به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از ناهنجاری هایی که در دستگاه گوارش برای هر فردی ممکن است رخ بدهد مشکلات مربوط به روده است .
پولیپ های روده از جمله عارضه هایی است که در افراد با سنین مختلف ممکن است اتفاق بیفتد.بهتر است با این بیماری آشنایی لازم را پیدا کنید تا بتوانید به موقع از وجود آنها آگاهی پیدا کنید و هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید.
پولیپ های روده توده های خوش خیمی هستند که ناشی از پوشش داخلی روده می باشند .این توده ها معمولا غیر سرطانی هستند .این نوع از توده ها ممکن است در محل های مختلف دستگاه گوارش دیده شود.اما معمولا این توده ها به شکل پولیپ در روده بزرگ به وجود می آیند.
اندازه این پولیپ ها معمولا از نیم سانتی متر تا چند سانتی متر می باشد پولیپ های روده به شکل مسطح و یا برجسته می باشند.شکل ظاهری پولیپ های مسطح مانند قارچ است که بر روی یک ساقه رشد می کند و پولیپ های مسطح روده شبیه خزه ها و پرزی شکل هستند.
در برخی از بیماران پولیپ های کوچک با تعداد زیادی در نواحی مختلف روده پراکنده می شود .همان طور که گفته شد اغلب این توده ها غیر سرطانی هستند اما در موارد نادر می توانند سرطانی باشند.
پولیپ های روده را می توان به سه نوع تقسیم کرد: پولیپ های هیپر پلاستیک، پولیپ های آدنوما و سندروم های پولی پوزیز
پولیپ های آدنوما:این نوع از پولیپ ها بسیار رایج هستند و قطر انها کمتر از یک سانتی متر است و در زمانی که بزرگ شوند می توانند به پولیپ های سرطانی تبدیل شوند.معمولا پولیپ ها بعد از گذشت سالیان زیادی به پولیپ های سرطانی تبدیل می شوند.
اغلب سرطان های روده از پولیپی نشات می گیرد که برای مدت ۵ تا ۱۵ سال در روده وجود داشته است.
بیشتربخوانید:احتمال افزایش خطر پولیپ روده با مصرف مکمل کلسیم
پولیپ های هیپرپلاستیک:این پولیپ ها نیز در بسیاری از افراد دیده شده است و اندازه آنها کوچک میباشد می توان گفت دارای قطر کمتر از نیم سانتی متر هستند.این پولیپ ها معمولا خوش خیم می باشند.
بسیاری از پولیپ های روده با هیچ نشانه ای همراه نیستند و نمی توان از وجود آنها به سرعت آگاهی پیدا کرد.اما از ابتدایی ترین و همچنین علائم ان می توان به خونریزی پولیپ ها اشاره کرد که در نهایت با دیده شدن خون در مدفوع همراه است.
خون در مدفوع را در اغلب موارد نمی توان با چشم دید و تنها در انجام آزمایش ها خون نهفته در مدفوع مشخص می شود.زمانی که خونریزی قابل توجه باشد مدفوع سیاه، قرمز تیره یا قرمز روشن به نظر می رسد.از دیگر علائم روده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ایجاد تغییر رنگ مدفوع:دیده شدن رگه های قرمز در مدفوع،مدفوع تیره رنگ.این تغییر رنگ می تواند بر اثر مواد غذایی یا مصرف داروهای مختلف باشد.
ایجاد تغییر در نوع دفع مدفوع:ممکن است فرد به یبوست و یا اسهال دچار شود .اما این دو مشکل در بسیاری از بیماری های دیگر دیده می شود .
خونریزی از مقعد:این نوع نشانه می تواند در بیماری هایی همچون سرطان روده،بواسیر و در اثر زخم های مقعدی نیز به وجود بیاید.
حالت تهوع و استفراغ:چون پولیپ باعث می شودروده مسدود شود و دل درد و تهوع در فرد به وجود بیاید.
کم خونی :به دلیل خونریزی بیش از اندازه از پولیپ های روده به تدریج فرد با فقر اهن و کمبود خون مواجه می شود و به دنبال کم خونی، آهن کافی برای انتقال اکسیژن به وسیله گلبول های خون وجود ندارد و فرد احساس خستگی و بی حالی میکند.
پولیپ ها در هر ناحیه ای از روده بزرگ و انتهای روده بزرگ می توانند بوجود بیایند. شکل گیری پولیپ در روده در بین بزرگسالان بسیار شایع است و هر چه سن بالاتر می رود احتمال به وجود آمدن پولیپ ها بیشتر می شود. علت پولیپ روده هنوز مشخص نیست. سلول های سالم به شکلی منظم رشد پیدا می کنند و تقسیم می شود.
بهتر است بدانید جهش در ژن های مشخص باعث می شود که سلول ها به تقسیم شدن ادامه دهند، حتی وقتی که به سلول های جدیدی نیاز ندارند. این رشد نامنظم باعث ساخته شدن پولیپ روده می شود.می توان این نکته را اضافه کرد که مسائل ژنتیکی در ایجاد پولیپ ها تاثیر گذار هستند.
برای تشخیص پولیپ روده آزمایشات غربالگری می توانند بسیار مفید واقع شوند مخصوصا در مواقعی که این نوع بیماری و همچینن سرطان روده بزرگ در مراحل ابتدایی خود هستند.روش های زیر ممکن است برای تشخیص پولیپ روده به بیمار دستور داده شود.
کولونوسکوپی:لوله از مقعد وارد شده و پزشک به راحتی می تواند از وجود پولیپ آگاهی پبدا کند و یا اینکه آنها را خارج سازد و یا برای نمونه گیری قسمتی از ان را بردارد.
کولونوگرافی:در این نوع آزمایش از تصاویر سی تی اسکن استفاده شده ومتخصص می تواند روده را مشاهده کند.
سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر:لوله ایی همراه با چراغ وارد مقعد شده و یک سوم پایانی روده بزرگ (سیگموئید) را معاینه کند.
منبع: سلامت
انتهای پیام/