به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری شین هوا، سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرد موارد مرگ و میر مهاجران در مدیترانه غربی امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
جوئل میلمن، سخنگوی سازمان بینالمللی مهاجرت در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد مسیر مدیترانه غربی همچنان مرگبارترین مسیر برای مهاجرانی است که تلاش میکنند از طریق این دریا خود را به خاک اروپا برسانند. از ابتدای سال دو هزار و هجده تا کنون دست کم پانصد و چهل و هفت مهاجر در مسیر مدیترانه غربی جان خود را بر اثر حوادث مختلف از دست دادهاند در حالی که سرتاسر سال دو هزار و هفده کل مهاجرانی که در مسیر مهاجرت غیرقانونی خود به اروپا در مدیترانه غربی جان باختند، دویست و بیست و چهار نفر اعلام شد.
دو مورد از بدترین حوادث فاجعه باری که برای مهاجران در مدیترانه غربی اتفاق افتاد غرق شدن دو قایق در اواخر اوت و اوایل سپتامبر امسال بود که یکصد و سیزده قربانی گرفت.
سازمان غیردولتی آلارمفون Alarm Phone اعلام کرد سیام اوت یک قایق حامل پنجاه و دو مهاجر غیرقانونی از جمله شش زن (یکی از آنها باردار بود) در مدیترانه غربی ناپدید شد و تلاشهای گسترده نیروهای اسپانیا و الجزایر برای پیدا کردن این قایق ناپدیدشده نتیجه ای نداشت. این قایق بیست و نهم اوت از منطقه نادور مغرب سفر خود را آغاز کرده بود.
سوم سپتامبر امسال نیز یک قایق دیگر حامل شصت و یک مهاجر غیرقانونی در یکصد کیلومتری جنوب جزیره آلبوران اسپانیا ناپدید شد. اجساد سیزده تن از این مهاجران روزهای بعد در سواحل مغرب و الجزایر پیدا شد و از سرنوشت دیگر سرنشینان این قایق نیز دیگر خبری به دست نیامد.
سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت افزود متاسفانه کشته یا ناپدید شدن مهاجران غیرقانونی در آبهای مدیترانه که شمال آفریقا را از اسپانیا جدا کرده، پدیده جدیدی نیست. آلارمفون که یک سازمان غیردولتی اسپانیایی است و در زمینه دفاع از حقوق بشر تلاش می کند، اعلام کرد از سال هزار و نهصد و نود و هفت تا کنون بیش از شش هزار نفر در آبهای این منطقه جان خود را از دست دادهاند.
فرانک لازکو، مدیر مرکز جهانی تجزیه و تحلیل اطلاعات مهاجرت وابسته به سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد افزایش قابل توجه موارد مرگ و میر مهاجران در مدیترانه غربی عمدتا ناشی از این است که سفرهای مهاجران غیرقانونی از کشورهای شمال آفریقا به سمت اسپانیا امسال نسبت به پنج سال گذشته افزایش ملموسی داشته است.
علیرغم اجرای برخی تدابیر منطقهای از جمله آموزش نیروهای ساحلی لیبی و همچنین عملیات سوفیا که کشورهای اروپایی به منظور مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی در مدیترانه به ویژه در سواحل لیبی به اجرا گذاشتهاند، هجوم آوارگان به کشورهای اروپایی از طریق دریای مدیترانه کاهش نیافته است.
به گفته مقامات اروپایی، بخش عمده مهاجران و آوارگانی که از طریق مدیترانه خود را به اروپا می رسانند مهاجران اقتصادی هستند. موج این مهاجرتها همچنان ادامه دارد و کمیسیون اروپا به این نتیجه رسیده که تنها راه مهار آن همکاری با کشورهای مبدا این مهاجرتها است.
انتهای پیام/