به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار علیرضا افشار رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیست و هشتمین نشست شنبه های انقلاب که امروز شنبه 5 آبان ماه با موضوع بسیج و جوانان برگزار شد، گفت: امام خمینی(ره) دارای یک راهبرد و محور اساسی برای پیشبرد و حفظ انقلاب اسلامی مبنی بر مشارکت مردم در عرصه های مختلف کشور بود؛ این راهبرد، انقلاب اسلامی را در حوادث و رویدادهای مختلف کشور موفق و پیروز کرد.
وی درباره تفکر امام (ره) در قبل از انقلاب اسلامی تصریح کرد: این تفکر امام (ره) به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بر می گردد، به طوری که ایشان در زمان حضور در نجف اشرف دو مرتبه از عنوان بسیج استفاده کردند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این تفکر را در عرصه هایی همچون جهاد سازندگی و ... به کار بردند.
افشار در مورد مهم ترین دلیل عدم موفقیت نهضت مشروطه و ملی شدن صنعت نفت تاکید کرد: امام خمینی(ره) با توجه به اینکه رهبران این جنبشها به نقش و توان مردم بی اهمیت بودند؛ از فرصت و نعمت مردم برای مباحث امنیت ملی کشور بهره بردند و فرمان تشکیل لشکر 20 میلیونی را قبل از آغاز جنگ تحمیلی صادر کردند که با شروع دفاع مقدس نیز از بسیج به عنوان پایه ای برای بهره گیری از ظرفیت و توان مردم در این عرصه استفاده کردند.
فرمانده اسبق بسیج مستضعفین با اشاره به تشویق صدام توسط آمریکا برای حمله به ایران، با وجود وضع نابسامان داخلی کشور گفت: در ابتدای انقلاب، سپاه و بسیج شکل کاملی نگرفته بود و ارتش نیز به جهت دگرگونیهای صورت گرفته توان لازم جهت دفاع از کشور را نداشت، لذا آمریکا صدام را تشویق کرد تا به ایران حمله کند و با توقف کشور، فضا را برای حاضر شدن مسئولان پای میز مذاکره فراهم آورد.
وی در مورد دوران جنگ تحمیلی و حضور نیروهای مردمی در روستاها و مناطق مرزی کشور جهت دفاع از کشور اظهار کرد: اولین استقبال از نیروهای عراقی در خوزستان به صدام تلقین شده بود، اما در زمان حمله شرایط برعکس شد و عشایر عرب و مردم این منطقه از کشور دفاع کردند که موجب کند شدن پیشرویهای دشمن در خاک ایران شد.
افشار افزود: در ابتدای حمله دشمن به دلیل اصل غافلگیری کشور، دشمنان پیشرویهایی در داخل مرزهای ایران داشتند، اما مردم بدون هیچ ابزار و امکاناتی در برابر این پیشروی مقاومت کردند که بسیاری از صحنه های آن مقاومت و ایستادگی هنوز نیز گمنام هستند.
رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: حجت الاسلام حیدری در ایلام، بسیجیان شهر ملکشاهی در بخش میمک، مقاومت مردمی در گیلانغرب، دائیان اسلام همچون شهید هاشمی در آبادان و شهید جهان آرا در خرمشهر را می توان از سردمداران نیروهای مردمی در دفاع از مرزها و شهرهای کشور در برابر نیروهای متجاوز نام برد.
وی درباره بهرهگیری از نیروهای مردمی در ابتدای دفاع مقدس تصریح کرد: بهره گیری از نیروهای مردمی در ابتدای دفاع مقدس با عملیات ثامن الائمه در منطقه دارخوین آغاز شد و به پیروزیهایی رسید که عملیاتهایی همچون فتح المبین و بیت المقدس را رقم زد.
افشار با اشاره به آشنایی با نقش بسیج در دوران دفاع مقدس و بررسی معادله قدرت در آن زمان تاکید کرد: براساس نظریات علمی، سلاحهای پیشرفته از عوامل قدرت در نبردهای نظامی محسوب میشوند که شاهد آن در زمان دوران دفاع مقدس بودیم و عراق پیشرفتهترین سلاحها را در اختیار داشت و از حمایت ابرقدرتها برخوردار بود، بهطوری که در این نبرد دو ابرقدرت آمریکا و شوروی در کنار عراق بودند، ولی نیروهای مردمی ایران معادلات قدرت دنیا را بهم زدند.
فرمانده اسبق بسیج مستضعفین با اشاره به نظر بسیاری از کارشناسان مبنی بر جنگ جهانی سوم علیه ایران افزود: عراق با بهرهگیری از اطلاعات سرویسهای جاسوسی آمریکا و همچنین اطلاعات واصله از منافقین در داخل، سعی در نفوذ به ایران داشت ، اما نیروهای داوطلب و عاشق شهادت ایرانی این معادلات را دگرگون کردند که در این عرصه بسیج دارای نقش اول بود.
وی در خصوص یکی دیگر از جنبههای اثرگذاری بسیج در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: یکی دیگر از جنبههای اثرگذاری بسیج در دوران دفاع مقدس، جمعآوری کمکهای مردمی در سراسر کشور بود که با وجود مشکلات بسیار اقتصادی، پشتیبانی جنگ را انجام داد.
افشار با اشاره به تاثیرگذاری بسیج در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در عرصه فرهنگی گفت: در عرصه فرهنگی نیز بسیج با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در یادوارههای شهدا و تشییع پیکر شهدا تاثیرگذار است و اکنون انتقال فرهنگ بسیجی به دیگر کشورها مانند مقاومت در لبنان، عراق و سوریه در دستور کار است.
رئیس هیأت عالی اندیشه ورزی بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: بعد از اعلام آتش بس در لبنان، هیئتی از طرف سید حسن نصرالله به ایران آمد و پس از بازدید از بسیج، مشابه آن را در تشکیلات حزب الله ایجاد کرد که ثمره آن در پیروزی جنگ 33 روزه در برابر چهارمین لشکر قدرتمند جهان مشاهده شد.
افشار در رابطه با قدرت بازدارندگی موشکی ایران علیه دشمنان خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه قدرت موشکی ایران دارای قدرت بازدارندگی در برابر دشمنان کشور است، اما روحیه شهادت طلبی، آمادگی مردم و انسجام آنان نقش بازدارندهتری برای دشمنان دارد که مانع از هر فکر خامی از سوی آنان برای کشور می شود.
انتهای پیام/