روزنامه آمریکایی بلومبرگ در گزارشی به پیامدهای اختلافات نفتی عربستان و کویت برای اجرای سیاست تحریمی آمریکا علیه ایران پرداخت.

اختلاف عربستان و کویت مانعی برای اجرای تحریم نفتی ایرانبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه بلومبرگ در گزارشی با اشاره به نزدیک بودن زمان اجرای تحریم نفتی آمریکا علیه ایران، به بررسی احتمال شکست این سیاست به دلیل اختلاف عربستان و کویت بر سر بهره‌برداری از منابع نفتی مشترک پرداخت.

بلومبرگ در این مقاله با بیان اینکه اختلاف عربستان و کویت بر سر منابع نفتی مشترک در زمانی سر باز کرده که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا چشم امید به نفت این کشورها برای مقابله با ایران دارد، نوشته است: تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار است اوایل نوامبر مجددا برقرار شوند و همین مسئله، گمانه‌زنی‌هایی را درباره احتمال افزایش قیمت نفت به بالاترین میزان در 4 سال گذشته مطرح کرده است.

در ادامه این مقاله آمده است: 500 هزار بشکه نفتی که به صورت روزانه می‌تواند از منطقه نفتی مشترک عربستان و کویت روانه بازار شود، می‌تواند نقش مهمی در اطمینان بخشیدن به بازار نفت پس از تحریم ایران ایفا کند، اما اختلاف این دو کشور بر سر این موضوع هنوز به صورت حل‌نشده باقی مانده است.



طبق گزارش بلومبرگ، دیپلمات‌های آمریکایی طی ماه‌های اخیر تلاش زیادی را برای حل اختلافات عربستان و کویت بر سر استخراج نفت از منابع نفتی مشترک انجام داده‌اند تا از عرضه کافی نفت به بازار پس از تحریم نفتی ایران اطمینان حاصل کنند اما همگی دست خالی به خانه بازگشته‌اند.

منطقه نفتی مشترک عربستان و کویت (شامل دو میدان نفتی خفجی و الوفره) از حدود 3 سال پیش به دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی و برخی اختلافات حاکمیتی تعطیل شده و از سرگیری تولید نفت در آن نیز به دلیل تداوم اختلافات میان دو کشور تاکنون میسر نشده است.

در آخرین تلاش دیپلماتیک برای حل این مسئله، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، ماه گذشته برای دیدار با شیخ صباح الاحمد جابر الصباح، امیر کویت، راهی این کشور شد اما آنچه که قرار بود یک سفر دو روزه تاریخی برای حل اختلافات موجود باشد به اندازه‌ای ناامیدکننده نشان داد که بن‌سلمان تنها پس از گذشت چند ساعت، این سفر را نیمه‌تمام گذاشت و به کشورش بازگشت. وی چندی بعد در یک مصاحبه، مسائل حاکمیتی را عامل به توافق نرسیدن دو طرف اعلام کرد.

اختلافات نفتی عربستان و کویت از زمانی تشدید شد که عربستان در سال 2014 به صورت غیرمنتظره میدان نفتی خفجی را تعطیل کرد. ریاض در آن زمان، مشکلات زیست‌محیطی را عامل تعطیلی این میدان نفتی عنوان کرد اما برخی کارشناسان دلیل اصلی آن را نگرانی عربستان از اشباع بازار نفت [و کاهش قیمت آن] اعلام کردند. این مسئله باعث شد که کویت نیز چند ماه بعد یعنی در سال 2015 با توقف فعالیت در میدان نفتی الوفره به این اقدام ریاض واکنش نشان دهد.

بلومبرگ در پایان گزارش خود نوشته است از آن زمان تاکنون اختلافات عربستان و کویت بر سر استخراج نفت از این منابع نفتی مشترک عمیق‌تر نیز شده است و به همین دلیل، علیرغم فشار آمریکا برای تولید نفت بیشتر به منظور پایین نگه داشتن قیمت آن پس از آغاز تحریم‌های ایران، از سرگیری فعالیت آن به این زودی محتمل به نظر نمی‌رسد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
bm
۱۰:۵۵ ۱۲ آبان ۱۳۹۷
حمله به تاسیسات نظامی و اقتصادی آمریکا و معدوم کردن آنها برای همیشه ..
آخرین اخبار