا می کند.

وی بر ضرورت سرمایه گذاری بر مزیت های صادراتی در کشور تاکید کرد و افزود: تولیدات صادرات گرا امروز نسخه شفابخش اقتصاد مملکت است.

گزارش از سمیه عرب

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Germany
بیداد
۱۳:۵۷ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
صادرات یعنی: صدور تولید اضافه کشور به خارج. صادرات ایران: صدور مایحتاج مردم به خارج!!!
Iran (Islamic Republic of)
masoud
۱۳:۲۴ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
شاید این یک عادت بوده که امروز ژنتیک شده و ناخودآگاه خواسته میشود...همه حتی آنها که خلاقیت در ذاتشان وجود دارد؛ پول میخواهند!
و این نشان می دهد که بطور ژنتیک مردم ما فقط خواهان هستند؛ بدون اینکه خود قدم های سخت اولیه را برداشته باشیم؛ و آنکاه در مسیر خود نیازهای واقعی خود را قابل باور کنیم...و اگر غیراز این باشد هرگز این راحت طلبان به پول و امکانات رسیده موفق نخواهند بود مگر اینکه حق دیگران را نیز برده باشند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
واردات بی رویه درمان دردها و پیشرفت اقتصاد عده ای از خدا بی خبر بقیه هم که حق نفس کشیدن ندارند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
یک مشکل بزرگ اینه که خیلی از افرادی که بودجه و منبع دارند به جای ایده دنبال چیزهای بیخودی اند.مثلا با یکی از دوستان ایده ای داشتیم و به یکی از نهادها رفتیم، بعد از کلی بروکراسی ، برو بالا، بیا پایین، ایشون نیستند، فردا بیا و اینها، به پیش فرد مورد نظر برای بررسی ایده رفتیم و ایشون بدون اینکه بررسی کنند، گفتند این ایده ها فایده ندارد (بدون بررسی و ارائه نظر کارشناس) و روند کار بسیار بد بود که باید نامه بزنی به فلانجا و چند ماه بعد جلسه باشه و تصمیم بگیرید تا شاید قبول کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
یک مشکل بزرگ اینه که خیلی از افرادی که بودجه و منبع دارند به جای ایده دنبال چیزهای بیخودی اند.مثلا با یکی از دوستان ایده ای داشتیم و به یکی از نهادها رفتیم، بعد از کلی بروکراسی ، برو بالا، بیا پایین، ایشون نیستند، فردا بیا و اینها، به پیش فرد مورد نظر برای بررسی ایده رفتیم و ایشون بدون اینکه بررسی کنند، گفتند این ایده ها فایده ندارد (بدون بررسی و ارائه نظر کارشناس) و روند کار بسیار بد بود که باید نامه بزنی به فلانجا و چند ماه بعد جلسه باشه و تصمیم بگیرید تا شاید قبول کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
کسانی در بازار جهانی میتوانند رقابت کنند که توانایی در رقابت داشته باشند و بروز باشند
Iran (Islamic Republic of)
قانون
۰۹:۳۳ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
من خیلی ساله از ویتامینها استفاده میکنم میخواستم بدونم چرا با وجود این همه دریا چرا تو ایران مکمل امگا3 با کیفیت درست نمیشه.یا مکمل ویتامین ای و ویتامین د3 5000واحدی بر پایه روغن زیتون .اگه درست میشد چون اینها مواد اولیش تو ایران هست فروش خوبی میتونه داشته باشه الان مجبوریم امگا3 خارجی را با قیمت زیاد بخریم
آخرین اخبار