شهرام آگاه متخصص تغدیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره عوارض مصرف خوراکیهای داغ، گفت: به طور معمول هر غذایی که وارد بدن میشود در اولین قدم باید تعادل دمایی با بدن پیدا کند، بنابراین خوردن مایعات خیلی گرم یا خیلی سرد به دلیل زمان بر بودن فرایند تعادل دما با دمای بدن، ممکن است اختلالاتی در هضم غذا به وجود آورد.
وی بیان کرد: در این بین کشته شدن سلولهای سطح دهان و مری و از بین رفتن مخاط سطحی آن مهمترین آسیبی است که خوردن خوراکیها به خصوص مایعات داغ ممکن است برای بدن به دنبال داشته باشد، همچنین در برخی موارد ممکن در دیواره معده آسیب شود.
آگاه بیان کرد: کشته شدن سلولهای سطح مری و دهان بر اثر حرارت بالا باعث ایجاد سوزش در این نواحی شده و ممکن است اختلالاتی در بلع بیمار به وجود آورد. علاوه بر تمامی آسیبهای ذکرشده، تکرار این کار در دفعات بالا احتمال ابتلا به سرطان مری را به شدت بالا میبرد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: آسیب رسان بودن مواد غذایی داغ موضوعی اثبات شده است؛ برای مثال در برخی مناطق از کشور که خوردن چای بسیار داغ مرسوم است، شاهد شیوعی بیشتر از انواع سرطان مری به خصوص از نوع سنگفرشی آن هستیم.
انتهای پیام/